NAPOVEDNIK

1. 4. 2023

Inmate, Zaria, Samperium

Klub eMCe plac, Velenje
Organizator: Železni Aktivizem

Tokrat gremo v bolj melodične, a še vedno udarne in agresivne ritme!

INMATE:
Inmate imajo v svojem vecletnem ustvarjanju za seboj veliko koncertov po Sloveniji in tujini. V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Močne kitare, udarna ritem sekcija in energicnost vokalista jim širi poslušalstvo z vsakim koncertom in jih uvršca med moderne new age metal skupine. Njihovo ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še nepoznanih vplivov. Vsekakor je skupina znana predvsem po svoji odlocni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in izven njega. Ni jih malo, ki verjamejo v njihov uspeh, predvsem pa jim vsak koncert širi poslušalstvo in zveste obiskovalce live nastopov.

ZARIA:
Tu, kjer pesem mojih dni, iz davnine Zazveni … Najbolj prepoznavna lastnosti glasbe skupne Zaria je veličastna simfonična atmosfera, spletena iz večplastnih orkestracij in podprta z operno zvenečim mezzosopranom. Mogočni refreni in spevni večglasni napevi se bodo še dolgo obdržali v vaših ušesih ter vas polnili z navdihom in zagonom. Od časa do časa v ospredju zasijejo čudovite ljudsko-obarvane melodije, za katere se gre zahvaliti mnogim nadarjenim glasbenim gostom, ki prispevajo glasbila kot so flavta, piščali, irske dude, gosli in celo francoski rog. Seveda pa ne smemo pozabiti na trdno metalsko sredico, ki jo gradijo močne električne kitare, podprte z neprizanesljivim bobnanjem in dodatkom surovega vokaliziranja.
V besedilih se skupina loteva raznolikih tematik, ki segajo od zgodb o starodavnih bitkah, ljudskih pripovedi, pivskih zdravic pa vse do sodobnih problematik narave, njenega uničenja ter osebnoizpovednih meditacij. Skratka, Zaria v sebi skriva nekaj za skoraj vsakogar.

SAMPERIUM:
Samperium je melodic death/black metal skupina iz Tolmina ustanovljena leta 2017. Bend sestavljajo štirje člani: NIk Blažej in Vasja Božič na kitarah in vokalih, Jernej Čujec na bobnih in Blaž Bizjak na bas kitari.
Glasba črpa snov iz narave in človeškega stanja.

Vstopnina: 7 eur.

SORODNE VSEBINE:
30. 4. 2024Kalah / Inmate / Zaria / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija