NAGRADNE IGRE
Traja do: 23. 1. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
27. 1. 2022

Inflected je povsem svež projekt, ki ga sestavljata Sani Može (Luminescence, ex-Underground) in Nina Pohleven, pevka, učiteljica glasbe in komponistka. Na obzorju je prvi EP z naslovom Hiraeth, na katerem bodo tri težkometalne pesmi, ki so nastale tekom prejšnjega leta. Prvi single Black Orchid z omenjenega EP-ja bo luč sveta ugledal čez nekaj dni, natančneje 30. januarja, EP pa 22. februarja.

27. 1. 2022

Ameriški veterani progresivnega metala Dream Theater objavljajo najnovejši animirani video za skladbo Transcending Time, ki jo lahko najdete na bandovem zadnjem dolgometražcu A View From The Top Of The World. Konec aprila se zasedba odpravlja na evropsko turnejo, nam najbližje pa se bodo fantje ustavili 25. maja v Zagrebu.

27. 1. 2022

Album Fiends Of Emptiness od Speckmann Project (Paul Speckmann (vokal), Rogga Johansson (kitara, bas), Kjetil Lynghaug (lead kitara) in Jon Rudin (bobni)) bo izšel 22. aprila kot LP v limitirani nakladi 300 kosov, CD in digitalno preko Emanzipation Productions. Prednaročila so možna tukaj. Tracklista albuma Fiends Of Emptiness:

Absolute Power
Indifferent
A Sick Carnival
Destroy The Weak
The Stall
The Corporate Twisted Control
Fiends Of Emptiness
The Victims In Silence They Lay
The So-Called Tyrants
A Diabolical Sense Of Proportions
Canceled
Then The Calm Before The Storm
Through Darkness

27. 1. 2022

Sci-fi progresivci Voivod objavljajo nov videospot za naslovni komad s prihajajočega dolgometražca Synchro Anarchy. Album naj bi izšel 11. februarja pri založbi Century Media Records in bo vseboval naslednje komade:

Paranormalium
Synchro Anarchy
Planet Eaters
Mind Clock
Sleeves Off
Holographic Thinking
The World Today
Quest For Nothing
Memory Failure

27. 1. 2022

Nizozemski black metal projekt Meslamtaea objavlja drugi komad Uiteengevallen s prihajajočega celovečerca Weemoedsklanken. Kot gostujoča vokalistka je pri komadu, ki mu lahko prisluhnete tukaj, sodelovala Fraukje van Burg (Doodswens), album pa naj bi izšel 25. februarja pri založbi Babylon Doom Cult Records.

27. 1. 2022

Italijanski okultni doom rockerji The Ossuary so objavili videospot za single Forever Into The Ground, ki se nahaja na lansko leto izdanem ploščku Oltretomba.

Avtorica: Tina Urek
27. 1. 2022

Danes ob 20. uri bo premierno predstavljen album Haeresis od španskih black metalcev Muert. Premieri lahko sledite na YouTubu.

27. 1. 2022

Graška sludge/death/black/crust zasedba Nekrodeus, v kateri sodelujejo člani Ellende, Harakiri For The Sky, Black Yen in Saturnists, napoveduje nov dolgometražni album Asbest, ki bo izšel v začetku letošnjega leta v sodelovanju z Grazil Records, Teratogen in Metal Arrogance. Na tej povezavi je že na voljo prvi napovednik, ki vsebuje otvoritveno skladbo Werther.

Tracklista je sledeča:
Werther (Intro)
Asbest
I Fought The Law And The Law Won
Lied aus Blei
Lethe (feat. Dr.Winter / Teratogen / Violență Domestică)
Lifeloather
Eat Dirt Taste Life (feat. Rebeca / Caloris Impact)
Schwarzer Regen
Urne (Outro)

Glasba Nekrodeus je polna brezkompromisne teže sludge in death metala, zakrknjenih čustvenih globin sodobnega black metala in direktne hardcore punk agresije. Njihova besedila, napisana v nemščini in angleščini, se ukvarjajo z jezo, frustracijo in bolečino sveta, in strmijo globoko v brezno dekadence, nihilizma in mizantropije.

27. 1. 2022

Brutaličarji Vilemass so objavili vizualizer za komad Perverse Affliction, ki se nahaja na aktualnem ploščku Gore Weed Distortion. Ta je izšel lansko leto pri Cult Of Parthenope.

Avtorica: Tina Urek
27. 1. 2022

Ameriški rockerji Shinedown sporočajo, da bodo 22. aprila pri založbi Atlantic Records izdali sedmi album z naslovom Planet Zero. Poleg naslova fantje objavljajo tudi naslovno skladbo albuma, na katerem bodo naslednji komadi:

2184
No Sleep Tonight
Planet Zero
Welcome
Dysfunctional You
Dead Don't Die
Standardized Experiences
America Burning
Do Not Panic
A Symptom Of Being Human
Hope
A More Utopian Future
Clueless And Dramatic
Sure Is Fun
Daylight
This Is A Warning
The Saints Of Violence And Innuendo
Army Of The Underappreciated
Delete
What You Wanted

27. 1. 2022

Heavy metal zasedba Dystopica predstavlja še en komad z debitantskega EP-ja Perception. Gre za tretjo skladbo z naslovom Torn, za katero je zasedba posnela tudi besedilni video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

27. 1. 2022

Grška heavy metal zasedba Chronomancy je objavila videospot za komad Up With the Phoenix. Gre za bandov tretji single s prihajajočega albuma z naslovom Shadows in Atlantis, ki naj bi izšel 8. marca pri založbi Fighter Records.

 

27. 1. 2022

Punk metalci Living Target sporočajo, da so podpisali z založbo WormHoleDeath, pri kateri bo izšel tudi njihov najnovejši EP Fire & Forget. EP naj bi izšel 25. februarja in bo zajemal naslednje komade:

Spanish Flu
Autopilot No Control
Not Afraid
Dying To Save Our Lives
The Bond Is Strong
The Wind Screams Change
Betting On The Wrong Horse
Old News

27. 1. 2022

Po EP-ju Mantras for the Manifold iz leta 2017 sta možakarja, ki stojita za glasbenim projektom Vāmācāra, zaključila delo na svojem prvem celovečercu in podpisala pogodbo z Black Sunset / MDD, kjer naj bi album izšel še pred poletjem. Stilsko se dvojec giblje na področju black/death/stoner metala z elementi psihedeličnega rocka.

27. 1. 2022

Avstralski progresivci Blinded By Hope predstavljajo besedilni video za svoj najnovejši komad Messiah Liar. Komad bo moč najti na bandovem prihajajočem celovečercu We Are, ki naj bi izšel 18. februarja pri založbi Wormholedeath.

27. 1. 2022

Kanadski heavy metal trio Skull Fist je podpisal z založbo Atomic Fire Records. Napovedan pa je tudi nov album, ki naj bi izšel aprila. 

27. 1. 2022

Ekstremna metal zasedba Voraath, ki jo sestavljajo člani zasedb Nile, Xael, Rapheumets Well, Implosive Disgorgence in Sweet Blood, predstavlja najnovejši single The Barrens. Gre za drugo skladbo s prihajajočega, zaenkrat še neimenovanega dolgometražca.

27. 1. 2022

Thrash metalci Mantic Ritual objavljajo video za komad Black Funeral, ki je sicer priredba klasike zasedbe Mercyful Fate. Komadu lahko prisluhnete tukaj.

 

27. 1. 2022

S tabora ameriških Sevendust sporočajo, da so se lotili dela za svoj za zdaj še neimenovani naslednji album. Gre za naslednika albuma Blood & Stone, ki je izšel leta 2020. Več informacij trenutno še ni znanih.

27. 1. 2022

Nemška thrash metal zasedba Necronomicon bo februarja prvič na vinilu izdala svoj sedmi studijski album z naslovom Invictus. Ta je ugledal luč sveta leta 2012, v teh desetih letih pa je bil večkrat izdan na zgoščenki in kaseti, zdaj pa torej še sledi različica na vinilu. Dražilnik za to izdajo najdete spodaj, medtem ko lahko že tudi oddate svoje prednaročilo.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija
2. 2. 2022
ODPOVEDANO! Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
10. 2. 2022
ODPOVEDANO! Hexis
MC Pekarna, Maribor
12. 2. 2022
Bullet For My Valentine
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška