NOVICE

7. 12. 2020

EKSKLUZIVNO: Infest najavljajo album Psychosis!

Srbska death/thrash metal velesila Infest je ekskluzivno za naš portal razkrila vse podrobnosti o prihajajočem studijskem albumu Psychosis. V soboto so se fantje odpravili v studio Citadela v Beogradu, kjer so že začeli s snemanjem bobnov in kjer bodo posneli tudi vokale. Nato se bodo preselili v studio Vortex, kjer bodo posneli kitare in bas. Za produkcijo bo poskrbel domačin Rodoljub Raičković, za mastering pa bodo album poslali na Švedsko v roke Danu Swanöju. 

Album bo glasbeno gledano ponudil 8 komadov (plus intro), tematsko pa se bo vse vrtelo okoli najtežjih duševnih bolezni, ki jih bodo obdelali skozi okvir religije in z vidika položaja, v katerem je trenutno družba. Glasba bo seveda standardno maksimalno agresivna, a so se tokrat fantje odločili za dodaten poudarek na atmosferičnosti. Tako nas bodo na albumu presenetili tudi počasnejši komadi, ki pa bodo dopolnjeni z drugačnimi zvoki. To pa naj seveda ostane presenečenje, ki je rezultat razvijanja novih idej, na katere je band zelo ponosen. Posebni gostje na ploščku so Ross Dolan in Robert Vigna (oba iz Immolation) ter Igor Miladinović (Chaosium). Za naslovnico je poskrbel Toderico Roberto.

Album Psychosis bo aprila prihodnje leto izšel pri Defying Danger Records, le mesec kasneje, torej maja, pa imajo najavljeno že prvo turnejo. Poleg tega je zasedba potrjena tudi za Vienna Metal Meeting 2021 (Avstrija) in Metal Magic (Danska), turneja pa jih bo vodila tudi v Nemčijo in na Poljsko. Zaradi trenutne situacije pa je seveda vse v zvezi s koncerti pod velikim vprašajem.

SORODNE VSEBINE:
28. 4. 2021Infest - Psychosis / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana