INTERVJUJI

5. 6. 2023
Gaerea
GUILHERME

Avtor fotografije je Joao Fitas.

Tretji dan letošnjega Inferno Metal Festivala so Gaerea kot headlinerji nastopili v dvorani John Dee. Koncert je bil zelo energičen in občinstvo se je na nastop zasedbe odzvalo zelo pozitivno. Ker je bil koncert velik uspeh in mu je posledično sledilo standardno praznovanje, sva bila z Žigo nekoliko skeptična, ali je zgodnji nedeljski termin za naš intervju res najboljši. A kljub vsemu je pevec in frontman skupine Guilherme Henriques našel čas in energijo, da je v avli svojega hotela ob jutranji kavi sproščeno odgovoril na vsa najina vprašanja. Govorili smo predvsem o občutkih, ki jih band prenaša skozi glasbo, in sicer tako na ploščku kot v živo.5. 6. 2023
Gaerea (ENG)
GUILHERME

Photo by Joao Fitas.

On the third day of this year's Inferno Metal Festival, Gaerea headlined at John Dee. The show was very intense and the audience reacted very positively to the band's performance. Since the concert was a great success and was subsequently followed by a standard after party, Žiga and I were a bit sceptical whether the early Sunday morning date for our interview was really the best. However, the singer and frontman of the band, Guilherme Henriques, found the time and energy to calmly answer our questions in the hall of his hotel, drinking his morning coffee. In this interview we mainly talked about the feelings the band conveys through the music, both on disc and live.

14. 4. 2023

Metalsteel je slovenska heavy metal zasedba, ki bo drugo leto praznovala 25 let delovanja. V tem času je skupina, katere člani so že bolj ali manj od vsega začetka skupaj, posnela in izdala že sedem studijskih dolgometražcev, medtem ko je osmi na poti. Ta bo nosil naslov Spomenik in bo sestavljen skorajda izključno iz priredb skladb slovenskih hard n` heavy skupin iz 80. in 90. let ter enega avtorskega komada. Kaj je o albumu in njegovi predstavitvi v živo povedal Rok Tomšič, ustanovni član in kitarist banda, boste izvedeli v tokratnem intervjuju.

22. 2. 2023
Seventh Station
DMITRI in VIDI

V začetku decembra, tik pred pričetkom »mini« turneje, sem se pogovarjala s članoma mednarodne, a skoraj že domače progresivne metal zasedbe Seventh Station. Fantje so lansko leto izdali studijski album Heal The Unhealed, kot omenjeno pa so sredi decembra koncertirali v Sloveniji in bližnji okolici. Z odličnim predstavitvenim koncertom in energijo so me prepričali v obisk dveh zaporednih nastopov. Glede na to, da idejni vodja in kitarist Dmitri Alperovich živi v meni sosednjem mestu, smo intervju izvedli v živo ob skodelici kave in pivu. Pridružil pa se nama je še vokalist Davidavi »Vidi« Dolev, ki sicer živi in ustvarja v Izraelu.
 

Avtorica: Tina Urek
30. 1. 2023

Deprivacija so blackened sludge metal zasedba iz Litve, ki je pred kratkim izdala drugi album pri slovenski založbi On Parole Productions, potem ko so ga najprej izdali samostojno. Konec januarja prihaja v Slovenijo na krajšo turnejo (predvideni so štirje koncerti), zato smo se odločili, da jih povprašamo, kaj lahko pričakujemo.
 

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
7. 12. 2023
Mayhem - Daemonic Rites (live)
Recenzija
6. 12. 2023
Primordial - How It Ends
Recenzija
5. 12. 2023
Nervosa - Jailbreak
Recenzija
4. 12. 2023
Nefarious Vermin - Abolition of Tradition
Recenzija
1. 12. 2023
Iz ropotarnice: Electric Wizard - Come My Fanatics...
Galerija
30. 11. 2023
Deathstars / Priest / Liv Sin
Reportaža
30. 11. 2023
Never in Fest: Hippie Death Cult, Samsation
Reportaža
29. 11. 2023
Life Of Agony / Prong / Tarah Who?
KONCERTI & FESTIVALI
7. 12. 2023
Eindhoven Metal Meeting Warm Up 2023
Effenaar, Nizozemska
7. 12. 2023
The Dead Daisies
Cvetličarna, Ljubljana
7. 12. 2023
KoD: Nefarious Vermin, Taste of Plague, Defy
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
8. 12. 2023
Eindhoven Metal Meeting 2023
Effenaar, Nizozemska
8. 12. 2023
Mechanical God Creation, Across the Swarm, Little Boys
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
8. 12. 2023
Eurosmith (Aerosmith Tribute)
Orto Bar, Ljubljana