RECENZIJE

9. 6. 2005
Obnounce - Remnants Of Humanity
On Parole Productions, 2005
Iz daljnih ljutomerskih koncev se dviga tema, ki je ti kraji ne pomnijo. Morda so bile v zraku nekakšne napovedi, ampak tega nihče ne jemlje preveč resno – dokler ni prepozno! Obnounce so tu. Dame in gospodje, kot veste so v davnih devetdesetih Dimmu Borgir začrtali nove smernice ambientalnega black metala, predvsem z Enthrone Darkness Triumphant ali pa Spiritual Black Dimensions in pri Obnounce izgleda, kot bi le-ti nadaljevali tam, kjer so Dimmu Borgir prenehali, ko so se bolj usmerili v zvok svojih zadnjih dveh plošč.
Začenši z zelo zlobnim introm in nato udarnim komadom Soul Reaper, vas Obnounce primejo v tako grozljiv stisk, da si boste po njem skušali še dolgo opomoči. Tako dobre black metal plošče, ki gradi svoj učinek predvsem na jasnih, dokaj razgibanih in ubijalskih riffih, udarni bassovski podlagi, dobro in ne preveč sintetično sproduciranih bobnih, Slovenija po moje še nikoli ni opazila ali pa vsaj od kakšnih Magus Noctum ali stare Noctiferie ne. »Winds of malevolence…crushing dogmas forever more« – fantje, besedila so resnično »nomen est omen« – dokaj mistično, a hkrati jasno, mračno in simbolično, a kljub temu razumljivo. Kot bi gledal grozljiv megleni prikaz nečesa nejasnega in zlega, a v podzavesti je to zlo še kako dobro opisano. Glasbena plat je odlično dopolnjena še z izredno zanimivimi in neklišejskimi klaviaturskimi vložki, ki se jih ne bi branili mnogi današnji sledilci črne in zle godbe, medtem ko je vokal tako odkrito demoničnen, da bi ob njem tudi Shagrathu zastal dah. Sam izgled CD-ja je čisto profesionalen, posebej pohvalimo grafiko v bookletu. Edina stvar, ki jo lahko očitam, je malce skompjuterizirana produkcija, ampak mislim, da je po svoje stvar dosti bolj »grim« kot si mislim. Moj osebni favorit – Heralds From The Silent Land.
Izdano in dobavljivo direktno pri On Parole Productions za resnično ugodno ceno. Come and get it kids »and endless march with fire and swords will come!«

Ivan
SORODNE VSEBINE:
9. 11. 2012Humanity Delete / Novice
20. 5. 2009Dickless Tracy - Halls Of Sickness / Recenzije
3. 8. 2008Obnounce / Novice
12. 7. 2012All Human / Novice
15. 5. 2007Vulvathrone - Bukkake / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška