Na današnji dan
2016
Izide novi album Black Wizard z naslovom New Waste
NAGRADNE IGRE
Traja do: 29. 1. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
27. 1. 2023

Velenjski Max klub 18. marca gosti slovensko Iron Maiden tribute skupino Iron Median, v kateri delujejo člani SkyEye, Metalsteel, Dekadent in Big Foot Mama. Za ogrevanje bodo poskrbeli Vigilance, ki so jeseni pri Dying Victims Productions izdali odličen samonaslovljeni EP.

Dogodku lahko sledite na Facebooku. V Max klubu so že na voljo vstopnice, ki do konca januarja znašajo 10 EUR. S februarjem bodo na voljo po 13 EUR, na dan koncerta pa 16 EUR.

Na dogodku bo Železni Aktivizem podelil vstopnico za koncert Iron Maiden, ki bodo 28. maja nastopili v Stožicah.

27. 1. 2023

Enočlanska black metal zasedba Aschmicrosa iz Nove Gorice je izdala že svoj 32. album. Ta nosi naslov Inferno, poslušate pa ga lahko spodaj.

27. 1. 2023

SUBSTRAT je potujoči mednarodni festival s konferenco neodvisnih in samoniklih glasbenih prizorišč, ki ga je leta 2022 ustanovila regionalna mreža neodvisnih koncertnih prizorišč EEnlarge Europe.

Cilj tega vsakoletnega dogodka je ponuditi stično točko predstavnikom neodvisnih glasbenih prizorišč ter postaviti v ospredje njihove težave in potrebe. SUBSTRAT zagotavlja platformo za razpravo in obravnavo pomembnih tem, tako na odru kot zunaj njega. V letu 2023 bo SUBSTRAT potekal med 8. in 10. marcem v Zagrebu na Hrvaškem v prostorih legendarne Močvare. Dnevni konferenčni program bodo dopolnili večerni koncerti hrvaških in regionalnih glasbenih zasedb.

SUBSTRAT bo vsako leto obiskal drugo mesto in ponudil edinstveno platformo za poglobljeno spoznavanje lokalne scene države gostiteljice.
 
Prvi napovedani izvajalci za SUBSTRAT Zagreb so hrvaške zasedbe Čuvarkuća, Revirgin, ROLO in Skotni Vrag, poleg njih pa še Laplander iz Srbije, Spiral Mind iz Slovenije in Zimbru iz Romunije.

Za predstavnike regionalnih klubov je udeležba ob predhodni prijavi brezplačna.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani eenlargeeurope.com/substrat.

27. 1. 2023

Srbski death metalci Light Denied so lani po 11 letih neaktivnosti izdali samonaslovljeni EP, ki je sestavljen iz dveh prenovljenih in dveh povsem novih komadov. EP lahko poslušate spodaj.

27. 1. 2023

Kot smo že poročali, so Enslaved včeraj izdali nov single Forest Dweller s prihajajočega albuma Heimdal. Spodaj si lahko ogledate video, ki so ga Norvežani predstavili skupaj s singlom.

27. 1. 2023

Death metalke Crypta sporočajo, da se naslednji teden odpravljajo v studio, kjer bodo posnele nov celovečerec, ki bo nasledil leta 2021 izdan prvenec Echoes Of The Soul .

Boste pa lahko Crypto v živo zasledili tudi na festivalu Tolminator Metal Fest 2023, ki se bo odvijal med 25. in 28. julijem v Tolminu.

27. 1. 2023

Finski black metalci Azaghal so včeraj premierno predstavili videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Alttarini on Luista Tehty. Poleg tega zasedba napoveduje turnejo Trident of Death European Tour (datume lahko preverite na priloženi sliki, nam najbližji koncert bo na Dunaju), v okviru katere bo predstavljala aktualni album. Poleg njih bodo nastopili še Corpus Christii, Luber Null in Sidious.

27. 1. 2023

Kanadski black/death metalci Profane Order bodo danes pri Nuclear War Now! Productions izdali svoj drugi album One Nightmare unto Another. Ta zajema naslednje komade:

In the Shadows of the Past
No Light Here
A Somber Passage
Suppression
Pernicious Scum
Seething
Of Bile and Malice

27. 1. 2023

Nemci Subway To Sally predstavljajo najnovejši video za komad Leinen Los, ki bo izšel na prihajajočem dolgometražcu banda z naslovom Himmelfahrt. Ta bo izšel 24. marca pri založbi Napalm Records.

27. 1. 2023

Poljski black metalci Cursebinder so objavili skladbo Shred By Shred kot prvi single s prihajajočega prvenca Drifting, ki bo 7. aprila izšel pri založbi Avantgarde Music.

27. 1. 2023

Italijanska heavy metal zasedba Bastian, za katero stoji Sebastian Conti, je izdala svoj peti album. Gre za album The Hermit's Cave, pri katerem so sodelovali še Alessandro Del Vecchio (vokal), Federico Paulovich (bobni) in Dario Gianni (bas).

27. 1. 2023

Avstralski melodični death/black metal projekt Dream Upon Tombs je objavil videospot za skladbo The Call s prihajajočega prvenca Palaces Of Dust, ki bo 3. marca izšel pri Sleeping Church Records.

27. 1. 2023

Švedski rockerji Ghost so na novo posneli komad Spillways. Posebnost nove izdaje je sodelovanje z vokalistom Joejem Elliottom legendarnih Def Leppard.

27. 1. 2023

Danes je finski grindcore/death metal band Sonic Poison pri založbah Me Saco un Ojo, Pulverised Records in Caligari Records izdal prvenec Eruption, ki ga tukaj ponuja v posluh.

27. 1. 2023

Irski black/death metalci Abaddon Incarnate so posneli videospot za komad Veritas z aktualnega albuma The Wretched Sermon, ki je poleti izšel pri založbi Transcending Obscurity.

27. 1. 2023

Španci Holycide so objavili besedilni video za pesem Napalm Sweet Napalm, kar je že osmi video z albuma Fist to Face.

27. 1. 2023

Kalifornijski death metalci Tentacult predstavljajo komad Aberration Sphere kot prvi single s prihajajočega prvenca Lacerating Pattern, ki bo 3. februarja izšel pri založbi Transylvanian Recordings. Album zajema naslednje naslove:

Primordial Call - Litany of Relict Caverns
Seismic Assault
Aberration Sphere
Obsidian Blade
Into Astral Crypt
Lacerating Pattern - Fractal Gateway

27. 1. 2023

Italijanski gotičarji Setanera so razkrili naslovni komad prihajajočega albuma Equilibrium, ki ga lahko preverite spodaj.

27. 1. 2023

Industrial metal projekt Isolant po sedmih letih predstavlja nekaj novega – skladbo Inner Tomb s prihajajočega EP-ja Drain, ki bo 24. februarja izšel pri založbi Sentient Ruin Laboratories. EP prinaša naslednje komade:

The End Begins Me
Drown In Ash
Death Pulse
Lamentation
Inner Tomb
Drain

Člani Isolant so Max Furst (ex-Morne, The Watcher, Malleus), M. Alagna (Abstracter, Somnolent, Atrament, Ash Prison) in M. Souto (Suspiral, S.E.K.H., ex-Bodybag, Arkaik Exekution, Excurse, Sepelio).

27. 1. 2023

Nizozemski death metalci Dead Will Walk so izdali EP z naslovom A New Day of Dawning, ki ga lahko v celoti preverite na YouTubu. Album je poleg tega na voljo tudi na CD-ju (Cavernous Records) in kaseti (Dawnbreed Records). Tracklista:

Raise the Horde
Nightscreams
Concrete Wombs
From Moving Grounds
Day of Dawning
Headstone Tales

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 1. 2023
Katatonia, Sólstafir, Som
Arena Wien, Dunaj, Avstrija
30. 1. 2023
Deprivacija, Ater Era
Kontejnr, Postojna
1. 2. 2023
Revocation, Goatwhore, Alluvial, Creeping Death
Viper Room, Dunaj
2. 2. 2023
KoD: Deprivacija, Sign of the Devil
Orto Bar, Ljubljana
3. 2. 2023
On Parole XXI – 21 let založbe On Parole
Kulturno društvo Svoboda Trbovlje
3. 2. 2023
Beesus, Jegulja
Figa Rock Bar, Koper