INTERVJUJI

29. 9. 2022
Ensanguinate
ANDREJ

Ensanguinate so mlada death metal zasedba, čeprav njeni člani to več niso. Njene člane smo lahko srečali že v drugih skupinah, tako da so slovenski metal sceni tako ali drugače že poznani, njena glavna gonilna sila pa je Andrej Čuk, ki skrbi za vokale in vihtenje kitare. Po dveh letih delovanja je zasedba prišla do prvega večjega mejnika v delovanju vsakega banda, in sicer do svojega prvenca. O tem in številnih drugih temah je sredi toplega avgusta letos tekla beseda z Andrejem.

16. 9. 2022
Eruption
KLEMEN

Eruption so thrash metal zasedba, ki je sestavni del slovenske metal scene že skoraj 20 let, natančneje od leta 2004. V tem času je skupina razumljivo doživela kar nekaj kadrovskih sprememb, kljub vsem tem spremembam pa nikoli ni produkcijsko nazadovala. Eruption so v tem času zmeraj bili redni gostje slovenskih koncertnih odrov, hkrati pa so vključno z aktualnim ploščkom poskrbeli za obogatitev slovenske metal diskografije s štirimi dolgometražci in celo enim live albumom. Zaradi aktualnosti sva se s Klemnom, glavno gonilno silo banda, največ pogovarjala o aktualnem albumu Tellurian Rupture, tok pogovora pa naju je pri tem ponesel še dodatno v zelo različne smeri.

11. 7. 2022

V sodelovanju z medijskimi partnerji objavljamo intervju, ki ga je Gorjanec v izvirniku opravil za Radio Bob – 100 % rock.

Malo pred koncertom Judas Priest v Stožicah smo dobili priložnost govoriti s še enim od nastopajočih. Intervju z basistom Judasov, Ianom Hillom, ste že lahko prebrali, zdaj pa vas vabimo še k branju pogovora z Dougom Aldrichem, kitaristom predskupine The Dead Daisies. Z Dougom smo se po telefonu pogovarjali, malo preden so se pridružili Judas Priest na njihovi turneji. Z nami je delil veliko zanimivih informacij o superskupini The Dead Daisies, pa tudi spomine na svoje sodelovanje z Whitesnake, Ronniejem Jamesom Diom ter drugimi znanimi imeni rocka in metala.

Avtor: Gorjanec
8. 4. 2022

Ponovno sem izkoristil priložnost, da se pogovorim s Sokijem. Tokrat najin pogovor ni potekal tako zelo osredotočeno kot prejšnjič, saj nisva imela neke prave rdeče niti. Temu primerno sva se lahko pogovorila o vseh mogočih aktualnih in zastarelih zadevah, ki se tičejo vseh aktualnih in nekdanjih bandov, katerih član je oziroma je bil. Poleg tega sva se vrnila daleč v preteklost, ko je sam »zavohal kri« in se mu je življenje za vedno spremenilo.


28. 2. 2022

MeduzaleM so eksperimentalni noise rock band iz Ankarana, ki deluje že slabih 20 let. Konec januarja letos je trojica izdala album La Terza Gamba, za to pa se je prvič obrnila po pomoč na založbo. Zasedba je našla začasen dom pri On Parole Productions, v prihodnje pa jo čaka tisti najslajši del promocije albuma, in sicer nastopanje v živo. A četudi epidemiološki pogoji tega naj ne bi dopuščali, ste lahko prepričani, da boste MedzuzaleM lahko ujeli v živo. In na podlagi intervjuja sem tudi prepričan, da so njihovi nastopi nepozabna izkušnja tudi za trebušne mišice.

 

KONCERTI & FESTIVALI
6. 10. 2022
KoD otvoritev sezone: Ensanguinate, Dickless Tracy, Black Camo
Orto Bar, Ljubljana
6. 10. 2022
Reverber, Terminal Disease
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
7. 10. 2022
Vienna Metal Meeting 2022
Arena, Dunaj, Avstrija
8. 10. 2022
Suma, Britof, Hoba
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 10. 2022
The Stone, Terrörhammer
Dom omladine Beograda, Beograd, Srbija
8. 10. 2022
Black (Metallica tribute)
Orto Bar, Ljubljana