NAPOVEDNIK

23. 9. 2022

Metal Klavnica LVII: Abrasive, Ghost of Veronica, In Heaven

MIKK, Murska Sobota

Petek, 23. september 2022
MIKK klub
21.00
Vstopnina 5 €
__________
 
V MIKK prihaja LVII. edicija že tradicionalne Metal klavnice.

ABRASIVE

ABRASIVE je nemška RAW DEATH METAL skupina ustanovljena leta 1999. Skupino so ustanovili Ralf Köhler (kitara/vokal), Alex Ringwald (bas/screams) in Alex Mäckle (bobni). Abrasive so združili Grindcore z old school Death Metalom v svojo spojino agresije in brutalnosti. Glede na kilometrino in status skupine v underground sceni, lahko pričakujemo več kot odličen koncert.

GHOST OF VERONICA

Lokalna slovenska legenda pripoveduje zgodbo o sinu mogočnega grofa, ki se je zaljubil in se na skrivaj poročil z zlatolaso ​​lepotico Veronico. Grof njune zakonske zveze ni odobril in je Veroniko obtožil, da je s čarovništvom zapeljala njegovega sina. To je privedlo do prvega čarovniškega sojenja na slovenskih tleh. Čeprav je bila Veronika spoznana za nedolžno, so jo zaprli v grad, da bi umrla od lakote. Grof je postajal nestrpen ... počasna smrt ni zadovoljila njegove želje po maščevanju, zato pošlje dva viteza, katera jo utopita in njeno telo vržeta s pečine. Pričevanja pravijo, da se Veronika ob vsaki noči žareče lune še vedno vrne na skalnato pečino, tam joka in preklinja svoje morilce. To so govorili in to pravi legenda, katera osnuje glasbeno skupino Ghost of Veronica; kvartet slovenskih glasbenikov, pastirjev zvrsti simfoničnega black metala, združenega z djent in industrial metal. Gre za valček govoreč o temačnih plateh in grozotah v zakulisju človeka ter prikazu morbide današnje družbe skozi popačene slovenske ljudske književnosti. Dolžnost dobrega pastirja je, da ovce striže, ne da jih odere.

IN HEAVEN

In Heaven je depressioncore outfit iz Slovenije. Preigravajo mešanico Trap-a, Melodic Deathcore-a, HipHop-a in Lofi-ja infuziranega z masivnimi refreni.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
7. 10. 2022
Vienna Metal Meeting 2022
Arena, Dunaj, Avstrija
7. 10. 2022
Suma
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
8. 10. 2022
Suma, Britof, Hoba
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 10. 2022
The Stone, Terrörhammer
Dom omladine Beograda, Beograd, Srbija
8. 10. 2022
Black (Metallica tribute)
Orto Bar, Ljubljana
8. 10. 2022
Not'n'Vun REUNION (Metallica tribute)
MC Pekarna, Maribor