NAPOVEDNIK

24. 11. 2017

Metaljot Raspaljot Vol. 7: The Canyon Observer, Amalgam, Jegulja, Inhibis, Neo-Cymex

ŠMOCL, Laško

- Metaljot Raspaljot vol. 7 - 

Časovnica:
19.00 vrata in šank
20.00–20.45 Inhibis
21.00–21.45 Amalgam
22.00–22.45 Jegulja
23.00–23.45 The Canyon Observer
00.00–00.30 Neo-Cymex

------------------
Nastopajoči:
------------------

► The Canyon Observer (Ljubljana)
atmospheric, post, noise, sludge metal

Po dveh odlično sprejetih EPjih je skupina leta 2015 izdala svoj prvi dolgometražni album z naslovom FVCK, ki ga je sproduciral Scott Evans (Neurosis) za mastering pa je poskrbel James Plotkin (Isis) in je že ob svoji premieri v razprodani ljubljanski Stari mestni elektrarni ob fantastičnem audio-vizualnem spektaklu dal slutiti, da gre za pravo mojstrovino. The Canyon Observer je sicer petčlanska zasedba iz Ljubljane in vodilni predstavnik atmosferičnega sludge, doom, noise, post (in številnih odvodov) metala v Sloveniji, ki pa ima iz dneva v dan tudi vedno večjo mednarodno prepoznavnost. V preteklosti so naprimer nastopili na največjem angleškem metalskem festivalu Bloodstock Open Air, na hrvaškem INmusic festivalu, na našem največjem metalskem festivalu MetalDays pa so nastopili že dvakrat. V preteklosti so si oder delili tudi s skupinami kot so God Is An Astrounaut, Ahab, Torche, Rosetta, Russian Circles, itn. Vsekakor si lahko obetamo veliko dozo agresije, temačnosti in psihadelije. Pravo audio-vizualno doživetje, ki ga ne gre zamuditi!

► Amalgam (Kranj)
progressive, alternative metal/rock

Amalgam predstavlja novo glasbeno tvorbo na domači sceni, ki jo sestavljajo sami prekaljeni mački iz bendov Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja, razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov - prava kranscendentalna glasba. Poslastica za vse ljubitelje alternativnega in progresivnega metala/rocka, kot so Mastodon, The Dillinger Escape plan, Deftones in Tool.

Filip Košnik – vokali
Jernej Jenko – bas 
Martin Jagodic – kitara
Martin Naglič – kitara
Grega Kalinski – bobni

► Jegulja (Ljubljana)
stoner, progressive, jam

Tričlanska zasedba, nastala leta 2013, igrajo mešanico psihedelije, post-metala, stoner rocka in progresive. Mlad bend z burnim dogajanjem v bendu in na odru s starimi znanci glasbene scene vseh vetrov, je 2014 izdal demo "Finesse & Mud" in uspešno koncertiral doma, dober odziv publike pa je bend ponesel tudi čez mejo. Leta 2017 so izdali še prvenec ''The Darkest light'', kateri pa je dokončno prepričal vse ljubitelje tovrstne glasbe.

► Inhibis (Lendava)
alternative, post stoner rock

Inhibis so glasba takšne masivnosti, ob kateri poslušalec rodi samega sebe. Pa vendar niso samo valovi hrupnih riffov s podlago destruktivne ritmične sekcije - premorejo tudi mirnejše, atmosverične dele. Iz vljudnosti nas po brutalnem pretepu povabijo na romantičen zmenek - oboje samo v zvočni obliki! Pri nas se bodo oglasili s svežim in odlično sprejetim albumom "From Within".

► Neo-Cymex (Velenje)
drone, noise, dark ambient

Eksperimentalni projekt pevca velenjske zasedbe Nakajima, Dejana Požegarja, ki je zasnovan na zvrsteh kot so drone, noise, ambient, space in fields recordings.

---------------------
Opis dogodka:
---------------------

V tokratni 7. ediciji mini festivala Metaljot Raspaljot gostimo žanrsko zelo pester nabor bandov. The Canyon Observer pri nas veljajo za prvake atmosferičnega sludge, noise, post-rock/metala, kjer lahko pričakujemo nič drugega kot audio-vizualno poslastico, vse ostale besede bi bile povsem odveč. Pravtako kot The Canyon Observer prihaja iz Ljubljane stoner, progressive, metal jam trio Jegulja, ki že lep čas navdušuje na domačih in tujih odrih. Če ste ljubitelji progresivnega in alternativnega metala (sebi pravijo, da igrajo dentist metal) tipa Mastodon, Deftones, Tool in The Dillinger Escape plan, vam bo zagotovo všeč tudi kranjski Amalgam, ki ga sestavljajo člani skupin Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Iz Prekmurja, natančneje iz Lendave nam po sveže izdanem albumu prihajajo Inhibis, ki igrajo mešanico alternative, post-stoner rocka in metala. Za odmik iz realnosti pa bo poskrebel Dejan Požegar (Nakajima, Wreck), ki stoji za umetniškim imenom Neo-Cymex, ki črpa navdih iz klasik, kot je Dune, in nam bo odmeril pošteno dozo masivnega drone-a, noisa in dark ambienta. Slednji bo parkiral harvester na odru povsem na koncu in poskrbel za afterparty, kot se za takšen večer spodobi. Po nastopu Neo-Cymexa pa sledi še tematska glasba in druženje pozno v noč.

Kot pa je na naših dogodkih že običaj, pa vam bomo tudi tokrat predstavili odlično craft pivovarno – tokrat je to Green Gold Brewing iz Šempetra v Savinjski dolini, ki je tudi sponzor dogodka.

Časovnico objavimo naknadno.

Cena vstopnice: 6 €

SORODNE VSEBINE:
4. 1. 2012Negligence / The Canyon Observer / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova