RECENZIJE

4. 6. 2009
Success Will Write Apocalypse Ac - Success Will Write Apocalypse Across The Sky
Nuclear Blast, 2009

Mislim, da tale skupina v prvi vrsti nima sreče s predolgim imenom tako benda kot albuma. Si zamislite dizajnerja merchandisea, ko mu tole predajo v roke? Na njegovem mestu bi se mi »sfuzlalo«. Mislim, a so tipi toliko brali stare naslove od Incantation ali pa novejše od Soilent Green (definitivno Ben Falgoust efekt v stilu »piši što duže«)?!
Po imenu ni soditi, ali je band super ali ne. V poplavi modernega (in večkrat nagravžnega) death cora ali pa metalcora ali tipov v sestrinih hlačah, ki mislijo, da je breakdown močnejši kot riff od Suffocation, so se naenkrat pojavili floridski death metalci Success Will Write Apocalypse Across The Sky. Nastali iz banda Dehumanized in podobnih nagravžnarij, so se SWWAATS odločili vzeti zapuščino newyorške in floridske šole ter dati resno brco v rit vsem, ki nimajo pojma o tem, kaj je death metal. Resda ne poznajo solaž in menijo, da je hitrost vse (adolescenca v death metalu je enaka misli, da je prehitra ejakulacija kul?), ampak SWWAATS strežejo zadevi odlično. Zakaj?
Ker znajo narediti pesem poslušljivo. Pesmi so jasno strukturirane, z močnimi in smiselnimi melodijami, zanimivimi bobni in res dobrim vokalom. Nobenih In Flames jokanj, nobenih »breakdown je odgovor na vse riffe in šus«, še manj pa ultra hitrih bobnov, ki so tako pogosti, odkar sta Flo in Roddy dala ven svoja »udri 'n' razbi« DVD-ja.
Kaj pa je potem problem, če je? Je, in sicer v obliki tega, da je vse skupaj malo monotono. Je šus in je hitro in brutalno, ampak občasno imaš občutek, da sploh ne veš, kdaj si preposlušal tri komade. Kot bi bili vsi preveč podobni. Ja, to je v bistvu edina pomanjkljivost.
Ali to pomeni, da so Success Will Write Apocalypse Across The Sky za v staro šaro? Ja, samo če gre za isto situacijo kot v risanki SuperTed, kjer starega medvedka vržejo v skladišče, a ga tam zgrabi Piko in iz njega naredi super junaka. Morda bi medvedek SWWAATS resnično blestel, če bi ga v roke prijel Piko v obliki producenta Erika Rutana ter iz njega v resnici naredil tisto, kar je Success Will Write Apocalypse Across The Sky usojeno – usoda pa je temačna, močna, morbidna in brutalna. Kot je usoda vseh uspešnih brutal death metal bandov. Bomo videli!

Ivan

SORODNE VSEBINE:
11. 6. 2014Mars Red Sky / Novice
19. 7. 2011Fleshgod Apocalypse / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
16. 7. 2020
ODPOVEDANO! Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova
18. 7. 2020
Đornata, Hak Attak
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
23. 7. 2020
ODPOVEDANO! Gothoom Open Air Fest 2020
Revištské Podzámčie, Slovaška
23. 7. 2020
ODPOVEDANO! Headbangers Open Air Festival 2020
Brande-Hörnerkirchen, Nemčija