Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

12. 8. 2016

Noctiferia v akustični izvedbi v Škofji Loki

Akustičnemu projektu Transnatura, ki so se ga lotili legendarni slovenski metalci Noctiferia, boste lahko prisluhnili v soboto 20. avgusta na Škofjeloškem gradu (Škofja Loka). Na predstavitvenem koncertu bodo na odru ob Noctiferii stali mnogi glasbeni gostje, ki so z Noctiferio sodelovali tudi na prihajajočem albumu, ki nosi naslov po projektu.
Transnatura, nenavadno akustično popotovanje, na katero so se podali slovenski težkokategorniki Noctiferia, se približuje vrhuncu. Projekt je začel nastajati v lanskem letu s povabilom oz. izzivom oddaje Izštekani na Valu 202. Noctiferia, band, ki slovi po eksperimentiranju znotraj žanra, ki ga ustvarjajo, so se izziva lotili z vsemi silami – ne samo, da so black metal, death metal, eksperimentalni in dandanes industrialni metal oblekli v milejšo, akustično obleko, ampak so skladbe tudi konkretno predrugačili. Slekli so jih do njihovih temeljev, jih očistili težkih riffov, agresivnih ritmov in jih obogatili s stilskimi izleti v jazz, gypsy swing, country glasbo, mestoma se čuti tudi španski in balkanski temperament. Nekatere so dopolnili z brass sekcijo, druge z godali, tretje z ženskim vokalom, poigravali so se z ritmom in pozornost namenjali detajlom. Kompleksen izziv, ki so ga Noctiferia opravili z odliko.
Noctiferia so Transnaturo sprva predstavili v oddaji Izštekani. Ker pa je vse skupaj zvenelo res dobro in drugače, so se odločili, da bodo zgodbo peljali dalje; sprva z nekaj koncerti, kmalu pa bodo izdali tudi album. Predrugačenim, akustičnim skladbam, kot so Mara, Demoncracy, Holymen, I am you in drugim iz Noctiferiine plodne preteklosti boste lahko v soboto, 20. avgusta prisluhnili na Škofjeloškem gradu v Škofji Loki.

SORODNE VSEBINE:
16. 12. 2016Noctiferia - Transnatura / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana