Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

Arhiv novic

22. 4. 2021

Škotski psihedelični rockerji Lucid Sins prestavljajo videospot za drugi single Sun & The Moon s prihajajočega albuma z naslovom Cursed!, ki izide 3. maja pri založbi Totem Cat Records.22. 4. 2021

Kalifornijski heavy rockerji Deathchant predstavljajo prvi single Holy Roller z drugega dolgometražnega albuma Waste, ki bo izšel 25. junija pri založbi RidingEasy Records. Deathchant so kitarist/vokalist T.J. Lemieux, kitarist John Bolino, basist George Camacho in bobnar Colin Fahrner.

Waste ponuja naslednje skladbe:
Rails
Black Dirt
Holy Roller
Gallows
Waste
Plague
Maker

22. 4. 2021

Španska death metal zasedba Bizarre, v kateri sodelujejo člani skupin Wormed, Onirophagus, Aposento in drugih, je objavila skladbo The Shadow Over Innsmouth s prihajajočega albuma Invocation Codex, ki bo izšel letos poleti pri Transcending Obscurity Records. Naslovnico za album je prispeval Roberto Toderico (Sodom, Pestilence, Sinister, Fleshcrawl, Paganizer).

22. 4. 2021

Brazilski ženski thrash/death metal trio The Damnnation, ki ga sestavljajo Renata Petrelli (vokal, kitara), Aline Dutchi (bas, vokal) in Lu Diniz (bobni), predstavlja video za živo verzijo singla Apocalypse. Gre za skladbo z njihovega aktualnega EP-ja Parasite, izdanega novembra lani za založbo Xaninho Discos.

The Damnnation so trenutno zaposlene s snemanjem debitantskega albuma, kjer za produkcijo skrbita Rogério Oliveira in Martin Furia (Nervosa, Eskröta, Bark). Album bo izšel za eno od evropskih založbi, ki naj bi jo razkrili v kratkem.

22. 4. 2021

Norveški blackened doom metal one-man band Lord Mortvm bo 22. junija pri Regain Records / Helter Skelter Productions izdal svoj studijski prvenec Diabolical Omen Of Hell tudi na CD-ju, vinilu in kaseti. Album je v digitalnem formatu izšel že marca letos.

22. 4. 2021

Argentinska blackened crust zasedba MediuM se po samonaslovljem prvencu iz leta 2018 vrača z novim EP-jem Habitat, ki prinaša štiri nove skladbe. Habitat bo sicer uradno izšel 1. maja, vendar ga lahko že v celoti preverite na Bandcampu. Skupina je prav tako objavila besedilni video za otvoritveno skladbo Radar Horns.

22. 4. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Mourn The Light je podpisala za založbo Argonauta Records, pri kateri bo letos izdala debitantski album z naslovom Suffer, Then We’re Gone. Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Skupina je pred časom za pokušino že objavila prvi single When The Fear Subsides, na katerem gostuje Alex Newton (Wake Of Sirens, Dzo-nga). Za snemanje in miks je bil zadolžen Dave Kaminsky (Bone Church, Fires In The Distance, Pinto Graham), medtem ko je za mastering poskrbel Ryan Williams (The Black Dahlia Murder, Fires In The Distance, Winter Solstice).

22. 4. 2021

Ameriška doom/sludge metal zasedba Black Tar Superstar so napovedali svoj debitantski album The Black Flame, ki bo v digitalnem formatu 28. maja izšel pri založbi Artillery Music Group. Skupina bo prvi single z naslovom Three Witches javnosti predstavila 1. maja.

22. 4. 2021

Italijanska štiričlanska doom/stoner metal zasedba Bretus je objavila videospot za nov single Cursed Island s prihajajočega studijskega albuma Magharia, ki izide 7. maja v sodelovanju z založbami The Swamp Records (CD), Overdrive Records (vinil) in Burning Coffin Recs (kaseta).

Magharia prinaša naslednje skladbe:
Celebration Of Gloom
Cursed Island
Moonchild’s Scream
NecroPass (Instrumental)
Nuraghe
Headless Ghost
The Bridge Of Damnation
Sinful Nun
Magharia (Instrumental)

22. 4. 2021

Konec maja nas čaka nov EP old school thrasherjev Engraver, ki so pred kratkim podpisali pogodbo za sodelovanje z WormHoleDeath. »EP Behind uteleša to, kar smo in kar poslušamo ter kar hočemo sproducirati. Predstavlja kompleksnost človeške duše, ki je razdeljena med strahom in dvomom, med racionalnim jazom in pošastjo. Nihče ne more vedeti, kaj se skriva za vsakim od nas.«

Če vas je bandov dražilec navdušil, si lahko EP Behind že zagotovite s prednaročilom. Engraver so kitarist Marco Scanu (Spell Of Decay, ex-Icy Steel), vokalist Giuseppe Fancellu (Unholy Impurity), basist Santino Derudas (Unholy Impurity), bobnar Nicola Piras (Ganondorf, Arcade Cassette, When Ashes Are Rising) in drugi kitarist Riccardo Chessa (Ganondorf). Njihova glasba je thrash s pridihom death in black metala, pišejo pa o psihologiji, kriminalu in serijskih morilcih.

Tracklista:
It Follows
Desire To Kill
The Last Victim
Kill You Again!
Hiding The Curse

22. 4. 2021

Siniestro so nedavno objavili videospot za najnovejši single Black Acid Rain s prihajajočega albuma Vortexx, ki izide 14. maja pri založbi Black Lodge Records.
22. 4. 2021

Kalifornijska zasedba Of Mice & Men je v februarju izdala EP Timeless. Kot so že takrat fantje omenili, bodo letos izdali serijo EP-jev, ki bodo najavljali izid novega dolgometražca. 28. maja bo pri SharpTone Records tako izšel drugi plošček, naslovljen Bloom. Naslovni komad že lahko slišite na tej povezavi.

22. 4. 2021

Deftones so objavili videospot za komad Ceremony, ki je del aktualnega ploščka Ohms. Kot režiser se je podpisal Leigh Whannell (Žaga, Insidious), v spotu pa nastopa tudi igralka Cleopatra Coleman.ZADNJE OBJAVE
Recenzija
22. 4. 2021
While She Sleeps - Sleeps Society
Recenzija
21. 4. 2021
Batushka - Carju Niebiesnyj (EP)
Recenzija
20. 4. 2021
Incarceration - Empiricism
Recenzija
19. 4. 2021
Mork - Katedralen
Intervju
16. 4. 2021
Conventus Cerris
Recenzija
14. 4. 2021
Moonspell - Hermitage
Recenzija
12. 4. 2021
Smrt - Sado Masochistic Ritual Temple
Intervju
9. 4. 2021
Snovalci slovenske metal scene: MetalPatriot
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina
13. 5. 2021
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija