NAGRADNE IGRE
Traja do: 13. 6. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NAPOVEDNIK

9. 11. 2018

KoD Extra: SkyEye, Hangar 55, Sketne

Orto Bar, Ljubljana
Organizator: Kadilnica of DEath

Kadilnica of Death Extra: SKYEYE release party z gosti HANGAR 55 in SKETNE
Petek, 9. 11. 2018, Orto Bar, Ljubljana

Časovnica:

21.00 vrata
21.15–21.45 Sketne
22.00–22.45 Hangar 55
23.00–00.15 SkyEye

Pridruži se Kadilnici of Death na Facebooku:

https://www.facebook.com/kadilnicaofdeath/

Ljubljanska heavy metal zasedba SKYEYE je v zadnjem letu, ko je postala nekoliko bolj aktivna, hitro pritegnila veliko pozornosti, saj so se fantje z brekompromisnim udrihanjem po inštrumentih in vokalom, ob katerem bi obrv dvignil še legendarni Bruce Dickinson, iz koncerta v koncert dokazovali, da v Sloveniji metalskega talenta nikakor ne primanjkuje.
Po EP-ju Run for Your Life je tako letošnjo jesen napočil čas za njihov dolgometražni prvenec Digital God, katerega izid bodo SkyEye proslavili s posebnim petkovim Kadilnica of Death koncertom.
Če se še niste, pridite in se prepričajte na lastna ušesa!

Da pa fantje ne bodo praznovali sami, so na žurko povabili še nekaj prijateljev. To so stari znanci Kadilnice of Death, umazani rockerji HANGAR 55, sicer prav tako relativno mlad bend, a natrpan z izkušenimi starimi mački, ki bodo Orto napolnili z rohnenjem motorjev in vonjem po bencinu, kot začetna osvežitev pa se bo predstavila zasedba SKETNE, ki preigrava mešanico hard rocka in heavy metala, s pridihom elementov panka.

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.
Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imate obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone. Teh je vsako sezono okoli 15, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa članska izkaznica velja tudi za nekatere druge posebne dogodke.

Začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!

SKYEYE

SkyEye, ljubljanski avtorski heavy metal band, so leta 2014 ustanovili Grega Stalowsky na kitari, Primož Lovšin na bas kitari in Jan Leščanec na vokalu. Trenutna zasedba se je formirala leta 2016, ko sta se bandu pridružila Marko Kavčnik na kitari in Jurij Nograšek na bobnih. Band je zaznamovan z močnim in unikatnim heavy metal vokalom in surovimi a melodičnimi kitarskimi rifi z modernim pridihom, ki skupaj tvorijo zvok značilen za bande kot so Iron Maiden, Saxon, Judas Priest… Fantje so svoj prvi koncert odigrali junija 2017, oktobra 2017 pa izdali prvi EP z naslovom Run for your life. Zaradi izjemo pozitivnega odziva in podpore na koncertih so se odločili posneti debitantski album, ki bo izšel 9.11.2018. Album, ki bo izdan na CD zgoščenki, ima naslov DIGITAL GOD. Naslovnica albuma predstavlja človeštvo, ki ga je DIGITAL GOD že skorajda povsem zasužnjil, a vendar še vedno ostaja drobno upanje, da se rešimo digitalnih okov in zopet zaslišimo bitje svojega srca. Naslovna skladba s svojo surovostjo, hitrostjo in brezkompromisnostjo govori o tem, da človeštvo s svojo nečimrnostjo, pohlepom in nebrzdano zlorabo tehnologije nevede ustvarja entiteto, večjo in mogočnejšo od svojega stvarnika. Dan, ko bomo dokončno zasužnjili samega sebe ni več daleč. DIGITAL GOD je svarilo pred propadom človeške vrste. Na albumu se nahaja še 9 avtorskih skladb v angleškem jeziku, ki so nastajale v preteklih štirih letih, med drugim tudi tri epske pesnitve Galactic wind, Tsunami in Jerusalem, ki v skupni dolžini 30 min močno presegajo trenutne instant glasbene okvirje. 

https://www.facebook.com/SkyEyeBand

https://www.youtube.com/channel/UC1I3n-Hibg-wsrsV7THepDw


HANGAR 55

Smo band z imenom Hangar 55* in igramo hard rock/heavy metal glasbo. Skupino smo ustanovili novembra leta 2014 z namenom igranja avtorske glasbe in smo do pomladi 2015 naredili 6 svojih komadov, ko nas je zapustil prvotni pevec. Skupina se ni vdala in je ob rednih vajah pridno iskala novega pevca ter (v sicer počasnejšem tempu) nadaljevala z vajami in pisanjem pesmi. Decembra 2015 se nam se pridružil sedanji pevec in stvari so se začele spet premikati v pravo smer. Z njim smo ustvarili še dva nova komada in se prijavili na Battle of the Bands v Medvodah, kjer smo tudi zmagali. Za nagrado smo dobili snemanje videospota ki bo predvidoma na ogled konec jeseni.

V bandu je zaradi različnih glasbenih okusov članov poleg hard rock glasbe čutiti tudi vplive heavy metala in punka. Naša glasba je energična zabavna in, vsaj po prvih koncertih sodeč, tudi dobro sprejeta. Jeseni 2016 smo izdali svoj prvenec First Aid, ki je naletel na odlične odzive tako pri poslušalcih kot pri specializiranih medijih.

Skupino sestavljajo:

Frenk Stritar – vokal
Marko Hrženjak – kitara
Grega Jež – kitara/back vokal
Goran Tutič – bobni

https://www.facebook.com/hangar55

https://www.youtube.com/channel/UCr2V_DKSmDFZgv6Q47Upn9A


SKETNE

Eksplozivna petčlanska zasedba se je v končni postavi našla oktobra 2017. Od takrat trese stene ljubljanskih bunkerjev z udarno mešanico rocka in metala, a jih občasno (a ne prevečkrat!) tudi poboža s kakšno balado. Zdaj se je tudi dokončno strgala z verige in zalomastila na odre in v studio, kjer trenutno snema svoj prvi singel z naslovom Out of my element. Podivjano pošast sestavljajo:

Nastja Koritnik - vokal
Uroš Kušar - kitara
Gregor Vrečar - kitara
Bruno Toič - bobni
Eva Skok Lamut – bas

https://www.facebook.com/sketne/

Kadilnica of Death:

Dirty Skunks predstavljamo vsakoletno serijo metal večerov, ki se pod imenom Kadilnica of Death odvijajo vsak 1., 3. In 5. četrtek v mesecu, od 21h dalje, v Orto Baru. Pričakujete lahko veliko raznolike metal glasbe z različnimi DJ-i in tematskimi večeri, seveda pa sprejemamo tudi glasbene želje. Zagotovo vas bodo razveselile tudi akcijske cene pijač in biljarda, nekajkrat mesečno pa bomo v okviru metal večera priredili tudi koncert domačega metal benda s simbolično vstopnino. Kadilnica of Death se ob vstopu skozi vhodna vrata Orto Bara nahaja naravnost pred vami.
Vse informacije o Kadilnici of Death: http://www.dirtyskunks.org/slo/kod/kadilnica_of_death.html
Kadilnica of Death na FB: https://www.facebook.com/kadilnicaofdeath/
Spletna stran Dirty Skunks: http://www.dirtyskunks.org/

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
16. 6. 2021
Taake - Avvik (kompilacija)
Recenzija
14. 6. 2021
Nordjevel - Fenriir (EP)
Intervju
11. 6. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Unterhund
Recenzija
9. 6. 2021
Zorya - Primeval (EP)
Recenzija
7. 6. 2021
Hore - Siostry Wiedźmy
Recenzija
4. 6. 2021
Iz ropotarnice: Apollo Ra - Ra Pariah
Recenzija
3. 6. 2021
Amorphis - Live at Helsinki Ice Hall
Recenzija
2. 6. 2021
Motörhead - Louder than Noise… Live in Berlin (live)
KONCERTI & FESTIVALI
18. 6. 2021
Javna vaja: Degress
Mladinski center Postojna
18. 6. 2021
STREAM: Slay at Home
slayathomefest.com
19. 6. 2021
Zapuščinska obravnava: Britof in drugi
Dvorišče HUB-a, Slovenj Gradec
24. 6. 2021
Nick Mason's Saucerful Of Secrets
Gasometer, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2021
Kiss
Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
1. 7. 2021
23. Under The Black Sun Open Air 2021
Freilichtbühne Friesack, Nemčija