Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

20. 8. 2021

Dickless Tracy predstavljajo single Dawn Of The Living Dead

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče Grave New World, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single Dawn Of The Living Dead je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu »Consumer be consumed!!!«
Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla Dawn Of The Living Dead, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta »total live grindmageddon!«

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za band že ustvarjal v preteklosti, ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici, na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Band je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za knjižico CD-ja ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Kmalu pa bo band predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo »release party« novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti Ensanguinate.

SORODNE VSEBINE:
9. 9. 2021Dickless Tracy - Grave New World / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija