Na današnji dan
1983
Cliff Burton odigra svoj prvi koncert z Metallico
NAGRADNE IGRE
Traja do: 10. 3. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

18. 9. 2020

Prisluhnite prvemu EP-ju projekta Another Home

Graški space rock projekt Another Home je prejšnji teden pri založbi Grazil Records v omejeni nakladi na kaseti izdal EP z naslovom The Great Journey To Outer Space, ki je v digitalnem formatu na voljo tudi na Bandcampu.

Another Home je solo projekt Lukasa Fischerja (Deumus), ki je skladbe posnel s pomočjo prijateljev. Pri snemanju so sodelovali Phillip Prettenthaler (Deumus), Christian Ulrich (Dark Nativity), Christian Pichler (Dark Nativity, Dusk) in Fabian Gössler (Mother Morgana), ki je poskrbel tudi za produkcijo, medtem ko je bil za mastering zadolžen priznani studijski mojster Dario Köstinger, Stefan Rindler (Nekrodeus) pa je prispeval naslovnico.

Lukas pravi: »Osnutke sem posnel z eno kitaro in klaviaturami, ko sem bil zelo depresiven. To je moj poklon depresiji, s podobami vesolja. Izgubiti se v vesolju je bila moja prvotna ideja. Tokrat sem prosil nekaj prijateljev, da mi pomagajo pri snemanju. Pustil sem jim povsem proste roke, tako je lahko vsak glasbenik dodal svoj osebni pečat. Vseskupaj je bil velik kaos, nekakšen glasbeni eksperiment.« Po njegovih besedah naj bi šlo za enkraten projekt. »Naredili smo 100 kaset in to je to. Ko jih zmanjka, sem z Another Home zaključil. Nastopov zelo verjetno ne bo. Gre za precej komplicirano glasbeno delo in mislim, da tega materiala ne bi mogli izvajati v živo, saj smo za eno samo skladbo nasneli kakšnih 300 trackov. Ampak nikoli ne reci nikoli,« še dodaja.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
5. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
6. 3. 2024
Cradle Of Filth, Wednesday 13, Sick N' Beautiful
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
6. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Monastery, Almost Dead
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
7. 3. 2024
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain
Gasometer, Dunaj, Avstrija
7. 3. 2024
Leprous, The Hirsch Effekt, Fight the Fight
Szene, Dunaj, Avstrija
8. 3. 2024
Dan rock žena 2024: Nervosa, Hellcats, Rougenoire
Orto Bar, Ljubljana