Na današnji dan
2019
Umre kitarist Richard Brunelle, ki je pri Morbid Angel igral med l. 1985 in 1992
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 9. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

19. 10. 2011

Alice Cooper / The Treatment

Schwarzl See, Gradec, Avstrija / 17. 10. 2011

V začetnih poletnih mesecih so organizatorji s koncerti velikih imen kot so Joe Cocker, Roxette, Sting in podobnimi poskrbeli za množičen obisk majhnega kraja, ki se nahaja le nekaj kilometrov pred Gradcem, ob jezeru Schwarzl See. Koncertna ponudba iz sveta popularne in rock glasbe pa z nastopom Alicea Cooperja še naprej ostaja na zelo visokem nivoju.
Točno ob dvajsetih je na oder srednje velike dvorane, ki sprejme okoli tri do štiri tisoč koncertnih navdušencev, stopila mlada skupina The Treatment. Ta je imela in še zmeraj ima na turneji Alicea Cooperja častno vlogo, da sme s polurnim nastopom ogreti obiskovalce koncerta največjega mojstra shock rocka na svetu. The Treatmnet sestavlja pet mladih fantov, ki igrajo in čutijo rock, kakršen je bil v polnem razcvetu pred kakšnimi tridesetimi leti. Torej ravno pravšnji recept za publiko, ki je bila starostno gledano zelo pestro sestavljena. Ni manjkalo mladih oboževalcev, ki se s starim klasičnim rockom komajda počasi spoznavajo, kot tudi nekoliko starejših ljubiteljev hard rock zvokov.
Odzivi publike na nastop The Treatment so bili presenetljivo pozitivni, zahvala za to pa gre zagotovo vsakemu posameznemu članu, saj so na odru pokazali ravno pravo mero samozavesti in izkušenj. Ves čas so bili v gibanju, vsi člani banda so iskali stik s publiko, ki jim je v zahvalo tako rekoč jedla iz roke. Po sedmih skladbah in ponovnem vabilu k mizi z merchandiseom so The Treatment v objemu bučnega aplavza zapustili oder ter razgreto publiko prepustili polurnem čakanju na zvezdo večera.
Setlista The Treatment: Drink Fuck Fight, Shake The Mountain, The Coldest Place On Earth, Road Rocket, Departed, Nothing To Lose But Our Minds, Just Tell Me Why.
Pol ure smo obiskovalci koncerta torej lahko opazovali zaveso s portretom Alicea Cooperja, ki je za seboj skrivala nagle priprave odra za prav poseben nastop. Nakar naenkrat že drugič ta večer ugasnejo luči, zavesa se odgrne, zazvenijo prve melodije uvodne skladbe The Black Widow, na visokem »prestolu« na sredini odra pa z iztegnjenimi osmimi rokami publiko pričaka Alice Cooper. Teatralnost in igranje pač že od nekdaj spadata k njegovim odrskim nastopom, ki je tudi včeraj navdušil vsakega obiskovalca koncerta, od prvega do zadnjega. Sicer spadajo določene točke koncertno-gledališke predstave že k stalnemu repertoarju, toda v celoti gledano je Alice Cooper kljub vsemu ponudil šov, ki se popolnoma razlikuje od tistega iz lanskega leta na Dunaju.
Nekoliko novejšemu komadu Brutal Planet so sledili številni stari hiti, kot na primer I'm Eighteen, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, ki ga je Alice Cooper začinil z deljenjem zelencev med publiko, No More Mr. Nice Guy (po tem hitu je poimenovana turneje, na kateri se Alice Cooper trenutno nahaja), Hey Stoopid, ki je prebudil tudi zaspane glasilke množične publike, ter Is It My Body, ki ga je Cooper odpel z mladim pitonom okoli vratu.
Skorajda polovica koncerta je bila za nami, čas je minil kot bi trenil z očesom, najboljše pa nas je še čakalo. Med komadom Feed My Frankenstein je Alice Cooper v vlogi doktorja Frankensteina na oder priklical njegov stvor, med Clones (We're All) je uprizoril svojo smrt z giljotino, nakar je brez večjih gledaliških vložkov predstavil komad Poison, tako da smo se lahko popolnoma prepustili »strupenim« glasbenim užitkom. Sledilo je še nekaj skladb, med drugim tudi School's Out, ki je počasi naznanjala konec koncerta, ki ga je Alice Cooper zaključil s komadom Elected, avstrijsko državno zastavo v rokah in si tako zagotovil posebno mesto v srcu avstrijske publike. Po dobri uri in pol ter dvajsetih skladbah se je ekipa Paranoida z nasmeškom na obrazu ter shock rockom v ušesih podala na pot domov.
Setlista Alice Cooper: The Black Widow, Brutal Planet, I'm Eighteen, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, No More Mr. Nice Guy, Hey Stoopid, Is It My Body, Halo Of Flies, I'll Bite Your Face Off, Muscle Of Love, Only Women Bleed, Cold Ethyl, Feed My Frankenstein, Clones (We're All), Poison, Wicked Young Man, I Love The Dead Play, School's Out, Elected.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
14. 6. 2016Alice Cooper / Galerija
2. 9. 2011Alice Cooper / Novice
2. 8. 2011Alice Cooper / Novice
25. 8. 2003Alice Cooper / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana