NAPOVEDNIK

4. 6. 2024

Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam

TrainStation SubArt, Kranj

Zasedbi Rats Will Feast in Sociasylum bosta prvič obiskali naše kraje, da pa bo slavje še intenzivnejše bosta poskrbela dva domača akterja Smedja in Smetke ter zasedba TupaTupaTam. Že res, da slavnostni dogodek pade ravno na delovni dan, bo pa vsaj začetek tedna lažje preživeti, ker nam na razpaljotko ne bo treba čakati do konca tedna.
//

Rats Will Feast (FIN) je štiričlanska zasedba iz Finske, ki je na sceni aktivna že dobro desetletje. Do sedaj so sicer s svojimi nastopi prah dvigovali predvsem doma ter v sosednjih državah, na svoji prvi večji evropski turneji z zasedbo Sociasylum, pa se bodo ustavili tudi pri nas. Njihova zvočna podoba se nahaja na presečišču udarnega hardcora in kaotičnega metalcora, obogatena pa je še z elementi post-rock zvrsti. Pred kratkim so posneli nov album z naslovom Hellhole, ki bo izdan v maju pri založbi Time To Kill Records. Zunaj sta že dva singla, ki jim lahko prisluhnemo: Dog Technology in Hellhole.

Za fene: 00’s metallic hardcore, 90’s emo, Boston hardcore, Envy, The Dillinger Escape Plan, The Chariot, Botch

https://ratswillfeast.bandcamp.com


//

Sociasylum (EST) je štiričlanska hardcore zasedba iz Estonije, ki se je leta 2011 na svojo glasbeno pot podala kot powerviolence trio. Vse do danes niso pridobili zgolj dodatnega člana, pač pa so nekoliko spremenili tudi svoj zvočni odtis, ta se je iz powerviolenca oziroma fastcora razvil v nekoliko kompleksnejše ponazoritve vsakodnevnega nelagodja s prvinami hardcore in grindcore zvrsti. Bend je marca letos izdal nov EP Harmony of Discordance, s katerim želi nasloviti problem današnje distopične naravnanosti družbe, kjer tisti, ki imajo moč, le to zlorabljajo, breme in krivdo pa spretno naprtijo nič hudega slutečemu posamezniku.

Za fene: Converge, Wake, Wormrot, Tragedy, Napalm Death, Gulch

https://sociasylum.bandcamp.com


//

Smedja in Smetke (Ljubljana) je vsem znani powerviolence čarodej, ki se po nekaj časa spet vrača na oder kranjskega Trainstationa. Oborožen le s kitaro, grlom in kirurško natančno ritem mašino melje vse pred sabo v prah. Jadra med vsemi ekstremnejšimi odvodi kitarske glasbe, največkrat pa se zasidra in išče vzporednice ravno v bistvu svojega žanra, starih hitrih hardcore zasedbah osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja.

https://smedja.bandcamp.com
//

TupaTupaTam (Kranj) je domača štiričlanska powerviolence zasedba z močnimi vplivi newyorškega hardcora. Njihovo sporočilo se nanaša izključno in zgolj na kranjski film Tu pa tam. Najbolj na svetu jih jezijo mrzle hrenovke v hotdogu in burek z ajvarjem, imajo pa še mnogo več hitičev (4 komadi več). Zase pravijo, da so opuški brez keša.

https://tupatupatam.bandcamp.com
//

Za vse uporabnike javnega prometa, bo koncert končan še pred zadnji javnim transportom v Ljubljano!

Vstopka: 10 €
//
Poster design: Val Slana
Besedilo priredila: Sara Šabjan

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
Recenzija
7. 6. 2024
Iz ropotarnice: The 3rd And The Mortal - Tears Laid in Earth
KONCERTI & FESTIVALI
13. 6. 2024
Igorrr, Sanguisugabogg
Kino Šiška, Ljubljana
13. 6. 2024
Avenged Sevenfold
Firenze Rocks
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija