NOVICE

22. 1. 2021

Harakiri For The Sky so bili zaradi covid situacije med produkcijo primorani zamakniti izid novega albuma. Mӕre bo tako izšel 19. februarja pri AOP Records.

So se pa fantje odločili za malenkost drugačen pristop pri razkritju singla I'm All About the Dusk, s katerim so predstavili tudi novega »session« bobnarja, Kerima "Krimh" Lechnerja, ki sicer od leta 2014 sedi na bobnarskem stolčku pri Septic Flesh, nekoč pa je bobnal tudi pri Behemoth.

22. 1. 2021

Thrasherke Nervosa objavljajo video za skladbo Under Ruins z najnovejšega dolgometražca Perpetual Chaos, ki je od danes na voljo pri Napalm Records.
22. 1. 2021

Beograjska zasedba Centurion, ki preigrava progresiven heavy metal z etno elementi, ob 10. obletnici izida prvega EP-ja z naslovom Virtuelno ognjište ponuja vpogled v glasbeno dogajanje tega obdobja. V dokumentarnem filmu med drugim razkrivajo še neobjavljene video posnetke, povezane z nastankom EP-ja, in pogovore tako s sedanjimi kot nekdanjimi člani banda.

 

 

Poleg tega vas Centurion vabijo še k ogledu promocijskega koncerta iz leta 2011, ki je prvič objavljen v celoti. Najdete ga na tej povezavi.

22. 1. 2021

Ameriški progresivci Repaid in Blood so včeraj v samozaložbi izdali drugi studijski album Reflective Duality, ki se sliši ravno tako krvavo, kakor obljublja njihovo ime. Na ploščku žagajo še člani bandov Threat Signal, Allegaeon, Born of Osiris in Flub, album pa je že na voljo za poslušanje na Bandcampu. Če so dosedaj pisali pesmi o stvareh, ki jih imajo radi, se pravi o metalu, stripih in filmih, so tokrat ubrali drugo pot. »Tokrat smo pisali o ljudeh. /.../ To ni album o sovraštvu, ampak o ljubezni do naše države in o tem, za kar bi se morali boriti. Ni politični album, gre za človekove pravice.«


Na albumu najdete naslednje komade:
Intro
Wake Up, Time To Die
Thots & Purveyors (feat. Jon Howard)
He's No Good To Me Dead
Ritualistic Stoning (feat. Travis Montgomery)
Rebel Scum (feat. Greg Burgess)
Dave's Not Here Man
Molotov Circumcision (feat. Michael Alvarez & Cameron Losch)

22. 1. 2021

Premierni švedski stoner rockerji Dozer po pesmi The Blood Is Cold sedaj predstavljajo še Vinegar Fly, bonus skladbo s prihajajočega EP-ja Vultures, ki bo izšel 12. februarja pri založbi Heavy Psych Sounds. Gre za še nikoli prej objavljeno priredbo finske zasedbe Sunride, ki so jo dodali omenjeni izdaji. Skladbe so bile sicer posnete že leta 2005 kot predprodukcijski demo za njihov album Through The Eyes Of Heathens, tokrat pa bodo prvič na voljo tudi na vinilu in CD-ju.

Tracklista je sledeča:
The Blood Is Cold
The Impostor
Last Prediction
Vultures
Head Ghosts
To The Fallen
Vinegar Fly (priredba Sunride) (bonus track)

22. 1. 2021

Odkar so se Anna Murphy, Merlin Sutter in Ivo Henzi pred pol desetletja razšli z Eluveitie, njihov ne več tako zelo nov band Cellar Darling še kar uspeva. Po albumu The Spell iz leta 2019 so v začetku januarja izdali novo pesem Dance. Zopet nam postrežejo z nenavadnimi, umetniškimi kombinacije melodij hurdy-gurdyja, piščali, kitar in klavirja, besedilo, navdihnjeno s Plesom kuge v 16. stoletju, pa še kako ustreza današnji situaciji.

22. 1. 2021

Danski black metalci Møl so pred dnevi podpisali pogodbo z založbo Nuclear Blast, za letošnje leto pa pod novim okriljem tako že napovedujejo izid drugega studijskega albuma. Z albumom Jord so pred štirimi leti debitirali pri založbi Holy Roar v Veliki Britaniji in se s tem izstrelili na mednarodno sceno. Do izida nove črnometalske stvaritve lahko zdaj dosedanje ploščke Møl najdete kar pri Nuclear Blast.

22. 1. 2021

Izraelska progressive metal zasedba Subterranean Masquerade je danes izdala digitalni single Ascend. Spodnji videospot je nastal iz posnetkov pred-koronske turneje z Orphaned Land.22. 1. 2021

Finski melodični death metalci Wolfheart predstavljajo nov single Skull Soldiers. Tuomas Saukkonen je to pot k sodelovanju povabil vokalista Petra Soloveya iz ukrajinske zasedbe Wolfanger, ki je svojo nalogo opravil več kot odlično. Istoimenski EP pa bo izšel 5. marca pri Napalm Records.

22. 1. 2021

Finska melodična death/doom metal zasedba Marianas Rest, v kateri sodeluje tudi klaviaturist Aapo Koivisto (Omnium Gatherum), je objavila videospot za skladbo Glow From The Edge s prihajajočega studijskega albuma Fata Morgana, ki bo izšel 12. marca pri založbi Napalm Records. Gre za prvi single z albuma, na katerem kot gostujočo vokalistko lahko slišimo tudi Lindsay Schoolcraft (Antiqva, ex-Cradle Of Filth).

Fata Morgana prinaša naslednje skladbe:
Sacrificial
Glow From The Edge
Pointless Tale
The Weight
Horrokseen
Fata Morgana
Advent Of Nihilism
South Of Vostok

22. 1. 2021

Finski black metalci Qwälen so podpisali z italijansko založbo Time To Kill Records, pri katerih bodo izdali debitantski plošček Unohdan sinut. Ta bo izšel 19. februarja, naslovnemu komadu pa lahko že prisluhnete na tej povezavi.

22. 1. 2021

Francoski ženski progresivni stoner rock trio Grandma's Ashes je konec prejšnjega tedna izdal svoj debitantski EP z naslovom The Fates, ki je na voljo kot 12" vinil in na vseh digitalnih glasbenih platformah.22. 1. 2021

Poljska pagan black metal skupina Varmia predstavlja videospot za pesem Upperan, s katerim napovedujejo album s pomenljivim naslovom bal Lada. Video je bil posnet v živo na gradu v njihovi rodni pokrajini Warmiji. Album, ki bo izšel 12. marca pri založbi Salem Rose Music & M-Theory Audio, lahko že naročite prek te povezave.

22. 1. 2021

Nemški atmosferični doom/post-metal projekt Eirð je konec prejšnjega tedna izdal nov album z naslovom Prelude To Void, ki je v digitalnem formatu na voljo na Bandcampu. V skladbi Of Winter's Woe And Wishes Whispered na vokalu gostuje pevka Kristien Cools iz belgijske zasedbe Splendidula, ki naj bi sodelovala tudi na prihajajočem albumu A Voidchaser's Elegy.

Prelude To Void ponuja sledeče skladbe:
…And So It Begins (instrumental)
Dreadsphere
Eclipse Of The Ages
Of Winter's Woe And Wishes Whispered (feat. Kristien Cools)
The Void At The End Of The Tunnel (instrumental)

22. 1. 2021

Ameriški stoner rockerji High Desert Queen so prestavili izid debitantskega albuma na junij. Album Bury The Queen, ki bo izšel pri založbi Lick Of My Spoon Records, je posnel Jeff Henson (Duel), medtem ko je za miks in mastering poskrbel Karl Daniel Lidén (Lowrider, Crippled Black Phoenix, Greenleaf). Na Bandcampu že lahko prisluhnete prvemu singlu The Mountain vs The Quake.

Skupino iz Austina v Teksasu sestavljajo vokalist/kitarist Ryan Garney, kitarist Rusty Miller, basist Matt Metzger in bobnar Phil Hook.

22. 1. 2021

Atmosferična black metal zasedba Fuath je objavila videospot za komad Prophecies, ki se nahaja na prihajajočem albumu II. Ta bo izšel 19. marca pri Season of Mist Underground Activists.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija