NAPOVEDNIK

1. 7. 2019

Riffeater #12: Sex Blender, Pree Tone, Ambra, Blackoutt

Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
Organizator: Dirty Skunks

RIFFEATER #12: SEX BLENDER (Ukrajina) / PREE TONE (Ukrajina) / AMBRA (Slovenija) / BLACKOUTT (Slovenija/Italija)

Časovnica:

20.00 vrata
20.20 Ambra
21.20 Pree Tone
22.20 Sex Blender
23.20 Blackoutt


Ker je skrajni čas, da slovenske odre prepustimo še kakšnemu drugemu ukrajinskemu bendu, ki ni Stoned Jesus, smo izjemno srečni, da vam na 12. ediciji RIFFEATER večera ponudimo z radiacijo začinjene SEX BLENDER in PREE TONE, za dodatno popestritev pa bodo poskrbeli domačini AMBRA ter BLACKOUTT.

Sex Blender (Ukrajina, https://sexblender.bandcamp.com/releases)

Bend, ki inspiracijo za svoje ime črpa iz najbolj obskurnih posnetkov na Efuktu, je mlad bend, saj so nastali šele leta 2017, a so v teh dveh letih že dodobra razširili svojo seksualno psihadelično energijo s pomočjo stonerjev Dope Smoker. Za svojo glasbo pravijo, da ima elemente dronea, bluesa, orientala in metala, mi pa pravimo, da zvenijo kot odlična psihadelična izkušnja. In to brez vokala, kar pomeni, da ne bomo deležni nobenega skupinskega »ajm d maunteeeeejn« fušanja pod odrom. Fak ja. Na Gromkinem odru bodo predstavljali svoj prvenec Hormonizer, ki je izšel že leta 2018, sedaj pa je luč sveta naposled zagledal še v vinilni obliki.

Pree Tone (Ukrajina, https://preetone.bandcamp.com/album/kiddy)

Nič kaj manj psihadelično obarvani pa niso niti Pree Tone, ki so v 5 letih naštancali že 6 takšnih in drugačnih izdaj. Mi se seveda najbolj veselimo zadnje, Kiddy, ki je naravnost odlična. Bend se spretno giblje v noise rock vodah in bo zagotovo dogajal vsem, ki jim dogaja Ty Segall, Sonic Youth, zdrava doza radiacije ali pa vsaj nova HBO serija Chernobyl.

Ambra (Slovenija, https://ambraband.bandcamp.com/album/cor)

Cel alternativni svet že 13 let trdokurčno čaka na novo Tool izdajo, ljubljanska peterica Ambra pa je za svoj prvenec Cor potrebovala le dve leti. Up yours, Maynard & company! Odličen album so pred kratkim predstavili v polnem Orto baru, sedaj pa je čas, da temačne zvoke svojega prvenca ponesejo še v druge koncertne dvorane. Pričakujemo vsaj en sing-along moment ob refrenu komada Johana, ne nas razočarat!

Blackoutt (Slovenija, https://sprp.bandcamp.com/album/the-culture-of)

Da bo koncertni večer popoln, bodo poskrbeli Blackoutt s svojim lanskoletnim albumom The Culture Of. Slovenska stonerska smetana je že dodobra seznanjena z zvočno maščobo, ki jo proizvaja postonjsko tržaška četverica na vseh koncertnih odrih, vsem novincem pa obljubljamo, da bo tole odličen uvod v kreativnost slovenske stonerske scene.

Vstopnina 10 € ... Predprodaje NI!

Veseli Dihurčki - Kadilnica of Death - RIFFEATER - Dirty Skunks

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
17. 10. 2019
KoD: Sober Assault, Moshead
Orto Bar, Ljubljana
18. 10. 2019
Black (Metallica Tribute Band)
Max Klub, Velenje
18. 10. 2019
Neuradni 3. rojstni dan Radia Bob – Šujo & Gorjanec DJ Night
Biljardna hiša Ljubljana
18. 10. 2019
Rad Bi Bil Normalen Festival
Ravne pri Cerknem
18. 10. 2019
Gutalax, Spasm, Guineapig
Orto Bar, Ljubljana
19. 10. 2019
Distoržn: Moshead, Obduction, Kholn
TrainStation SubArt, Kranj