Na današnji dan
1975
Rodi se norveški glasbenik Satyr
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

17. 1. 2007
Bewitched - Spiritual Warfare
Regain Records, 2006
Brez dvoma je Bewitched najopaznejša zasedba izmed tistih, ki so v drugi polovici devetdesetih kombinirale black metal s klasiko heavy metala. Bewitched so eden izmed utemeljiteljev te scene, ki je nastala hitro in prav tako tudi izginila.
Danes Bewitched po štirih letih, kolikor jih je minilo od prejšnjega albuma, napadajo ponovno, tokrat pod okriljem Regain Records. Spiritual Warfare je peti album, ki nam ga Bewitched postrežejo v svojem, po prvinskem black metalu zgledujočem se slogu, brez kakšnih revolucionarnih sprememb.
Spiritual Warfare tako prinaša black metal po zgledu osemdesetih. Album je nabit z vplivi kultnih imen kot so Venom, Celtic Frost, Slayer, Hellhammer itd. Ritem sekcija Wrathyr in Reaper tvori preproste ritme, Blackheimova kitara niha med black in heavy metalom, dočim Vargherjevem vokalu najbolje ustreza etiketa kombinacije Cronosa in Toma G. Warriorja. Album odpre naspidirani Fucked With Fire, v njegovo kategorijo pa sodijo tudi Black Burning Hatred in My Skin Loves The Steel. Na počasnejših delih so Bewitched še boljši, to lepo pokažejo na Celtic Frostovsko naravnanem Gracefallen, pa tudi na Let Darkness Come ali Glorious Are The Ways Of Death. Nekaj atmosfere in vplivov novejšega black metala so vnesli na Malevolent Force Of Destruction, zaključni, naslovni komad pa preseneti s svojo epsko zaznamovanostjo.
Spiritual Warfare sodi med boljše in med surovejše Bewitched albume. V kategoriji novejših navdušencev nad prvinskim black metalom Bewitched nedvomno posekajo nemške kolege Warhammer, s svojim arhaičnim zvokom in produkcijo pa bo Spiritual Warfare menda že tisto pravo za ljubitelje omenjene zvrsti.

Matija
SORODNE VSEBINE:
15. 12. 2004Samael - Reign Of Light / Recenzije
5. 4. 2006Marduk - Warschau / Recenzije
8. 1. 2009Dismember - Dismember / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 11. 2020
Jarboe feat. Peter Emerson Williams
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija