NOVICE

19. 3. 2019

Grand Magus so objavili napovednik za prihajajoči studijski album z naslovom Wolf God, ki bo izšel 19. aprila pri založbi Nuclear Blast Records. Novi album so posneli s producentom Staffanom Karlssonom (Arch Enemy, Firewind, Spiritual Beggars) v Sweetspot Studiu na Švedskem.

19. 3. 2019

Black Label Society so objavili videospot za izštekano verzijo skladbo Spoke In The Wheel s prihajajočega albuma Sonic Brew - 20th Anniversary Blend 5.99 - 5.19, ki bo izšel 17. maja pri založbi eOne Music. Gre za remasterizirano ponovno izdajo njihovega prvenca Sonic Brew, ki letos praznuje 20. obletnico.

19. 3. 2019

Zagrebčani Animal Drive predstavljajo priredbo Warrant klasike Uncle Tom's Cabin s svežega EP-ja z naslovom Back To The Roots, ki je pravkar izšel pri založbi Frontiers Music. NOvi EP prinaša priredbe uspešnic iz 90-ih, na katerem so poleg Warrant predelali še Skid Row, Whitesnake in Roxette. V slednji se jim je na gostujočih vokalih pridružila še Rosa Laricchiuta, ki prav tako kot Dino Jelusić sodeluje s skupino Trans-Siberian Orchestra.

Back To The Roots prinaša naslednje skladbe:
The Look (feat. Rosa Laricchiuta) (priredba Roxette)
Judgement Day (priredba Whitesnake)
Monkey Business (priredba Skid Row)
Uncle Tom's Cabin (priredba Warrant)

19. 3. 2019

V 66. letu je umrl kitarist Bernie Tormé, najbolj poznan po sodelovanju z izvajalci, kot so Ozzy Osbourne, Gillan, Atomic Rooster, Desperado in drugi.

19. 3. 2019

Burning Rain so posneli videospot za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Face The Music, ki bo izšel v petek pri založbi Frontiers Music.




19. 3. 2019

Britanski simfonični black metal projekt Kull, v katerem sodelujejo člani Bal-Sagoth in Dyscaphia, predstavlja skladbo Vow Of The Exiled s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Exile, ki bo izšel 30. aprila pri Black Lion Records.

Exile ponuja sledeče skladbe:
Imperial Dawn
Set Nakt Heh
Vow Of The Exiled
A Summoning To War
Hordes Ride
An Ensign Consigned
Pax Imperialis
By Lucifers Crown
Of Stone And Tears
Aeolian Supremacy
Of Setting Suns And Rising Moon

19. 3. 2019

Skupina Thoughtcrimes, ki jo vodi bobnar Billy Rymer (ex-The Dillinger Escape Plan), predstavlja novi single Punk Rock Guilt s prihajajočega EP-ja, ki bo izšel pri založbi Party Smasher.

19. 3. 2019

Ameriški death metal razgrajači Abnormality predstavljajo videospot za skladbo Curb Stomp s prihajajočega albuma Sociopathic Constructs, ki bo izšel 10. maja pri založbi Metal Blade Records. Za produkcijo aluma sta bila zadolžena Peter Rutcho (Revocation, Soul Remnants) in Shane Frisby (Becoming The Archetype, Bury Your Dead).

19. 3. 2019

Kanadska post-black metal zasedba Numenorean je objavila naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Adore, ki bo izšel 12. aprila pri založbi Season Of Mist.

19. 3. 2019

Kanadska ambientalna doom alkemista Zaum bosta 26. aprila pri založbi Listenable Records izdala svoj tretji studijski album z naslovom Divination.

Zaum se bosta 21. aprila v okviru evropske turneje ustavila tudi v Mladinskem Centru v Krškem.

19. 3. 2019

Slipknot so se uradno razšli s Chrisom Fehnom. Zgodba za razidom je kar škandalozna, saj naj bi Fehn tožil zasedbo zaradi premalo plačila, band pa ga obtožuje obtoževanja drugih in kazanja s prstom, namesto da bi delal to, kar je potrebno za uspešno nadaljevanje banda. Kakorkoli, zgodba se tu verjetno še ni končala.

19. 3. 2019

Finska progressive metal/alternative rock zasedba Palehørse, prej poznana pod imenom Amendfoil, je objavila novi single z naslovom Odious. Gre za skladbo z njihovega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki naj bi izšel še letos pri založbi Indie Recordings.

19. 3. 2019

Ameriška stoner metal zasedba Asthma Castle, v kateri igrata tudi kitarist Justin Ethem (Integrity) in bobnar Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer, Scour, ex-Criminal Element), je konec prejšnjega tedna izdala debitantski album z naslovom Mount Crushmore, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.


19. 3. 2019

Danski heavy metalci Pectora predstavljajo skladbo Untaken, prvi single z istoimenskega debitantskega albuma, ki bo izšel 3. maja pri založbi Mighty Music. Za miks in mastering albuma je poskrbel producent Sebastian »Seeb« Levermann (Orden Ogan, Rhapsody Of Fire).

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2019
Sólstafir
Kino Šiška, Ljubljana
21. 3. 2019
Omega Sun, Son Of Cain
Hangar Bar, Izola
21. 3. 2019
KoD: Dickless Tracy, Morbid Creation
Orto Bar, Ljubljana
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor