NOVICE

24. 1. 2020

Na Metaljot Raspaljot prihaja Batushka, vstopnice že v prodaji

Batushka so se kot drugi headlinerji festivala Metaljot Raspaljot open air 2020, ki bo 3. julija v Laškem, pridružili zaenkrat potrjenim Vader, Sarcasm, Metalsteel in Mordenom.

Danes se je poleg tega pričela prodaja vstopnic, ki so na voljo v vseh trafikah 3DVA, na vseh bencinskih servisih OMV in na spletni platformi Olaii. Prvih 100 vstopnic lahko kupite po ugodnejši ceni 25 €.

Organizatorji so najavo Batushke pospremili tako:

"Z velikim ponosom najavljamo, da je black metal fenomen BATUSHKA (Krzysztofa Drabikowskega) drugi headliner za letošnjo edicijo festivala Metaljot Raspaljot - open air festival 2020! Batushka je bila ustanovljena leta 2015 v Białystoku (Poljska), istega leta so izdali njihov prvi album "Litourgiya", ki brez dvoma velja za enega največjih in najbolj pomembnih albumov v zgodovini black metal glasbe, minulo leto, je skupina izdala še svoj 2. album "Panihida", ki nam ga bodo predstavili v celoti, poleg nekaterih najboljših komadov iz plate "Litourgiya". Njihova besedila so napisana v stari cerkveni Slovanščini, ki svojo inspiracijo črpajo iz vzhodne pravoslavne cerkve (tradicionalne liturgične pesmi). Za razliko od večine ostalih black metal zasedb, skupina uporablja sedemstrunske in osemstrunske kitare, za odličen odrski nastop, pa poskrbi tudi zborovsko petje. Pričakujte nekaj zelo posebnega, tako v glasbenem, kot vizualnem smislu!"

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana