NOVICE

18. 5. 2021

Domači post black metal dvojec Zorya v sestavi Jana Oblaka in Sare Jeremič je 10. maja izdal drugi EP Primeval. Na tem skozi 4 komade opisujeta slovansko mitologijo in ljubezen do narave skozi osebne poglede in izkušnje. Naslovi so sledeči:

Flies Without The Light
Waterfall
Yarilo
Nature
18. 5. 2021

Pain so konec preteklega tedna objavili single Gimme Shelter. Gre za njihovo verzijo znanega komada angleških rock velikanov Rolling Stones.
18. 5. 2021

Lacuna Coil so objavili uradni live videoposnetek komada Apocalypse. Ta se sicer nahaja na aktualnem albumu Black Anima, verzija v živo pa je del prihajajoče izdaje Live From The Apocalypse.18. 5. 2021

Kultna češka zasedba Inferno, ki letos slavi 25 let obstoja, je v začetku meseca izdala osmi album z naslovom Paradeigma (Phosphenes Of Aphotic Eternity). Album je izšel s pomočjo založbe Debemur Morti Productions in ponuja dobre pol ure hipnotično kaotičnega, okultnega black metala.

 

 

18. 5. 2021

Nemci Caliban so v petek izdali težko pričakovani album Zeitgeister, ki njihovo glasbo predstavi v maternem jeziku. Ob izidu so predstavili še videospot za komad Nichts ist für immer.18. 5. 2021

Poljski enočlanski black metal projekt Labyrinth Entrance, za katerim stoji Hunger (Horror of Naatu, Stillborn), bo 21. maja po štirih letih izdal drugi studijski album Deplore the Vanity. Album bo v omejenem številu izšel prek založbe Godz Ov War in bo na voljo na dan izida.

Pesmi so naslednje:
Spirituality I
Absence of Light Surrounding
Spirituality II
Dogma Hexagram
Spirituality III
Supreme Rapture
Paroxysm of Blakk Kult
Dissolving Weakness
Deplore the Vanity
Presence of Great Sadness
Drowned

18. 5. 2021

Islandski atmosferični black metalci Auðn na ogled ponujajo video za naslovno skladbo aktualnega studijskega albuma Vökudraumsins fangi, izdanega oktobra lani pri založbi Season Of Mist.18. 5. 2021

Avstrijska atmosferična doom/black/post-metal zasedba Black Yen, v kateri sodelujejo člani Nekrodeus, Ellende, Harakiri For The Sky, ♄♄♄♄♄ (Saturnists) in Norikum, predstavlja svoj debitantski album z naslovom Satori, ki je izšel pretekli petek pri založbi Grazil Records.

Album je na voljo na CD-ju, kaseti in v digitalnem formatu, naročite pa ga lahko na naslednji povezavi: https://www.grazil.at/shop.

18. 5. 2021

Nemška melodična death metal zasedba Hiraes, v kateri sodelujejo nekdanji člani Dawn Of Disease in Cripper, predstavlja videospot za drugi single in naslovno skladbo prihajajočega prvenca Solitary, ki bo izšel 25. junija pri založbi Napalm Records.


18. 5. 2021

Nemški veterani Paradox bodo 24. septembra pri AFM Records izdali album z naslovom Heresy II - End Of A Legend. Na albumu bodo naslednje skladbe:

Escape from the Burning
Mountains and Caves
The Visitors
Children of a Virgin
Journey into Fear
Burying a Treasure
A Meeting of Minds
Priestly Vows
Unholy Conspiracy
A Man of Sorrow (Prologue)
A Man of Sorrow
The Great Denial
End of a Legend

Prednaročila so na voljo na naslednji povezavi.
18. 5. 2021

Tuomas Saukkonen, idejni vodja zasedb Wolfheart, Dawn of Solace in Black Sun Aeon, je po več letih ubudil svoj leta 1999 ustanovljen melodični death metal projekt Before the Dawn in v sklopu ponovne izdaje albuma Deadlight (album bo ponovno izdan 7. julija pri založbi Stay Heavy Records) iz leta 2007 posnel čisto svežo skladbo, ki nosi naslov Final Strom.


18. 5. 2021

Preko YouTube kanala 666MrDoom lahko v celoti prisluhnete koncertnemu albumu legendarne ameriške doom metal zasedbe Iron Man z naslovom Hail To The Riff, ki je v omejeni nakladi na vinilu izšel pri založbi Argonauta Records. Album je nekakšen posthumni poklon skupine kitaristu in ustanovnemu članu Alfredu Morrisu III., ki je tragično preminil leta 2018.

Hail To The Riff ponuja naslednje skladbe:
The Fury
Run From The Light
The Worst And Longest Day
Ruler Of Ruin
South Of The Earth
Grown
As The Gods Have Spoken
Hail To The Haze
Sodden With Sin
A Whore In Confession
On The Mountain
Fallen Angel
Black Night
Black Morning (še neobjavljena studijska skladba)

18. 5. 2021

Finska black metal zasedba I Am The Night je objavila videospot za naslovno skladbo prihajajočega 12" maxi singla Hear Me O' Unmaker, ki bo izšel pri založbi Svart Records.

I Am The Night sestavljajo legende finske metal scene, in sicer Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum), Janne Markkanen (ex-Omnium Gatherum), Okko Solanterä in Walteri Väyrynen (Paradise Lost, Bodom After Midnight), ki se naslanjajo na tradicijo klasičnega black metala iz zgodnjih 90.

18. 5. 2021

Švedska atmosferična black/doom metal zasedba Ancient Wisdom bo 4. junija pri založbi Avantgarde Music izdala nov album A Celebration In Honor Of Death, ki mu lahko premierno že v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Spisek skladb je sledeč:
Haec Est Mors Secunda
Breaking the Circle Of Life
Architect Of Death - Laudamus Te
The Coronation
Those Who Do Not Exist
And God Saw
Towards Your Destruction

18. 5. 2021

Ameriški heavy rockerji Deathchant so posneli videospot za aktualni single Holy Roller s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Waste, ki bo izšel 25. junija pri založbi RidingEasy Records.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka