NOVICE

3. 5. 2017

Brazilske legende Ratos De Porão ponovno v Kranju!

Veseli dihurčki tokrat sporočajo: »Samo nekaj dni po tem, ko si bomo še lizali rane po nedvomno odličnem koncertu crossover legend D.R.I., bodo Trainstation SubArt napadli Brazilci Ratos De Porão. Gre za enega legendarnih bendov, ki je poleg Sarcofago – torej, pred Sepulturo! – ponesel glas o močni in udarni ter iskreni brazilski sceni daleč po svetu, predvsem s prvencem Crucificados Pela Sistema. Z uspehom Sepulture so logično tudi RDP pristali pod okriljem kultne založbe Roadrunner, kjer je izšla kultna plošča Anarkophobia ali pa še bolj kultna Brazil, a ta vez ni trajala dolgo.

A če bi sklepali, da je brazilski napad zaradi tega potihnil, ali pa celo – poniknil, se motite. Ratos De Porão so ostali aktivni pod okriljem manjših založb, a zvesti samo sebi in sledeč samo lastnim ciljem iz leta v leto postajali bolj udarni in bolj nevarni. Vedno družbeno kritični, brez dlake na jeziku, seveda v portugalščini so Ratosi napadali po celem svetu, nekajkrat pa tudi v Sloveniji. Vokalist Gordo, bobnar Boka, kitarist Jӓo in basist Juninh so že od začetka thrash pomešali s hardcorom, nato tudi s crustom in grindom, pri tem pa so z leti samo še pridobili na moči. Kdor pomni recimo njihov napad na Koper leta 1998 ali pa celo napad na Kranj leta 2009 (skupaj z Municipal Waste v zdaj šminkerskem Bazenu), ve, da gre za bend brez primere in da so njihovi koncerti norišnica!«

Preko On Parole je že na voljo tudi cenejši paket vstopnic za oba dva koncerta za samo 22 €, vendar pa je količina teh vstopnic omejena. Več o koncertu, ki bo 3. julija, najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana