NOVICE

8. 3. 2018

The Crown predstavljajo skladbo We Avenge! s prihajajočega studijskega albuma Cobra Speed Venom, ki izide 16. marca pri založbi Metal Blade Records.

8. 3. 2018

Monster Magnet so objavili videospot za komad Ejection, ki je del prihajajočega albuma Mindfucker. Na njem bodo sledeči komadi:

Rocket Freak
Soul
Mindfucker
I'm God
Drowning
Ejection
Want Some
Brainwashed
All Day Midnight
When The Hammer Comes Down

8. 3. 2018

Francozi Mars Red Sky se junija odpravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo tokrat prvič obiskali tudi nekatere vzhodnoevropske države. Najbližje Sloveniji bo skupina nastopila 13. 6. v Vintage Industrial Baru v Zagrebu.

8. 3. 2018

Trivium so posneli videospot za komad Beyond Oblivion, ki se nahaja na aktualnem albumu The Sin And The Sentence. Ne pozabite, da lahko Trivium letos v živo vidite in slišite 2. aprila v ljubljanski dvorani Kino Šiška. 

 

 

 

8. 3. 2018

The Watchers preko Rockhard.de premierno predstavljajo svoj studijski prvenec z naslovom Black Abyss, ki izide jutri pri založbi Ripple Music. Tracklista je sledeča:
Black Abyss
Alien Lust
Oklahoma Black Magic
Buzzard
Starfire
People Of The Gun
Suffer Fool
Seven Tenets

Skupino iz San Francisca sestavljajo vokalist Tim Narducci (ex-Spiralarms), basist Cornbread (ex-Spiralarms), bobnar Carter Kennedy (ex-Orchid) in kitarist Jeremy Von Eppic (Black Gates).

8. 3. 2018

Ameriška moderna hard rock zasedba Shinedown predstavlja sveži videospot za novi single Devil s prihajajočega albuma z naslovom Attention, Attention, ki bo izšel 4. maja pri Atlantic Records.8. 3. 2018

Glorior Belli predstavljajo skladbo Split Tongues Won't Atone s prihajajočega albuma z naslovom The Apostates, ki bo izšel 6. aprila pri založbi Season Of Mist.

The Apostates prinaša naslednje skladbe:
Sui Generis
Deserters Of Eden
The Apostates
Bedlam Bedamned
Hangin' Crepe
Jerkwater Redemption
Split Tongues Won't Atone
Runaway Charley
Rebel Reveries

8. 3. 2018

Bleed From Within so objavili videospot za skladbo Afterlife s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Era, ki bo izšel 6. aprila pri založbi Century Media Records.
8. 3. 2018

Varathron so objavili skladbo Tenebrous s prihajajočega albuma z naslovom Patriarchs Of Evil, ki bo izšel 27. aprila pri Agonia Records.

8. 3. 2018

Švedska black/thrash metal zasedba Siniestro, je posnela videospot za komad Arctic Blood, ki se nahaja na prihajajočem istoimenskem EP-ju. 

 

 

 

 

8. 3. 2018

Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete skladbi Danger s petega studijskega albuma ameriške stoner rock zasedbe Freedom Hawk z naslovom Beast Remains, ki izide 23. marca pri založbi Ripple Music.

8. 3. 2018

Patty Gurdy (s pravim imenom Patricia Büchler) iz nemške pirate folk metal zasedbe Storm Seeker je objavila videospot za priredbo tradicionalne britanske pesmi Over The Hills And Far Away, s katero je med drugim zaslovel Gary Moore in kasneje tudi Nightwish.

Patty bomo z njeno matično skupino Storm Seeker letos lahko videli tudi v Tolminu na festivalu MetalDays.

8. 3. 2018

Tukaj lahko prisluhnete tretjemu studijskemu albumu poljske blackened death/thrash zasedbe Voidhanger z naslovom Dark Days Of The Soul, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Agonia Records.

8. 3. 2018

Zasedba Meka Nism so objavili videospot za komad The War Inside. Ta se nahaja na prihajajočem, istonaslovljenem EP-ju, na katerem boste lahko slišali sledeče komade:

The War Inside 
These Years of Silent Screams 
Trailblazer 
Arrows of Alchemy
Black Sky 

 

8. 3. 2018

Kanadski melodični metalci Borealis so objavili besedilni video za skladbo River s prihajajočega studijskega izdelka The Offering, ki izide 23. marca pri založbi AFM Records.

KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2018
Crisis Benoit, Dead Corcoras
Kontejnr, Postojna
21. 4. 2018
Hard Unity vol.4: Slander, Panikk, Paraziti p.13
TrainStation SubArt, Kranj
21. 4. 2018
Sound Arson 8.2: Nakajima, Nyos
Klub eMCe plac, Velenje
24. 4. 2018
Dee Calhoun, Sator
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
24. 4. 2018
Leechfeast, Human Host Body
MKNŽ, Ilirska Bistrica
25. 4. 2018
Primordial, Moonsorrow, Der Weg einer Freiheit
Backstage, München, Nemčija