RECENZIJE

1. 10. 2000
King Diamond - House Of God
Massacre Records, 2000
Unikatni obskurni umetnik King Diamond se vrača v naša temačna srca! In to z odlično, deveto zapored, ploščo House Of God. Počakajte na polno luno, ugasnite luči, prižgite sveče, odprite okno in spustite v stanovanje mrzel nočni veter. Veliko užitkov, vživite se v zgodbo, in naj vas bo vsaj malo strah!
House Of God me nehote spominja na ploščo Mercyful Fate, Into The Unknown. Verjetno bo to zaradi melodike in prefinjenosti. Sicer pa je House Of God zelo raznolika plošča. Začne se z uvodom (pred katerim v bookletu seveda sledi Kingov predgovor), konča pa z akustičnim instrumentalom Piece Of Mind. Vmes najdete (vsaj meni) najboljši komad House Of God (klaviature, da vam grejo kocine pokonci), za njim sledi Black Devil z zanimivim ritmom, pa otožni Goodbye (ob poslušanju človeka kr mal stisne pri srcu), Passage To Hell je horror komad odlične pasme a la King Diamond, predzadnji, This Place Is Terrible, pa se skozi vseh svojih pet minut in pol tako odlično stopnjuje, da to čutite in ne samo slišite! Celotna zgodba je Kingovo delo, pri glasbi za nekatere komade pa je priskočil na pomoč kitarski mojster Andy LaRocque. Poleg njiju na tej plošči grizejo inštrumente tudi Glen Drover (šest strunske zadeve), John Herbert (inštrument pri kateremu samo palica zaleže) in David Harbour (mal manj strunska kontrapcija).
Navdušen sem tudi nad zgodbo, ki vsebuje več tematik kot ima katerikoli kitajski futer sestavin: prepletajo se temačnost, horror, romantika, erotika, religioznost, filozofija, depresivnost. Tokrat vas King popelje v preteklost, 200 let nazaj, s tezo o drugačnem razpletu Kristusovega življenja. Ob polni luni se izgubi v gozdu in... dost bo, samo rajcam, preberite si sami! Aja, povem lahko še, da je konec podoben kot pri večini slovenskih filmov...
House Of God je plošča Kingovega tradicionalnega sloga, z dovolj novimi elementi za njeno razpoznavnost. Seveda ne manjka Kingovih vragolij na vokalu, tehnike, akustike, horrorja... Kitare so zelo raznolike, od ostrih in trdih do melanholičnih ter melodičnih, seveda z odličnimi solažami. Si lahko zaželite še kaj več (razen srečnega družinskega življenja, seveda)?

Matija
SORODNE VSEBINE:
12. 6. 2006Steel Attack - Diabolic Symphony / Recenzije
13. 11. 2015HateSphere v novem peklu / Novice
18. 9. 2003Rob Rock - Eyes Of Eternity / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 8. 2020
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus
Recenzija
10. 8. 2020
Cadaver - D.G.A.F. (EP)
Recenzija
7. 8. 2020
Iz ropotarnice: Demon - Breakout
Recenzija
5. 8. 2020
Iritator - Drek!
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
22. 8. 2020
Omega Sun, SickBreed
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
22. 8. 2020
Big Bad Wolf, Britof
TrainStation SubArt, Kranj
28. 8. 2020
ODPOVEDANO! Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
28. 8. 2020
Trnovfest: Ensanguinate, Sakrabolt
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana