Arhiv novic

17. 5. 2021

Ameriški eksperimentalni psihedelični doomerji When The Deadbolt Breaks so objavili videospot za skladbo The Crushing Weight Of The Sun s prihajajočega albuma As Hope Valley Burns, ki bo izšel tekom letošnjega leta pri založbi Argonauta Records.


17. 5. 2021

Folk metalci Teren so na tej povezavi objavili single Pozanich.

17. 5. 2021

Finski melodični death metalci Shadecrown objavljajo drugo skladbo z naslovom The Loss s prihajajočega tretjega albuma Solitarian, ki naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta pri založbi Inverse Records.17. 5. 2021

Brazilska doom metal zasedba Beholder's Cult je konec prejšnjega tedna v digitalni obliki izdala debitantski album Our Darkest Home, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:

Samsara
Shadows
Starry Queen
Crestfallen
Conceiving Silence
Whispers Of Dusk
Weight Of The Sun
Ivory Tower
Empty Inside

17. 5. 2021

British Lion, stranski projekt Steva Harrisa (Iron Maiden), je objavil video za skladbo Land of the Perfect People, ki ga najdete na drugem studijskem albumu Burning. 

17. 5. 2021

Italijanski heavy psych rockerji Cripta Blue so podpisali za založbo Argonauta Records, pri kateri naj bi septembra letos izšel njihov debitantski album.

Trio, ki je pod vplivi Budgie, Black Sabbath, Blue Cheer, Wicked Lady, May Blitz oziroma Witchfinder General, Saint Vitus in Pentagram, sestavljajo vokalist/basist Andrea Giuliani (Talismanstone), kitarist Federico Bocchini (ex-Rising Dark) in bobnar Silvio Dalla Valle (ex-Desert Wizards).

17. 5. 2021

Timo Tolkki's Avalon napovedujejo četrti studijski album z naslovom The Enigma Birth, ki bo izšel 18. junija pri založbi Frontiers Music. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single The Fire And The Sinner, na katerem gostujeta Jake E. (ex-Amaranthe, Cyrha) in Brittney Slayes (Unleash The Archers). Poleg njiju so se finskemu kitarskemu mojstru na albumu pridružili še vokalisti James LaBrie (Dream Theater), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Fabio Lione (Rhapsody, Angra, Eternal Idol), Caterina Nix (Chaos Magic) in YouTube zvezda Pellek.

Tracklista je sledeča:

The Enigma Birth (feat. Pellek)
I Just Collapse (feat. Caterina Nix)
Memories (feat. Caterina Nix, Brittney Slayes)
Master Of Hell (feat. Raphael Mendes)
Beautiful Lie (feat. James LaBrie)
Truth (feat. Jake E.)
Another Day (feat. Marina La Torraca)
Beauty And War (feat. Raphael Mendes)
Dreaming (feat. Fabio Lione)
The Fire And The Sinner (feat. Jake E., Brittney Slayes)
Time (feat. Marina La Torraca)
Without Fear (feat. Fabio Lione)

17. 5. 2021

Desaster predstavljajo skladbo Endless Awakening, drugi single z novega studijskega albuma z naslovom Churches Without Saints, ki izide 4. junija pri založbi Metal Blade Records.

17. 5. 2021

Thyrfing predstavljajo video za skladbo Jordafärd s prihajajočega albuma Vanagandr, ki so ga fantje posneli skupaj z Jakobom Herrmannom v Top Floor Studios. Gre za animirani video, ki ga je ustvaril Niklas Sundin. Album bo izšel 27. avgusta pri založbi Despotz Records.


17. 5. 2021

Mastodon so objavili novo skladbo Forged By Neron, ki se nahaja na prihajajočem soundtracku za stripovsko serijo Dark Nights: Death Metal izpod okrilja DC Comics, ki bo izšel 18. junija pri založbi Loma Vista Recordings.

Na soundtracku sodelujejo tudi imena, kot so Rise Against, Chelsea Wolfe, Denzel Curry, Dave Lombardo (ex-Slayer), Chino Moreno (Deftones), Maria Brink (In This Moment), Andy Biersack (Black Veil Brides), Carach Angren, Greg Puciato (ex-Dillinger Escape Plan) in drugi.

17. 5. 2021

Eksperimentalna sludge zasedba Erdve bo 23. julija pri Season Of Mist izdala dolgometražni album Savigaila. Spodaj že lahko prisluhnete prvemu komadu Lavondėmės.
17. 5. 2021

Založba Candlelight Records je konec tedna naznanila ponovno izdajo samostojnega opusa legendarnega Ihsahna. Zbirka z naslovom The Hyperborean Collection, ki bo 22. oktobra izšla na vinilu v omejeni nakladi, vključuje vseh sedem studijskih albumov (The Adversary, angL, After, Eremita, Das Seelenbrechen, Arktis., Ámr) in dva singla (Telemark, Pharos). Naročiti jo je že mogoče na tej povezavi.

17. 5. 2021

Fear Factory so v petek 14. maja izdali nov single s prihajajočega albuma Aggression Continuum z naslovom Fuel Injected Suicide Machine.
17. 5. 2021

Organizatorji češkega festivala ekstremne glasbe Obscene Extreme so potrdili letošnjo, 21. edicijo, ki se bo odvijala na običajni lokaciji v mestu Trutnov na severu Češke republike. Festival se bo odvijal med 16. in 18. julijem, nastopajoči pa bodo znani kmalu.

17. 5. 2021

V 61. letu starosti se je poslovil William John Tsamis, kitarist in soustanovitelj legendarne ameriške zasedbe Warlord. Znano je, da je Bill Tsamis trpel za neozdravljivo boleznijo, vendar vzroka smrti javnosti niso razkrili.

17. 5. 2021

Domača zasedba XSkull8 je konec preteklega tedna objavila videospot za single Leaves Are Falling.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka