Na današnji dan
1983
Anvil izdajo svoj tretji album Forged in Fire
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

12. 4. 2021

Srbski death thrash velikani Infest so tekom vikenda predstavili videospot za komad Nuclear Deathrash, ki je del prihajajočega albuma Psychosis.
12. 4. 2021

Preko spletne strani Doomed Nation lahko v celoti premierno prisluhnete prihajajočemu samonaslovljenemu prvencu kanadskega blackened sludge/doom metal one-man banda Discarded Self, ki bo izšel 30. aprila pri založbi Sarcophagus Recordings.

Discarded Self je solo projekt kanadskega kitarista, vokalista in basista Jarreta Beacha (Destroy My Brains, Ashes Of Yggdrasil), ustvarjen v času osebne izolacije med pandemijo. Album prinaša osem grozljivih zgodb, v katerih se avtor podaja na introspektivna potovanja v gnus do samega sebe in osebno degradacijo, ki še poglabljajo strašne spomine na preteklost in se utapljajo v osebnem obžalovanju. Tu ni upanja za prihodnost! Pri snemaju so sodelovali štirje različni bobnarji, tudi iz njegovih matičnih zasedb, kot bonus skladba pa je ploščku dodana še priredba ameriških sludge/doom ekstremistov Fistula z naslovom Upside Down.

Spisek skladb je sledeč:
I Smell Pipes
Orbitoclast
Push The Knife
On The Unlevel
I’m Weak
Cultists Of The Pentagram
Abused (e)Motionless
Dance Upon The Dead
Upside Down (priredba Fistule)

12. 4. 2021

Mercury Circle predstavljajo videospot za najnovejši single You Open Up The Earth, s katerim napovedujejo svoj debitantski album, ki naj bi izšel letos jeseni pri založbi Noble Demon.12. 4. 2021

Hrvaški progresivni rockerji Chasing Nord iz Reke so objavili nov single, tokrat priredbo pesmi I Feel You slavnih Depeche Mode. Pri nastajanju videospota je sodelovala manekenka Camilla Lengauer, sicer pa je nastal video ponovno v sodelovanju z Geenger Records.


12. 4. 2021

Hanging Garden so objavili besedilni video za drugi single in otvoritveno skladbo Kuura s prihajajočega albuma Skeleton Lake, ki bo izšel 21. maja za založbo Lifeforce Records.

12. 4. 2021

Irski atmosferični doomerji Soothsayer so pretekli petek pri Transcending Obscurity Records izdali studijski prvenec z naslovom Echoes Of The Earth, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Spisek skladb je sledeč:
Fringe
Outer Fringe
War Of The Doves (feat. Eugene Robinson)
Cities Of Smoke
Six Of Nothing (feat. Paul Catten & Ralf W. Garcia)
True North (feat. Dave Ingram)

12. 4. 2021

Newyorška psihedelična doom metal zasedba Lightmaker na ogled ponuja videospot za skladbo Sweet Fire z aktualnega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki je na vinilu izšel novembra lani pri založbi DHU Records. Video je režiral Michael Dimmitt.


12. 4. 2021

Italijanski heavy rockerji Bird so prejšnji teden pri založbi Olde Magick Records izdali nov EP z naslovom The Great Beast From The Sea, ki ga lahko v celoti preverite tukaj. Štirim novim skladbam so kot bonus dodali še preostalo do sedaj objavljeno diskografijo.

Tracklista je sledeča:
No Gold For Charon
The Suzy Night Tales
Wintertale
Black Control Room
In The Night He Comes (feat. Silvi Pearl)
La Danse Des Cadaveres
Mother Of Pain
Black Night (priredba Deep Purple)

12. 4. 2021

Francoski doom/sludge metal dvojec Kugelblitz ob prvi obletnici debitantskega albuma Pale Blue Dot predstavlja svež videospot za skladbo Cosmic Convolution.
12. 4. 2021

Britanski sludge trio Swamp Coffin je podpisal za založbo APF Records, pri kateri namerava še letos izdati naslednika debitantskega EP-ja Flatcap Bastard Features iz leta 2019.

Swamp Coffin iz Yorkshira sestavljajo vokalist/kitarist John Rhodes, bobnar David Wistow in basist Martyn White.

12. 4. 2021

Italijanski tehnični death metalci Hideous Divinity predstavljajo single Chestburns, ki je del prihajajoče izdaje LV-426. Plošček bo izšel 23. aprila pri založbi Century Media Records.

12. 4. 2021

Lansko leto izdani EP MMXX, je nemške electronic/metalcore zabavljače Eskimo Callboy dvignil med zvezde. Komad Hypa Hypa je požel velik uspeh ne le med poslušalci, ampak tudi med glasbenimi kolegi. Zasedba je na novem socialnem omrežju TikTok objavila nekaj kratkih alternativnih različic omenjene uspešnice, ki bodo sedaj na željo in veselje poslušalcev dobile popolno obliko. 21, maja bo namreč pri Century Media izšel MMXX: Hypa Hypa edition, na katerem bodo sledeči komadi:

Hypa Hypa
Hate/Love
MC Thunder II (Dancing Like A Ninja)
Monsieur Moustache
Dramaqueen
Prism (feat. Tobias Rauscher)
Hypa Hypa (by Saltatio Mortis)
Hypa Hypa (feat. The BossHoss)
Hypa Hypa (by 257ers)
Hypa Hypa (feat. Sasha)
Hypa Hypa (Remix by Gestört aber GeiL)
Hypa Hypa (by We Butter The Bread With Butter)
Hypa Hypa (by Axel One)

KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina
13. 5. 2021
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija