RECENZIJE

16. 3. 2009
In This Moment - The Dream
Century Media, 2008
Že nekaj časa je znano, da so v glasbi lahko vizualni elementi bolj pomembni od avdio elementov. In to ne drži samo za Atomik Harmonik, temveč tudi za In This Moment, pri katerih je v ospredju plavolasa pevka Maria Brink, ki s svojim videzom povzroča pravo pašo za oči. Maria se je po izidu tega albuma začela množično pojavljati v revijah, kot je Revolver, npr. v sklopu Hottest Chicks in metal. V vseh revijah je bila prikazana v mini krilu, visokih petah, seveda je poudarjen tudi njen globoki dekolte. A to še ni vse. Končno je dobila tudi svojo stran v Playboyu, a žal ni gola.
The Dream, ki je že drugi album, ne prinaša nič novega, če se ozrem na prvenec, ki je bil bistveno bolj agresiven. Kričeči vokali Marie so ostali bolj v ozadju, prisotni so le v skladbah The Great Divide, ki je najbolj agresivna skladba na celem albuma, Her Kiss in Violet Skies, pa še to kričanje deluje precej histerično. Več ali manj so v ospredju pocukrane skladbe, kot so prvi hit Forever, Lost At Sea in Mechanical Love. Tudi baladica ne manjka, kar uvršča The Dream med standardne pop albume. Glasbeno In This Moment ne pokažejo nič, kar bi izstopalo. Vse skupaj zveni že stokrat slišano. Poleg kvazi hard rock prijemov se najde kakšen metalcore element in celo en breakdown. Več ali manj ima glavno vlogo vokal, ki je neštetokrat nasnet, vendar tudi ta je od samih emocionalnih izlivov na čase že moteč. Primerno modernim standardom je produkcija lepo spolirana, kar lahko štejem kot plus.
The Dream, ki naj bi konceptualno temeljil na tem, da je v sanjah vse dovoljeno, mine dokaj mirno, kar je več kot idealno za dober spanec. Torej, čaka se na naslednji album, a še preden ta izide, se lahko upa, da bo vmes Maria posnela kakšen kul lezbični pornič z dekleti iz Century Media.

Primož
SORODNE VSEBINE:
27. 5. 2003Dream Evil - Evilized / Recenzije
17. 7. 2002Dream Evil - DragonSlayer / Recenzije
1. 11. 2006Dream Evil - United / Recenzije
19. 11. 2020Dark Tranquillity - Moment / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija