Na današnji dan
1986
Metallica izda legendarni album Master Of Puppets
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

Arhiv novic

3. 3. 2021

Ameriški sludge/doom/stoner trio Bog Wizard je objavil videospot za skladbo Gelatinous Cube s split EP-ja s kolegi Dust Lord, ki nosi naslov Four Tales Of The Strange in izide ta petek pri The Swamp Records / The Cosmic Peddler.3. 3. 2021

Na tej povezavi lahko v celoti prisluhnete prihajajočemu ploščku black metalcev Nixil. All Knots Untied uradno izide ta petek.

3. 3. 2021

Švedska doom/stoner metal zasedba Cavern Deep je objavila besedilni video za single Waterways s samonaslovljenega konceptualnega debitantskega albuma, ki bo izšel spomladi pri založbi Interstellar Smoke Records.

Tracklista je sledeča:
Staring Down
Abandoned Quarters
Ominous Gardens
Waterways
Leap Of Faith
Deeper Grounds
The Fungal Realm
The Dark Place

Cavern Deep trenutno tvorijo Kenny-Oswald Duvfenberg (kitara, vokal), Max Malmer (bas, vokal) in Dennis Sjödin (bobni, spremljevalni vokal, klaviature).

3. 3. 2021

Tehnični death metalci The Beast Of Nod, pri katerih na bobnarskem stolčku sedi Lord Marco (Rings Of Saturn), bodo 29. marca izdali album Multiversal. Prisluhnete že lahko singlu The Latent Threat, celoten seznam naslovov pa je sledeč:

Flight of the Quetzalcoatlus
Contemporary Calamity
Intergalactic War!
Call of the Squirrel (Featuring Joe Satriani)
Unleashing Chaos (Featuring Nick Padovani of Equipoise)
The Plan for Multiversal Creation
Guardians of the Multiverse (Featuring John Matos of Abiotic)
The Latent Threat
Shredding OF the Cosmos (Featuring Sanjay Kumar of Wormhole, Matias Quiroz of Bleak Flesh, and Michael Angelo Batio)

3. 3. 2021

Nemški heavy metalci Backdrive so konec febuarja v svet poslali videospot za pesem I Can't Breathe, ki jo boste 5. marca med drugim našli na novem albumu Violent Seduction. Na nastanek albuma so vplivali tako klasični rock kot tudi thrash in metalcore, rezultat pa je unikaten miks globokih melodičnih riffov, progresivnega basa in težkih vokalov.

3. 3. 2021

Ameriški melodični doom/death metal one-man band Drift Into Black je objavil besedilni video za skladbo The Burial Gown s četrtega studijskega albuma Patterns Of Light, ki bo izšel 23. aprila pri založbi Black Doomba Records.

3. 3. 2021

Mehiška death/groove metal zasedba Hate Ritual je nedavno objavila videospot za skladbo The Abolishment s prihajajočega debitantskega albuma Compelled By Evil, ki bo luč sveta ugledal 12. marca. Skupino, ki domuje na polotoku Jukatan, sestavljajo vokalist Carlos Osorio, kitarist José »Pepe« Hernández, basist Braulio Díaz in bobnar Andrés Camara.

Compelled By Evil prinaša naslednje skladbe:
Compelled
Right By Might
Target Acquired
Grip & Grudge
The Abolishment
Wastelands
Aggression Paid With Aggression
Dismembering Clowns
Eyes Of Wonder
Bathe In Acid (Bonus Track)
Suicide Messiah (priredba Black Label Society) (Bonus Track)

3. 3. 2021

Ameriški heavy rockerji Hippie Death Cult so podpisali za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri nameravajo letos izdati nov album, obljubljajo pa tudi še kako presenečenje. Začetek predprodaje in premiera prve skladbe sta napovedani za 9. marec.

Lansko leto je bilo za skupino kljub vsemu produktivno, saj so sodelovali na kompilaciji Best Of Black Sabbath založbe Magnetic Eye Records, prispevali glasbo za neodvisni film All Gone Wrong in pridobili zaupanje Heavy Psych Sounds Records.

Hippie Death Cult iz Portlanda v Oregonu sestavljajo Ben Jackson na vokalu in klaviaturah, Eddie Brnabic na kitari, Laura Phillips na basu in Ryan Moore na bobnih.

3. 3. 2021

Angleški death thrasherji BruteAllies iz Manchestra svoj komad Nemesis s prvega albuma Ash & Nails predstavljajo tudi v vizualni podobi. Njihova prva stvaritev, ki jo lahko poslušate tudi tukaj, je izšla že novembra lani pri založbi Wormhole Death Records. 


3. 3. 2021

Bongzilla v posluh ponujajo single Free The Weed s prihajajočega studijskega albuma Weedsconsin, ki bo izšel 20. aprila pri založbi založbo Heavy Psych Sounds.

Weedsconsin je posnel in zmiksal pokojni John Hopkins (Sleep, Old Man Gloom, Boris), medtem ko je bil za mastering odgovoren Carl Saff (Big Business, Elder, Magic Circle).

3. 3. 2021

Nemški dark metal/neofolk dvojec Empyrium je pretekli petek pri Prophecy Productions izdal svoj šesti studijski album z naslovom Über den Sternen, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.3. 3. 2021

Skrivnostna finska DSBM zasedba Ruttokosmos bo po štirinajstih letih prek Werewolf Records prvič uradno in poenoteno izdala dva dema. 69-minutni Kärsimys, ki nosi ime drugega dema, izide 2. aprila in šteje 11 pesmi.3. 3. 2021

Ruski black metal duet Blackfog je v celoti razkril EP One Touch is Enough, ki bo konec marca izšel pri založbi Ground Media Group. EP v 21 minutah prinaša tri nove pesmi:

Жестокий Вкус Познания (Cruel Taste Of Knowledge)
Обетованное Забвение (The Promised Oblivion)
River That Leads To Nowhere

Slišite pa ga lahko na tej povezavi.

3. 3. 2021

Necronomicon predstavljajo še en besedilni video, tokrat za skladbo Me Against You z novega studijskega albuma The Final Chapter, ki izide 26. marca pri založbi El Puerto Records.

3. 3. 2021

Včeraj so kultni power metalci Helloween postregli z dražilcem za novo pesem Skyfall, ki bo v celoti na voljo 2. aprila. Kar 12-minutni singel je napisal Kai Hansen, produciral Martin Häusler, pesem pa ne odraža celotnega albuma, temveč kar delček vsake ere bandovega delovanja. Komad boste lahko našli v digitalni obliki, na CD-ju in celo na dveh različnih vinilnih različicah.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 3. 2021
Abigor - Totschläger (A Saintslayer's Songbook)
Recenzija
1. 3. 2021
Decline The Fall - Our Own Demise
Intervju
26. 2. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Janez Zega
Recenzija
24. 2. 2021
Soen - Imperial
Recenzija
22. 2. 2021
Endezzma - The Archer, Fjord and the Thunder
Recenzija
19. 2. 2021
Luminescence - L#I
Recenzija
18. 2. 2021
Wayfarer - A Romance with Violence
Recenzija
17. 2. 2021
Silent Obsession - Lost (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška