RECENZIJE

25. 11. 2020
Iritator - We Live To Hate You All! (Demo 2020)
samozaložba, 2020

Pa sem dobil še tretjo letošnjo izdajo mariborskih Iritator v svoje roke. A s tem nikakor nisem omenil vseh. Četrta je namreč split s ​H​.​O​.​A​.​M., ki je letos poleti ugledala luč sveta, pri tej pa gre za neke vrste kompilacijo izdanih in neizdanih komadov. Zakaj tako? Ker jih je bilo nekaj od tistih ponovno rojenih na tem demotu, ki pa je morda res zadnja izdaja iz hiše Iritator v tem letu.

A tega človek dejansko ne more vedeti, saj je vprašanje, koliko časa in inspiracije sta potrebna bandu, da znova povrže deset komadov v skupni minutaži manj kot devet minut. O čem zdaj jaz to? O demo posnetku We Live To Hate You All!, ki je bil ponovno posnet v bandovih vadbenih prostorih, kar se seveda najbolj pozna na zvoku. Ta je daleč od spoliranega, je precej zadušen, kot da bi prihajal iz drugega prostora, medtem ko miksa ali česa podobnega dotični komadi tudi niso videli. Povsem v slogu »Gremo na vaje posneti album, kar bo, pa bo!«

In da ima vse skupaj tudi vsebinsko tisti pravi pridih grindcora, je band družbeno in politično kritičen (Parazit, Luzerchina, Karantena), s pretirano seksualnimi vsebinami politično nekorekten (Žrtva Ja Bi Jebo (priredba od Patareni), Šaka U Dupe) ali nekritičen uporabnik črnega humorja (Psihič Na Prostosti, Ljudožerci So Gay). In tako kot besedilno tudi glasbeno postreže band s pestrim žanrskim bifejem, ki sega od punka, grinda, noisea do brutal death metala. Za vsakega svoj faktor torej.

SORODNE VSEBINE:
5. 8. 2020Iritator - Drek! / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška