Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

13. 6. 2016

Brutal Assault 2016 se bliža!

Poletje se nevarno približuje, študentje in dijaki rešujejo zadnje grehe, uslužbenci pa že sanjarijo o dopustih. Če še nimate izbrane letošnje počitniške destinacije, naj vas spomnimo, kaj si lahko ogledate na letošnjem, zdaj že enaindvajsetem, vedno bolj popularnem Brutal Assaultu.
Kot highlight festivala se letos spet vračajo legende poljske death black metal scene Behemoth, za ljubitelje ameriškega metala priporočamo ogled prestižnih Ministry, vsi doomerji lahko s smotko v roki uživate ob poslušanju britanskih zapohancev Electric Wizard, ne spreglejte pa še japonske instrumentalne rock senzacije Mono.
Poleg zgoraj navedenih bo moč videti še američane Mastadon, "prve" black metalce Venom Inc., legendarne metalcoraše Parkway Drive, nerealen brutalitet, ki sliši na ime Cattle Decapitation, lahko pa celo zamigate ob zvokih rap metala, ki ga bodo servirali Stuck Mojo.
Če ste zagrizen black metalec, ne spreglejte krakowskih Mgła, helsinških poganov Moonsorrow, avantgardnih Japoncev Sigh, finskih oldschool perverznežev Archgoat, Norvežanov Abbath, Taake, Ihsanh, 1349 in Satyricon, Švedov Shining, Valkyrja in Dark Funeral ali nemških okultnežev z damo na čelu Darkened Nocturn Slaughtercult.
Če je death metal tisto, kar vam požene kri po žilah, lahko poslušate staro šolo Grave, belgijsko elito Aborted, melodične Arch Enemy, extremen trio Dying Fetus, progresivne tehničarje Sadist, orkestraše Septicflesh, progovce Obscura, ne bodo pa manjkali niti Immolation, Kronos, Insomnium, Gruesome, Embrional, Disavowed, Obituary ter Dark Tranquillity, ne izpustite pa niti vampirske senzacije Tribulation.
Tudi thrasherji letos pridete na svoj račun. Gnusenje čup vam ne uide ob poslušanju legendarnih Whiplash, Exodus in Destruction, letošnji »must see« so nedvomno Američani Vektor, do odrov pa odkorakajte tudi takrat, ko bodo na vrsti Finci Lost Society, Bavarci Dust Bolt in züriški Coroner.
Ako je hardcore in metalcore vaš žanr izbire, lahko letos moshate in skačete na bandih kot so Agnostic Front in na vojno tematiko usmerjenih Defeater, sprehodite pa se tudi na Bury Tomorrow, Knuckeldust, Mutoid Man, Stick to Your Guns, Terror in H2O.
Poleg nabora omenjenih nastopajočih vam bodo krajšali že tako prekratek počitniški čas še crusterji Wolfbrigade, post-metal rockerji Year of no light, death metalcoraši Black Dahlia Murder, temačni neo folk umetnik, ki si pravi King Dude, electronicorovci Eskimo Callboy, industrialci Die Krupps, grooverji Devildriver, grindcorovci Birdfleash in južnjaški močvirski sludgerji EyeHateGod ter še mnogi drugi.
Skratka, ne bo vam dolgčas in dobro poceni pivo ter enormna izbira odlične hrane vam je vedno na voljo. Priporočamo!

SORODNE VSEBINE:
27. 8. 2015Brutal Assault 2015, 4. dan / Reportaže
18. 7. 2013Brutal Assault / Novice
15. 6. 2011Brutal Assault 2011 / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana