Na današnji dan
2011
Amon Amarth izdajo svoj osmi album Surfur Rising
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

10. 7. 2020

Nocoj otvoritev ormoškega dela Grossmannovega festivala

V Prlekiji pravijo: »Danes, 10. 7. 2020, bomo v Ormožu otvorili že 16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo letos potekal v dveh krajih; med 10. in 12. 7. v Ormožu, med 14. in 18. 7. pa v Ljutomeru. Tako bo festival doživel tudi dve otvoritvi, prvo že danes ob 20.30 na grajski pristavi v Ormožu, kjer si bomo pod zvezdami ogledali tudi otvoritveni film Mateja Nahtigala, kriminalko z naslovom Korporacija. Ob 19. uri bo v dvorani ormoškega Kulturnega doma na ogled venezuelska zombi grozljivka Infekcija v režiji Flavia Pedote, ob 23. uri pa na čudoviti lokaciji ob ormoškem gradu sledi še Riot Girls, znanstvenofantastična akcija kanadske režiserke Jovanke Vuckovic.

V soboto bo Kulturni dom Ormož gostil Začarani kino, ki najmlajše vabi na ogled danskega animiranega filma Pikica, Koko in divji nosorog. Nekoliko starejši boste gledali ameriški grozljivki Blaženost in 1BR, slednja se poteguje za Hudega mačka za najboljši celovečerni film. V klubu Unterhund bo na sporedu prvi sklop kratkih filmov, ki tekmujejo za nagrado Evropske federacije festivalov fantastičnega filma Melies d’Argent za najboljši evropski fantastični kratki film, nato pa nas čakata še dva glasbena dokumentarca, 70 let doktorja za rock'n'roll in Zožene sanje – Repetitor v CZ-ju. Na grajski pristavi bomo trepetali ob ruski fantastični avanturi Koma in ugandski akcijski komediji Nori svet. Če boste z nami v Ormožu, vabljeni, da se prijavite na Filmski kviz Hudega mačka, ki bo preizkusil vaše poznavanje filma.

Nedeljski Začarani kino bo v Ormož pripeljal še Slavno medvedjo zasedbo Sicilije, nato bosta Kulturni dom prestrašili grozljivki Deathcember Vol.1 in Strupen sem, ki tekmuje za Hudega mačka. V Unterhundu bomo gledali drugi sklop tekmovalcev za Melies d’Argent in glasbeni dokumentarec Tusta o pevcu legendarne skupine KUD Idijoti. Od Ormoža in prvega dela festivala se bomo poslovili z vsem dobro poznano jugoslovansko komedijo Kdo neki tam poje, ki bo po štiridesetih letih od nastanka na ogled v digitalno restavrirani obliki. Vozi, Miško!«

SORODNE VSEBINE:
13. 7. 2010Nagradna igra Grossmann / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija