INTERVJUJI

30. 1. 2023

Deprivacija so blackened sludge metal zasedba iz Litve, ki je pred kratkim izdala drugi album pri slovenski založbi On Parole Productions, potem ko so ga najprej izdali samostojno. Konec januarja prihaja v Slovenijo na krajšo turnejo (predvideni so štirje koncerti), zato smo se odločili, da jih povprašamo, kaj lahko pričakujemo.
 

30. 1. 2023

Deprivacija are a blackened sludge metal band from Lithuania who recently released their second album on Slovenian label On Parole Productions after first releasing it independently. The band is coming to Slovenia at the end of January for a short tour - four concerts are planned - so we decided to ask the band what we can expect from them.
 

27. 1. 2023
Dirty Skunks (ENG)
ČRT in MATEJ

Ker smo nedavno že objavili video intervju z Dirty Skunks, moramo na tem mestu obrazložiti, zakaj v tako kratkem času sledi že takoj drugi. Razlog je povsem enostaven; intervjuju v slovenščini je sledil intervju v angleščini, v katerem smo se osredotočili izključno na julijski festival Tolminator. Črt in Matej sta podrobno obrazložila, kakšno je stanje v zvezi s festivalom, v kakšnem obsegu je pripravljen program, kaj se še mora urediti itd. A najpomembnejše je: za izvedbo festivala ni več nobenih ovir!
 

19. 1. 2023
Dirty Skunks
ČRT, MATEJ in ŽAN

Kulturno društvo Veseli Dihurčki ali Dirty Skunks, kakor jih večina najbolje pozna, je društvo, ki že 21 let skrbi za pestro koncertno ponudbo prestolnice. V tem času je dvojec, ki je nedavno dobil naraščaj, v Slovenijo pripeljal številna velika imena svetovne metal scene, ob tem pa nikoli ni pozabil na domače bande, katerim je celo posvetil svoj dan v tednu, in sicer četrtek; metal večera Kadilnica of Death so bili med slovenskimi metalci in metalkami dobro sprejeti, bandi pa tudi vedno znova radi tam nastopajo.
 

4. 1. 2023

Ljubljanska blackened sludge/post metal zasedba The Canyon Observer je tik pred izdajo svojega tretjega albuma, ki bo nosil naslov Figura. Ta bo izšel prihajajoči ponedeljek, 9. januarja, že naslednji petek, se pravi 13. januarja, pa ga bo zasedba že tudi predstavila v razširjeni postavi v prostorih ljubljanskega Centra kulture Španski borci. O tem je tokrat tudi tekla beseda z Nikom, ki pri TCO upravlja z baskitaro.
 

KONCERTI & FESTIVALI
8. 2. 2023
Warlung, Kadabra
MKNŽ, Ilirska Bistrica
9. 2. 2023
Inmate, Mojstri Pasivne Agresije
Orto Bar, Ljubljana
9. 2. 2023
Bring Me The Horizon, A Day To Remember
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
10. 2. 2023
Metal Kittens: Spirits of Stygia, Smrt, In Heaven
MC Podlaga Sežana, Sežana
11. 2. 2023
Beast In Black, Firewind
TonHalle, München, Nemčija
11. 2. 2023
Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu
Bočarski dom, Zagreb, Hrvaška