REPORTAŽE

11. 11. 2013

Glamoween: Broken Arrow

Orto Bar, Ljubljana / 31. 10. 2013

V četrtek, 31. 10. 2013, so ameriški praznik Halloween že tradicionalno zase ukradli domači glammerji, ga preimenovali v Glamoween in uspešno napolnili obe etaži Orto Bara. Tokrat pa Glamoween ni bil zgolj žur dogodek, saj so prvič po dolgem času v prestolnici nastopili elektrificirani Broken Arrow, ki so s tem koncertom obeležili skorajšnji izid težko pričakovanega prvenca, ki je po besedah skupine tik pred vrati.
Prvotno je bil napovedan tudi povratniški nastop skupine Cyclöne, a ker je njihova načrtovana združitev padla v vodo, so bili izkušeni Brežičani tokrat edina atrakcija večera. Vendar je tej zasedbi taka vloga pisana na kožo! Fantje so dve uri krmarili med novim, širši javnosti še nepoznanim materialom, klasičnim zimzelenim materialom in za dobro mero dodali še nekaj odlično izbranih priredb. Skupina je od skromnejših začetkov pred skoraj 10 leti prek vodilne skupine na legendarni turneji Lipstikk N' Leathür leta 2007 do danes prerasla v nedvomno prvo ime slovenskega melodičnega trdega rocka, zvrsti, v kateri ji dandanes pri nas lahko konkurirajo le Pelhan. Da so zasedba resnega kalibra, se vidi tudi v sami odrski postavitvi, saj za obvezno dodajanje zvočne širine fantje s seboj pripeljejo tudi dve mični in pevsko "doterani" spremljevalni pevki, ki dodata tisto piko na i ultramelodičnim refrenom zasedbe. Že začetek koncerta je z novim komadom Feels Alright nakazal, da je skupina našpičena in lačna odrskih vragolij in da nas čaka zares odličen AOR večer. Vendar odsotnost z odrov kljub vsemu ni minila brez posledic, saj se je tekom maratonskega dvournega koncerta začel Matjažev vokal rahlo krhati. Vendar gre tu za manjši detajl, ki mu ob poplavi izbrušenih backvokalov, ki jih premore zasedba, ne gre posvečati posebne pozornosti in verjamem, da se bo s ponovnim nabiranjem odrskih kilometrov tudi ta slika povsem naravnala. Sicer pa je potrebno izpostaviti nekaj novih komadov, katerih studijske različice težko pričakujem, to pa so V8 Serenade, Wings of an Angel in še posebej toto/journeyjevsko navdahnjeni rocker Hold Me Tight. Seveda pa noben koncert Broken Arrow ne sme miniti brez dobesedno ponarodelih hitov Hit the Streets in Glam Till the End, ob katerih se je poslušalstvo skupaj s skupino spustilo še v zadnji delirij.
Žurka se je po koncertu v spodnjem delu Orta nadaljevala vse do jutranjih ur, a to je že zgodba za druge dni, Broken Arrow pa so spet dokazali, da so pomembem kamen v slovenskem h'n'h/AOR mozaiku, in tako lahko le nemirno čakamo ploščo.

SORODNE VSEBINE:
26. 10. 2015Glamoween v Orto Baru / Novice
17. 12. 2010Broken Arrow, Tomcat / Novice
23. 5. 2011Vicious Rumors / Desc / Reportaže
11. 4. 2016Orto Fest: Gora / Galerija
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
13. 12. 2018
Benefit za ukradeno opremo Haiku Garden
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
14. 12. 2018
Riffeater: Amalgam, Usil, Đezm
Orto Bar, Ljubljana
14. 12. 2018
Mist, Dark Nativity, Deumus
Music House, Gradec, Avstrija
15. 12. 2018
Disbelief, Firtan, Thormesis, Seduced, Veins Of Suffering
Club Q, Gradec, Avstrija
15. 12. 2018
Inmate, Pale Origins, Sober Assault
Klub eMCe plac, Velenje
15. 12. 2018
Metal Klavnica LI
MIKK klub, Murska Sobota