Na današnji dan
2019
Umre kitarist Richard Brunelle, ki je pri Morbid Angel igral med l. 1985 in 1992
NAGRADNE IGRE
Traja do: 27. 9. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NAPOVEDNIK

24. 11. 2017

Metaljot Raspaljot Vol. 7: The Canyon Observer, Amalgam, Jegulja, Inhibis, Neo-Cymex

ŠMOCL, Laško

- Metaljot Raspaljot vol. 7 - 

Časovnica:
19.00 vrata in šank
20.00–20.45 Inhibis
21.00–21.45 Amalgam
22.00–22.45 Jegulja
23.00–23.45 The Canyon Observer
00.00–00.30 Neo-Cymex

------------------
Nastopajoči:
------------------

► The Canyon Observer (Ljubljana)
atmospheric, post, noise, sludge metal

Po dveh odlično sprejetih EPjih je skupina leta 2015 izdala svoj prvi dolgometražni album z naslovom FVCK, ki ga je sproduciral Scott Evans (Neurosis) za mastering pa je poskrbel James Plotkin (Isis) in je že ob svoji premieri v razprodani ljubljanski Stari mestni elektrarni ob fantastičnem audio-vizualnem spektaklu dal slutiti, da gre za pravo mojstrovino. The Canyon Observer je sicer petčlanska zasedba iz Ljubljane in vodilni predstavnik atmosferičnega sludge, doom, noise, post (in številnih odvodov) metala v Sloveniji, ki pa ima iz dneva v dan tudi vedno večjo mednarodno prepoznavnost. V preteklosti so naprimer nastopili na največjem angleškem metalskem festivalu Bloodstock Open Air, na hrvaškem INmusic festivalu, na našem največjem metalskem festivalu MetalDays pa so nastopili že dvakrat. V preteklosti so si oder delili tudi s skupinami kot so God Is An Astrounaut, Ahab, Torche, Rosetta, Russian Circles, itn. Vsekakor si lahko obetamo veliko dozo agresije, temačnosti in psihadelije. Pravo audio-vizualno doživetje, ki ga ne gre zamuditi!

► Amalgam (Kranj)
progressive, alternative metal/rock

Amalgam predstavlja novo glasbeno tvorbo na domači sceni, ki jo sestavljajo sami prekaljeni mački iz bendov Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja, razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov - prava kranscendentalna glasba. Poslastica za vse ljubitelje alternativnega in progresivnega metala/rocka, kot so Mastodon, The Dillinger Escape plan, Deftones in Tool.

Filip Košnik – vokali
Jernej Jenko – bas 
Martin Jagodic – kitara
Martin Naglič – kitara
Grega Kalinski – bobni

► Jegulja (Ljubljana)
stoner, progressive, jam

Tričlanska zasedba, nastala leta 2013, igrajo mešanico psihedelije, post-metala, stoner rocka in progresive. Mlad bend z burnim dogajanjem v bendu in na odru s starimi znanci glasbene scene vseh vetrov, je 2014 izdal demo "Finesse & Mud" in uspešno koncertiral doma, dober odziv publike pa je bend ponesel tudi čez mejo. Leta 2017 so izdali še prvenec ''The Darkest light'', kateri pa je dokončno prepričal vse ljubitelje tovrstne glasbe.

► Inhibis (Lendava)
alternative, post stoner rock

Inhibis so glasba takšne masivnosti, ob kateri poslušalec rodi samega sebe. Pa vendar niso samo valovi hrupnih riffov s podlago destruktivne ritmične sekcije - premorejo tudi mirnejše, atmosverične dele. Iz vljudnosti nas po brutalnem pretepu povabijo na romantičen zmenek - oboje samo v zvočni obliki! Pri nas se bodo oglasili s svežim in odlično sprejetim albumom "From Within".

► Neo-Cymex (Velenje)
drone, noise, dark ambient

Eksperimentalni projekt pevca velenjske zasedbe Nakajima, Dejana Požegarja, ki je zasnovan na zvrsteh kot so drone, noise, ambient, space in fields recordings.

---------------------
Opis dogodka:
---------------------

V tokratni 7. ediciji mini festivala Metaljot Raspaljot gostimo žanrsko zelo pester nabor bandov. The Canyon Observer pri nas veljajo za prvake atmosferičnega sludge, noise, post-rock/metala, kjer lahko pričakujemo nič drugega kot audio-vizualno poslastico, vse ostale besede bi bile povsem odveč. Pravtako kot The Canyon Observer prihaja iz Ljubljane stoner, progressive, metal jam trio Jegulja, ki že lep čas navdušuje na domačih in tujih odrih. Če ste ljubitelji progresivnega in alternativnega metala (sebi pravijo, da igrajo dentist metal) tipa Mastodon, Deftones, Tool in The Dillinger Escape plan, vam bo zagotovo všeč tudi kranjski Amalgam, ki ga sestavljajo člani skupin Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Iz Prekmurja, natančneje iz Lendave nam po sveže izdanem albumu prihajajo Inhibis, ki igrajo mešanico alternative, post-stoner rocka in metala. Za odmik iz realnosti pa bo poskrebel Dejan Požegar (Nakajima, Wreck), ki stoji za umetniškim imenom Neo-Cymex, ki črpa navdih iz klasik, kot je Dune, in nam bo odmeril pošteno dozo masivnega drone-a, noisa in dark ambienta. Slednji bo parkiral harvester na odru povsem na koncu in poskrbel za afterparty, kot se za takšen večer spodobi. Po nastopu Neo-Cymexa pa sledi še tematska glasba in druženje pozno v noč.

Kot pa je na naših dogodkih že običaj, pa vam bomo tudi tokrat predstavili odlično craft pivovarno – tokrat je to Green Gold Brewing iz Šempetra v Savinjski dolini, ki je tudi sponzor dogodka.

Časovnico objavimo naknadno.

Cena vstopnice: 6 €

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 9. 2020
Finntroll - Vredesvävd
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Galerija
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Recenzija
18. 9. 2020
Teufel - Temni Grad Smrti (EP)
Recenzija
16. 9. 2020
Uada - Djinn
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Galerija
14. 9. 2020
Laibach
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2020
12. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
25. 9. 2020
Eruption
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
26. 9. 2020
Vulvathrone
Dvorišče MC Pekarna
26. 9. 2020
Deathfest 2020
Bukarešta, Romunija
26. 9. 2020
Metalitalia.com Festival 2020
Live Music Club, Trezzo sull'Adda, Italija
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana