NAPOVEDNIK

12. 4. 2020

ODPOVEDANO! Seitanik Ritval: Elizabeth Colour Wheel, Body Void, Drowse

Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
Organizator: Kvlt ov Seitan Booking

Due to the ongoing health crisis that has this world in its grip, Elizabeth Colour Wheel, Body Void and Drowse are no longer able to commit to their planned European tour set to start later this month, with as highlight the highly anticipated performances at the prestigious Roadburn Festival. All 3 acts were extremely looking forward to this and are beyond saddened that this is no longer possible. We apologize to everyone that was looking forward to see us and appreciate your understanding in this matter. Let's hope for better times soon.

Tesnoba in tegobe mladih američanov.

ELIZABETH COLOUR WHEEL

Boston, Massachusetts. Hiša strahov, ki jo gradi 5 sten. Gradniki so divji glasovi Lane Shi, težke in odmevne kitare Emmeta Palaima in Alice Jackson, umazan, distorziran bass Billya Cunninghama in mogočen, agresiven boben Connorja Devitta. Znotraj sten se odbijajo in odmevajo zvoki spektralnega besa. Zbirajo se v bobneče valove in udarjajo ob stene, preden odzvenijo v strašljivo tišino.

https://www.facebook.com/elizabethcolourwheel/
https://elizabethcolourwheel.bandcamp.com/

BODY VOID

Kalifornijski sludge/doom trio je svojo pot začel 2014 pod imenom Devoid. Njihov cilj je bil v smiselno celoto združiti najbolj ekstremne elemente doom metala in hardcora. Izbruhi besa in brzine združeni z drone apatijo. Ob izidu debitantskega albuma Ruins so se preimenovali v Body Void. Do danes so izdali še 3 izdaje, nazadnje lanski split s Keeper. Za fane Thou, The Body, Primite Man, Sunn O))) vsekakor band, ki ga ne gre zamuditi.

https://www.facebook.com/bodyvoid/
https://bodyvoid.bandcamp.com/

DROWSE

Kyle Bates, mož za projektom Drowse, je aprila 2018 zapustil svoj dom v Portlandu in se podal na sever Islandije. Tam je živel v samo izolaciji, razmišljal o samoti in o tem, kaj v življenju dejansko pomeni biti odprt ali zaprt pred svetom. Po vrnitvi domov je obsesivno delal na novem albumu. Večino je posnel sam, nekaj z vokalistko Mayo Stoner. Album Light Mirror, ki ga predstavlja na turneji, je subtilna refleksija kontradiktornih odnosov in spomenik samo-sabotaži. Zvočno se giblje med eksperimentalno elektroniko, noise popom, black metalom, krautrockom in še čim. Batesov najbolj intimen in obupan izdelek do zdaj.

https://www.facebook.com/drowseportland
https://drowse.bandcamp.com/

Na vratih tokrat osmica. Ker nima vsaki deset prstov.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana