INTERVJUJI

14. 10. 2021

V sodelovanju z medijskimi partnerji objavljamo intervju, ki ga je Gorjanec v izvirniku opravil za Radio Bob – 100 % rock.

Dino Jelusić, mednarodno znan tudi pod umetniškim imenom Dino Jelusick, je hrvaški glasbeni talent, ki šteje komaj 29 let, pa mu je že uspel preboj med svetovne zvezde rocka. Je del ansambla ameriškega simfoničnega metal spektakla Trans-Siberian Orchestra, za sabo ima cel kup kolaboracij in gostovanj, v heavy blues projektu Dirty Shirley sodeluje z Georgeem Lynchem, nekdanjim kitaristom glam metal zvezdnikov Dokken, nedavno je postal uradni član legendarnih Whitesnake, v Slovenijo pa se vrača 23. oktobra kot glavni vokal spektakla Rock the Opera, ki predstavlja mešanico surove energije rocka in prefinjene klasične izvedbe Zagrebških filharmonikov.

Ob tej priliki smo se z njim povezali na Radiu Bob in trenutno zelo zaposleni Dino nam je kljub napornemu urniku in manjšim jezikovnim preprekam v zanimivem pogovoru zaupal svojo življenjsko zgodbo ter, kako je dosegel to, o čemer lahko večina nadebudnih glasbenikov samo sanjari.

Avtor: Gorjanec
24. 9. 2021

Ime intervjuvanca: Matic Mlakar    
Ime organizacije/društva: The Kraken Productions
Lokacija delovanja: Slovenska Bistrica       
Glasbena zvrst/žanr: rock, metal
Kontaktna e-pošta: mat.n.roll@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/TheKrakenProductions
Član banda: Alo!Stari, ex-Burning Legion

 

10. 9. 2021

Ime intervjuvanca: Grega Torkar – Šujo
Ime organizacije/društva: Radio Bob
Lokacija delovanja: Medvode, Slovenija
Glasbena zvrst/žanr: glam, heavy metal
Kontaktna e-pošta: gregor.torkar@radiobob.si
Spletna stran: www.radiobob.si
Facebook: https://www.facebook.com/RadioBob.si
Član banda: Tomcat (na pavzi) in drugi projekti

 

7. 9. 2021
Ansambel Vinotoch Band
FEŠTA in PEDER

Pred desetimi leti se je oblikovala primorska zasedba Vinotoch, ki je odtlej na rodni grudi pridno prirejala veselice, odkar se je prvič predstavila na GrimFestu v Kopru. Leta 2013 se je predstavila še v prestolnici na odru Kadilnice of Death, čez slab mesec že nastopila na Metaldays warmupu v Tolminu in naslednje leto na Krastivalu v Komnu. Če ste jih kljub neštetim priložnostim tako kot jaz zamudili v živo, nam dobrodušni fantje v petek dajejo priložnost za popravni izpit. Svojo 10. obletnico od ustanovitve bodo v sklopu četrte izvedbe MjuziKšoka praznovali v skateparku Bali v Kopru. Ob tej priložnosti sta člana Fešta in Peder predstavila zasedbo, delila kakšno lokalno anekdoto ter pojasnila, kaj je šagra metal in kaj lahko pričakujemo od petkovega koncerta.


26. 8. 2021

V sodelovanju z medijskimi partnerji objavljamo intervju, ki ga je Gorjanec v izvirniku opravil za Radio Bob – 100 % rock.

Judas Priest, staroste heavy metala obeležujejo letos kar nekaj okroglih obletnic, med drugimi 70. rojstni dan ikoničnega pevca Roba Halforda, medtem ko je Gorjanec v okviru tematskega tedna na Radio Bob opravil tudi ekskluzivni intervju z edinim še preostalim originalnim članom v bandu, basistom Ianom Hillom. Zvočnemu posnetku intervjuja lahko prisluhnete v arhivu metal oddaje Težki časi, celoten pogovor v slovenskem jeziku pa lahko v miru preberete pri nas.

 

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
18. 8. 2022
Kaltenbach Open Air 2022
Spital am Semmering, Avstrija
18. 8. 2022
Frantic Fest 2022
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras