NAGRADNE IGRE
Traja do: 28. 5. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NAPOVEDNIK

1. 4. 2023

Inmate, Zaria, Samperium

Klub eMCe plac, Velenje
Organizator: Železni Aktivizem

Tokrat gremo v bolj melodične, a še vedno udarne in agresivne ritme!

INMATE:
Inmate imajo v svojem vecletnem ustvarjanju za seboj veliko koncertov po Sloveniji in tujini. V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Močne kitare, udarna ritem sekcija in energicnost vokalista jim širi poslušalstvo z vsakim koncertom in jih uvršca med moderne new age metal skupine. Njihovo ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še nepoznanih vplivov. Vsekakor je skupina znana predvsem po svoji odlocni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in izven njega. Ni jih malo, ki verjamejo v njihov uspeh, predvsem pa jim vsak koncert širi poslušalstvo in zveste obiskovalce live nastopov.

ZARIA:
Tu, kjer pesem mojih dni, iz davnine Zazveni … Najbolj prepoznavna lastnosti glasbe skupne Zaria je veličastna simfonična atmosfera, spletena iz večplastnih orkestracij in podprta z operno zvenečim mezzosopranom. Mogočni refreni in spevni večglasni napevi se bodo še dolgo obdržali v vaših ušesih ter vas polnili z navdihom in zagonom. Od časa do časa v ospredju zasijejo čudovite ljudsko-obarvane melodije, za katere se gre zahvaliti mnogim nadarjenim glasbenim gostom, ki prispevajo glasbila kot so flavta, piščali, irske dude, gosli in celo francoski rog. Seveda pa ne smemo pozabiti na trdno metalsko sredico, ki jo gradijo močne električne kitare, podprte z neprizanesljivim bobnanjem in dodatkom surovega vokaliziranja.
V besedilih se skupina loteva raznolikih tematik, ki segajo od zgodb o starodavnih bitkah, ljudskih pripovedi, pivskih zdravic pa vse do sodobnih problematik narave, njenega uničenja ter osebnoizpovednih meditacij. Skratka, Zaria v sebi skriva nekaj za skoraj vsakogar.

SAMPERIUM:
Samperium je melodic death/black metal skupina iz Tolmina ustanovljena leta 2017. Bend sestavljajo štirje člani: NIk Blažej in Vasja Božič na kitarah in vokalih, Jernej Čujec na bobnih in Blaž Bizjak na bas kitari.
Glasba črpa snov iz narave in človeškega stanja.

Vstopnina: 7 eur.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 6. 2023
Overkill - Scorched
Galerija
31. 5. 2023
Toadeater / AYD
Paranoida
31. 5. 2023
Iz zakladnice: Ali bom čez 20 let lahko šel na koncert Judas Priest?
Reportaža
30. 5. 2023
Iron Maiden / The Raven Age
Galerija
30. 5. 2023
Iron Maiden / The Raven Age
Reportaža
30. 5. 2023
British Lion / DarkTribe
Galerija
29. 5. 2023
British Lion / DarkTribe
Reportaža
29. 5. 2023
Iron Maiden
KONCERTI & FESTIVALI
2. 6. 2023
Mötley Crüe, Def Leppard
Letališče Letnany, Praga, Češka
2. 6. 2023
The Mentors, Mass Crysis
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
2. 6. 2023
Testament, Voivod
Kino Šiška, Ljubljana
3. 6. 2023
Seventh Station, Maja Tomić
Mladinski center Brežice, Brežice
3. 6. 2023
Repetitor
Hangar Bar, Izola
3. 6. 2023
Vratolom 2023
Plaža Žlajfer, Velenje