NOVICE

29. 9. 2016

Bliža se dretje v jeseni!

Samo še dober teden dni nas loči od dvodnevnega festa Scena se pedena - Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0! Škuc Ropot in Dirty Skunks sporočajo, da je na voljo samo še 100 dvodnevnih vstopnic, ki so v predpordaji preko On Parole Productions, v trgovini Truga (LJ) in v Orto baru. Brez skrbi, fest ne bo razprodan, saj bodo dnevne vstopnice na voljo v petek in v soboto na blagajni Orto bara. Omejene so samo cenejše dvodnevne vstopnice, ki so na voljo samo v predprodaji. Vam pa vseeno priporočamo, da si priskrbite vstopnice v predprodaji in s tem prihrnite 8 €.

»TO NE BO CVETJE V JESENI, TO BO DRETJE V JESENI! PUNK, HC & HM POD SLOVENCI 2.0 - SCENA SE PEDENA!«

Skoraj leto dni je minilo od lanske uspešno izvedene edicije - Punk pod Slovenci 1.0 - Slovenska Punk transverzala, kjer se je na odru legendarnega nočnega kluba v prestolnici zbrala punkerska karavana s sončne strani alp. Naj to postane tradicija in v ta namen letos pripravljamo dvodnevno edicijo, ki bo še dodatno začinjena. Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0 - Scena se pedena!
Tako je. Poleg Punka bo na odru dominiral tudi Hardcore in Heavy metal s svojimi podžanri. V dveh dneh se bo na dveh odrih predstavilo petnajst alternativnh glasbenih skupin z naše podalpske vasice. Temelje Orto bara bodo dodobra pretresli prekaljeni mački, ki odrsko kilometrino nabirajo že deset in več let, ki imajo za seboj že zavidljivo število albumov, domačih in evropskih turnej. Slišali bomo tudi novo nastale zasedbe , ki jih zastopajo stari in malo mlajši obrazi te naše alternativne scene. Seveda nismo pozabili na podmladek. Na mladino, ki je pred kratkim osnovala bande in se podala na to trnovo D.I.Y. (naredi si sam) pot in že kažejo pozitivne rezultate, ki bodo po godu vašim ušesnim brbončicam.

Od gorenjskih »Psychadelic death metal« razgrajačev Armaroth, do mariborskih »Pop Punk« sladkorčkov Trash Candy. »D-beat/Hardcore/Metal« punkerji SHIV s slovenske obale in ajdovski »Punkrock« zabavljači Real Life Version skupaj z ljubljanskim triom White Stain... S Prekmurja pridejo »Sludge/Hardcore/Punk« Mt.Blanc iz Rovt pa zasanjani »Post/Rock/Metal« kozmonavti Seul Ocean... Nikar ne pozabite na ljubljanski »Psychobilly« tornado Clockwork Psycho in na novo nastalo »All star Death metal« zasedbo Demutilated, ki so si glasbeno v sorodu z zombijevskimi Hellcrawler z Nove Gorice... Štajerski Morywa in Heart's Abyss, ki vsak s svojo različico modernega »Progressive/Death/Metalcore« žanra širijo železni plamen decibelov, prav tako kot dolenjski »Thrash metal« razbijači Sober Assault in »hardkorovci« Laid to Rest izpod Karavank.
Na letošnji ediciji bodo gostovali tudi nemški punkrokerji, ki slišijo na ime James First. Kako? Zakaj? Ravno v teh dneh se potepajo na evropski turneji in ker nesreča nikoli ne počiva, so jim odpovedali nastop pri naših sosedih. Priskočili smo na pomoč in jim ponudili nastop v Ljubljani, ker to je scena in scena se pedena. Pa vendar se scena ne pedena kar tako sama od sebe, zato podpri lokalno sceno, ker na koncu koncev si scena tudi Ti! Se ga vidimo 7. in 8. oktobra v Orto baru!

SORODNE VSEBINE:
13. 6. 2022Marduk / Doodswens / Skaphos / Galerija
16. 5. 2022Taake / Kampfar / Helleruin / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
6. 2. 2023
Twilight Force, Seven Spires, Silver Bullet
Orto Bar, Ljubljana
6. 2. 2023
Grift, Gašper Letonja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 2. 2023
Warlung, Kadabra
MKNŽ, Ilirska Bistrica
9. 2. 2023
Inmate, Mojstri Pasivne Agresije
Orto Bar, Ljubljana
9. 2. 2023
Bring Me The Horizon, A Day To Remember
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
10. 2. 2023
Metal Kittens: Spirits of Stygia, Smrt, In Heaven
MC Podlaga Sežana, Sežana