NOVICE

22. 6. 2020

16. Grossmannov festival vabi v Prlekijo s fantastičnimi filmi in vinom

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina sporočajo:

»Še slab mesec dni nas loči od ponovnega praznika fantastičnega filma in vina – 16. Grossmannov festival letos ponovno vabi vse ljubitelje fantastike, grozljivk, kriminalk, trilerjev, komedij in glasbenih dokumentarcev v idilično prleško pokrajino, kjer jih pričakuje kar osem dni festivalskega dogajanja, in sicer od 10. do 12. julija v Ormožu in od 14. do 18. julija v Ljutomeru.

V Ormožu se bo filmski program odvijal na treh prizoriščih, poleg kino dvorane Doma kulture tudi na čudoviti lokaciji ormoškega gradu, kjer bodo projekcije potekale na prostem in v klubu Unterhund. Tudi ljutomersko dogajanje bo potekalo na treh že dobro znanih prizoriščih – v kino dvorani Doma kulture ter na prostem v okrilju Glavnega trga in atrija Mestne hiše.

Ponovno vas bomo razvajali z najboljšimi filmov iz aktualne produkcije, ki bodo prikazani tako v sklopu tekmovalnih programov – Hudi maček za najboljši celovečerec, Slakov hudi maček za najboljši kratki film, Melies d'argent za najboljši evropski fantastični kratki film (ki ga podeljuje Méliès International Festivals Federation, mednarodna zveza festivalov fantastičnega filma) in Hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec -, kot tudi v posebnem izboru aktualnih filmskih presežkov izven tekmovalnega programa, kot po navadi pa se bomo spomnili tudi pomembnih starejših klasik in žanrskih mejnikov.«

SORODNE VSEBINE:
18. 7. 2014Koffin Kats / Kripl / Reportaže
16. 7. 2012Grossmann 2012 / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana