NAPOVEDNIK

1. 5. 2020

ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air festival 2020

Pruh, Ciringa, Svečina
Organizator: A Cure for Happiness in PruhA Cure for Happiness
predstavlja svoj prvi open-air festival: 

  • 1 dan 
  • 5 bandov 
  • 5 ur težke, stone-wrenched glasbe 

Prizorišče bo postavljeno v enkratnem, rahlo odmaknjenem ambientu sredi narave, ki ga ponuja opuščeni kamnolom Pruh.

Nastopajoči:
1) The Canyon Observer (SI)
2) Messa (IT)
3) The Haunting Green (IT)
4) John, The Void (IT)
5) Apory Museum (SI)


VSTOPNINA:
– 16 € v predprodaji.

Peterica The Canyon Observer skrbi za glasbeno spremljavo vaših najhujših nočnih mor, veličastne apokalipse, ki nas čaka, ali tradicionalnega nedeljskega kosila z družino. Vse je isto. Njihov eksperimentalen zvok prepleta delikatne in atmosferične dele z besno,neposredno kombinacijo black metala, dooma in sludga. Ko ga v živo podkrepijo nepredirna megla in zaslepljujoči stroboskopi, vas čaka težko, grozeče potovanje. Visceralno potovanje, ki ga niti puhaste muce ne morejo omiliti. Svoj kritiško hvaljeni prvenec "FVCK" so izdali leta 2015, ko so igrali po vsej Evropi in celo na Kubi. Vedno zvedava ekipa je v 2018 pripravila nekaj novega – na drugem albumu "NØLL" so se poglobili v glasbeno eksperimentiranje in zvrtinčili v brezno človeških duš ter svoje okolice. Ob koncu 2019 pa so izdali 17 minutni single "Urn", ki služi kot nekakšen prehod med novim materialom, ki ga trenutno delajo, in starim.

https://kaparecords.bandcamp.com/album/n-ll 

Messa igrajo duha bureč doom metal s temačnim jazz preobratom. Splet okusno tesnobnega ženskega vokala, Rhodes klaviatur in fuzz-a kitar iz 70-ih preklicujejo zvok, ki je le njihov. Z najrazličnejšimi vplivi kot so Windhand, Bohren Und Der Club Of Gore, The Devil's Blood, Jex Thoth, Angelo Badalamenti, Bellwitch, Urfaust, John Coltrane in Aluk Todolo se je skupina od okultnega dronastega prvenca "Belfry" premaknila k novejšemu, temačnejšemu in bolj atmosferičnemu pristopu. Ta razvoj je jasno razviden na njihovi zadnji plošči "Feast for Water", ki je konceptualen album, ki se osredotoča na introspektivne, simbolične in ritualne značilnosti tekočega elementa.

https://messa666.bandcamp.com/ 

Leta 2012 v severovzhodni Italiji ustanovljena The Haunting Green se nenehno gibata v sožitju med agresivnimi ritmi ekstremnega metala z ambientalnimi droni in temačno elektronsko glasbo. 2014 sta izdala istoimenski album v samozaložbi, ki je bil razprodan v nekaj mesecih. Še istega leta pa izide tudi split s pionirjem noise glasbe, Claudiem Rocchetijem.
Medtem, ko delata na svojem novem albumu, duo začne intenzivno nastopati in je predskupina številnim koncertom mednarodnih aktov (Oranssi Pazuzu, Negura Bunget, Antimatter, Ufomammut itd.), sodelujeta tudi na mnogih festivalih po Italiji.

Svojo navezo z elektronsko in eksperimentalno glasbo sta potrdita z 2017 izdanim albumom "Tiliaventum", na katerem sta sodelovala z ambientalnim glasbenim umetnikom Deison-om. Njun aktualni in prvi album polne dolžine "Natural Extinctions" pa je izšel marca 2019 pri Hypnotic Dirge Records. Album odkriva človekovo nezmožnost ohranjanja nedolžnosti ter njegovo povezanost z naravno za čas bivanja.
RIYL (Recommended if you like): Altar of Plagues, Alaskan, Tombs, Wayfarer, Downfall of Gaia

https://thehauntinggreen.bandcamp.com/


John, The Void so kot petčlanski band nastali okoli leta 2014 v megli severovzhodne Italije, osredotočen na igranje mešanice sludge, post, doom in black metala z nekaj elektronskimi vplivi.

Izdalli so samoproduciran EP in album polne dolžine, ki so ga izdali pri evropskima založbama Drown Within in Dingleberryrecords ter ameriški American Dullest Records.
Od leta 2014 do 2018 so si oder delili z zasedbami kot so The Secret, Messa, Lento, Fleshgod Apocalypse, Morkobot, Zeus!, Grime, Marnero, Hyperwülff, Buioingola, Ancst in še mnogimi.
Leta 2018 so posneli nov album: III-ADVERSA, ki je izšel aprila 2019 prek Argonauta records.
V nasprotju s prejšnjimi izdajami splošni zvok in celoten koncept ni usmerjen v znanstveno-fantastični / vizionarsko vzdušje, ampak temelji na konkretnejšem občutku obupa, kjer se mora človeštvo soočiti z nepopravljivim občutkom nemoči pred usodo, bolečino, izgubo, krivdo in izčrpavajočo vojno za osvojitev trenutka miru.
Pesmi se spreminjajo iz težkih in granitnih riffov v dilatativne drone ter abstraktne trenutke, ki ustvarjajo večni pretok misli med sivimi odtenki in nenehno mislijo na jutri.
https://johnthevoid.bandcamp.com/ 


Apory Museum so obetavni mladci iz Ljubljane, ki nase najprej opozorili na Klubskem maratonu 2018 Radia Študent, kar jih je vodilo po kar nekaj slovenskih odrih. Svoj zvok gradijo kot nerešljivo sestavljanko iz koščkov art, eksperimentalnega in elektronskega rocka. Sinergijo zvočja, ki je večkrat disonančna, manična ali otožna, tako določajo električna kitara, dva sintesizerja, bas kitara, bobni, drum pad in dva vokala.

Fantje v tem času pripravljajo svoj prvi EP, katerega skladbe bodo predstavili pred skalno steno Pruha.

RIYL (Recommended if you like): Radiohead, Swans, Black Midi

https://soundcloud.com/apory-museum 

SORODNE VSEBINE:
13. 7. 2020The Canyon Observer / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
28. 6. 2022
Chains / Løben
Reportaža
27. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorius
Galerija
24. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorious
Galerija
23. 6. 2022
Ashine / Parnepar / Žblj Mozaik
Recenzija
22. 6. 2022
Deathspell Omega - The Long Defeat
Galerija
20. 6. 2022
SkyEye / Moshead
Recenzija
17. 6. 2022
Kreator - Hate über Alles
Reportaža
15. 6. 2022
Iz zakulisja: SkyEye
KONCERTI & FESTIVALI
28. 6. 2022
Alice Cooper, Michael Monroe
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Mastodon, Kvelertak, Baroness
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
30. 6. 2022
UK Tech-Fest 2022
Newark, Združeno kraljestvo
1. 7. 2022
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2022
Graščinsko dvorišče, Laško
2. 7. 2022
Whitesnake, Steel Panther
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
5. 7. 2022
Five Finger Death Punch
Sportarena, Budimpešta, Madžarska