Na današnji dan
1998
King Diamond izdajo osmi album Voodoo
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

6. 12. 2022

Zadnje čase se na slovenskih tleh spet nekoliko bolj množično pojavljajo nove zasedbe. Te na metal sceni zapolnjujejo zelo različne kotičke, kar je za njeno bogatenje več kot dobrodošlo. Čisto nobena izjema v tej zvezi niso postojnski death metalci Sign of the Devil, ki so lani konec leta zatresli domača tla s polvečercem Destructive Cataclysm, nakar so se stvari okoli njih zaradi »izgube« pevca nekoliko umirile. Po močni okrepitvi je kvartet iz Postojne ponovno koncertno in studijsko aktiven, kaj točno pa četverica v prihodnje pripravlja za svoje sledilce, boste izvedeli od basista Roka, ki si je vzel čas za pogovor z nami.


13. 10. 2022
Noctiferia
UROŠ in IGOR

Z ljubljansko zasedbo Noctiferia se tokrat nismo pogovarjali prvič, ravno lani sva se z Urošem osredotočila na njihov aktualni album Reforma (Tribute to Laibach). Toda letos smo zasedbo oziroma kar dva njena člana, natančneje Uroša in Igorja, ujeli pred objektiv naše kamere, preden sta skupaj s kolegi stopila na oder mariborskega Štuka, kjer so možakarji nastopili v okviru Brutal Janez Festa 2022.

29. 9. 2022
Ensanguinate
ANDREJ

Ensanguinate so mlada death metal zasedba, čeprav njeni člani to več niso. Njene člane smo lahko srečali že v drugih skupinah, tako da so slovenski metal sceni tako ali drugače že poznani, njena glavna gonilna sila pa je Andrej Čuk, ki skrbi za vokale in vihtenje kitare. Po dveh letih delovanja je zasedba prišla do prvega večjega mejnika v delovanju vsakega banda, in sicer do svojega prvenca. O tem in številnih drugih temah je sredi toplega avgusta letos tekla beseda z Andrejem.

16. 9. 2022
Eruption
KLEMEN

Eruption so thrash metal zasedba, ki je sestavni del slovenske metal scene že skoraj 20 let, natančneje od leta 2004. V tem času je skupina razumljivo doživela kar nekaj kadrovskih sprememb, kljub vsem tem spremembam pa nikoli ni produkcijsko nazadovala. Eruption so v tem času zmeraj bili redni gostje slovenskih koncertnih odrov, hkrati pa so vključno z aktualnim ploščkom poskrbeli za obogatitev slovenske metal diskografije s štirimi dolgometražci in celo enim live albumom. Zaradi aktualnosti sva se s Klemnom, glavno gonilno silo banda, največ pogovarjala o aktualnem albumu Tellurian Rupture, tok pogovora pa naju je pri tem ponesel še dodatno v zelo različne smeri.

11. 7. 2022

V sodelovanju z medijskimi partnerji objavljamo intervju, ki ga je Gorjanec v izvirniku opravil za Radio Bob – 100 % rock.

Malo pred koncertom Judas Priest v Stožicah smo dobili priložnost govoriti s še enim od nastopajočih. Intervju z basistom Judasov, Ianom Hillom, ste že lahko prebrali, zdaj pa vas vabimo še k branju pogovora z Dougom Aldrichem, kitaristom predskupine The Dead Daisies. Z Dougom smo se po telefonu pogovarjali, malo preden so se pridružili Judas Priest na njihovi turneji. Z nami je delil veliko zanimivih informacij o superskupini The Dead Daisies, pa tudi spomine na svoje sodelovanje z Whitesnake, Ronniejem Jamesom Diom ter drugimi znanimi imeni rocka in metala.

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 2. 2024
Vitriol - Suffer & Become
Recenzija
22. 2. 2024
Goragorja - Monokrom
Reportaža
21. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Recenzija
20. 2. 2024
Troll - Trolldom
Galerija
19. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Galerija
19. 2. 2024
Reach A.D. / Sakrabolt / Guattari / TupaTupaTam
Recenzija
16. 2. 2024
Iz zakladnice: Varathron - The Crimson Temple
Recenzija
15. 2. 2024
Voltumna - For Death Is Fate (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
24. 2. 2024
Burial, Ensanguinate
Klub eMCe plac, Velenje
24. 2. 2024
Human Host Body, Omega Sun, Guattari, Paranoise, NOAIR
Center mladih Koper
29. 2. 2024
Suicide Silence
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
29. 2. 2024
Hard Rock Night: Guilty Of Joy, Life On Display
Orto Bar, Ljubljana
29. 2. 2024
KoD: Spirits of Stygia, Smedja in Smetke, Čarne Marjetice
Menza pri Koritu, Ljubljana
1. 3. 2024
Thy Light, Afraid of Destiny
Orto bar, Ljubljana