Na današnji dan
2015
Ghost Bath izdajo svoj drugi album Moonlover
NAGRADNE IGRE
Traja do: 4. 4. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

28. 2. 2018

Noctiferia to soboto s posnetkom akustičnega koncerta na TV SLO

Ustvarjalci oddaje Aritmija sporočajo: »Pred nami sta dve aritmično premierni soboti - ob ukinitvi Aritmije po 12-ih letih smo z iztekom lanskega leta v studiu 1 na TV SLO realizirali zadnja dva koncerta odprta za javnost. Plejadi preko 50 žanrsko razgibanih Aritmičnih koncertov, posnetih v zadnjih letih na TV SLO (brez blišča a z dozo dobre muzike) sta se pridružila še s swing, jazz, gypsy in balkan melosom prežeta akustična koncerta Noctiferie in Pickpocket Swinger.

Začenjamo z Noctiferio, ki letos praznuje 20 let! V prvi marčevski soboti vas vabimo v atmosferično glasbeno grotesko akustičnega projekta Noctiferie, Transnatura;

20 let glasbene ustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanja metalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečimi imeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne Noctiferia atmosphere v glasbenem izrazu, je vodilni metalski zasedbi na domačih tleh utrdilo prepoznavnost tudi v tujini.

Ob dvojnem jubileju Noctiferie vam na TV SLO ponujamo njihov studijski koncert z akustičnim, žanrsko nepredvidljivim projektom Transnatura. Če ste med tistimi, za katere je metal zgolj mučenje ušes, toplo vabljeni - projekt Transnatura vas bo prepričal kako razgibana in kompleksna je metalska glasba. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v izziv ter izbrane »jezne« pesmi zadnjih treh albumov preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan.

Transnatura je v začetku leta 2017 pri založbi Nika Records izšla na CD-ju in dvojnem vinilnem albumu, ki ga je zvokovno obdelal Janez Križaj, premierno pa je zaživela na vekem odru SNG Drama.

Za butičen akustični projekt je Noctiferia zasedbo razširila v pisano 16-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko – režijski izziv v studiu 1 je mojstrsko obvladal Aljaž Bastič.«

Privržence black metala in polnokrvne Noctiferie velja opozoriti še na bližajoči se enkratni dogodek v živo: Letos namreč beležimo 20 let od izzida prve black metal plošče na Slovenskem – leta 1998 je Noctiferia izdala prvenec Baptism At Savica Fall, z njim zaorala ledino slovenskega ekstremnega metala in stopila ob bok aktualni evropski in svetovni metal sceni. Še ne polnoletni so fantje ustvarili black/pagan album, ki je Slovenijo postavil na evropski metal zemljevid in postal underground kult na domačih tleh.

Po 20-ih letih bo Noctiferia 19. aprila album Baptism At Savica Fall odigrala v živo, v originalni postavi, na odru Gala Hale na Metelkovi, kjer je četverica black metalu zavezanih najstnikov prvič stopila iz teme.

SORODNE VSEBINE:
16. 12. 2016Noctiferia - Transnatura / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
11. 4. 2021
STREAM: Postojna špila #8 – Nefarious Vermin
Facebook v živo
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina