NOVICE

17. 9. 2021

Organizator je sporočil časovnico za jutrišnjo Ostrigino Metalurgijo v MKC Pri rdeči ostrigi v Škofji Loki. Ta je naslednja:

19.45: Ways of a Heretic
20.45: Ensanguinate
21.45: Human Host Body

Poleg tega sporoča še, da je obvezen PCT in da SMS sporočilo v tej zvezi ne velja.

17. 9. 2021

Norveška založba Dark Essence Records bo 29. oktobra izdala 11. studijski celovečerec iz hiše Helheim, ki bo nosil naslov Woduridar. Novi plošček naj bi ponovno zvenel ekstremnejši v slogu prvih albumov, sicer pa ga je posnel Bjørnar E. Nilsen v Conclave & Earshot Studio, za naslovnico pa je poskrbel Tom Korsvold. Tracklista:

Vilje av stål
Forrang for fiender
WoduridaR
Åndsfilosofen
Ni s soli sot
Litil vis madr
Tankesmed
Det kommer i bølger
Hazard (samo na vinilu/digitalni obliki)

17. 9. 2021

Kontroverzni angleški black metalci Gaylord, ki so leta 2018 izdali svoj prvenec The Black Metal Scene Needs to Be Destroyed, za konec meseca napovedujejo njegovega naslednika. Album bo izdan pri Blackened Death Records in bo nosil naslov Crown of Joy (A Sublime Sun Thriving Amongst Suicidal Stars). Tracklista je naslednja:

Lay Down
Ghost Me
Dread
Shit Scene, Shit Bands
White Night Gaslight
High and Mighty
Grey Rainbow
Coiled in Dust
Obfuscation of Intent
Ten Wing Angel
Nailed Deity
Again and Again
None / Nothing
Judgement and Justice
Slitting Their Throats
Kvlt After School Xbox Kommando
Sublime Sunshine

17. 9. 2021

Britanska doom/stoner metal zasedba Alunah je posnela priredbo klasike I'm Eighteen, ki jo v originalu izvaja Alice Cooper. Gre za bonus skladbo s prihajajočega tribute albuma Killer: 50 Years Later, ki bo izšel 27. novembra pri založbi Pale Wizard Records.

Poleg Alunah se bodo ob 50. obletnici izida legendarnemu albumu Killer poklonili še Green Lung, The Grand Mal, Sergeant Thunderhoof, 1968, Trippy Wicked & The Cosmic Children Of The Knight, Mos Generator, Admiral Sir Cloudesley Shovell, Suns Of Thunder, Possessor in Sound Of Origin.

17. 9. 2021

Založba Odium Records najavlja split izdajo med dvema norveškima black metal zasedbama, in sicer Kirkerbran in Visegard. Split z naslovom Kirkegard bo ugledal luč sveta enkrat novembra, pri njegovem nastajanju pa so med drugim sodelovali Nattefrost, Daniel Vrangsinn (Carpathian Forest) je prevzel miks vokalov komadov od Kirkebrann, medtem ko je Morfeus (Limbonic Art) bil zadolžen za produkcijo vseh komadov od Visegard. Vsak band bo prispeval po 6 pesmi v slogu drugega vala black metala.

17. 9. 2021

Poljska black/funeral doom metal zasedba Gurthang bo 26. novembra pri Immortal Frost Productions izdala svoj 7. studijski celovečerec, ki bo nosil naslov Hearts of the Hollow. Album, ki ga lahko prednaročite tukaj, bo izšel tako na zgoščenki kot tudi vinilu, seznam skladb pa je naslednji:

Vide de Cœurs (prologue)
Structures of Constriction
Spasms of Reflection
Concealed Beneath
In the Shrines of Self-Creation
Hearts of the Hollow
The Apathy of Decadence
Constriction (reprise)

17. 9. 2021

Poljska black metal zasedba Misanthur, ki bo 15. oktobra pri Season Of Mist Underground Activists izdala debitantski album Ephemeris, predstavlja drugi single On the Heights of Despair, ki ga lahko slišite spodaj.17. 9. 2021

Ameriški sludge rock okultisti Mother Iron Horse predstavljajo videospot za nov single The Devil's Work z drugega studijskega albuma Under The Blood Moon, ki bo izšel 5. novembra za založbo Ripple Music.

Tracklista je naslednja:
The Devil's Work
The Witches
Old Man Satan
Nocturnal Eternal
Under The Blood Moon
Samhain Dawn
Samhain Night
Mass At Dungeon Rock

17. 9. 2021

Grška grindcore/black metal/crust zasedba Stheno predstavlja komad Fire! z albuma Wardance, ki bo izšel 8. oktobra pri 7 Degrees Records (vinilka) in Chaos and Hell Productions (CD, kaseta). Seznam skladb je naslednji:

Bestial Battalion
RPG
Deadly Camouflage
Fire!
Snake Eater
Zulu Time
Snafu (This time... we die!!)
Dishonored Bodybag
Military Discharge
Bite the Bullet
Bellum Internecinum

17. 9. 2021

Ameriški psych/sludge/doom kvartet Doomsday Profit, v katerem sodeluje tudi bobnar Tradd Yancey (Crystal Spiders), bo 12. novembra izdal debitantski EP z naslovom In Idle Orbit, ki bo na voljo na CD-ju, kaseti in v digitalnem formatu.

Tracklista je sledeča:
Crown Of Flies
Scryers Of The Smoke
Cestoda
Consume The Remains
Destroy The Myths
Bring Out Your Dead

17. 9. 2021

Avstrijski experimentalni post-rock trio Coma System bo danes pri založbi Grazil Records izdal svoj studijski prvenec Blurred, ki mu že lahko prisluhnete spodaj.

Skupino iz Gradca sestavljajo vokalist/kitarist Ferdinand Fuhrmann, basist Daniel Furian in bobnar Michael Koenigshofer.

Coma System bodo album danes zvečer predstavili tudi v živo v graškem klubu Music-House, kjer se jim bodo na odru kot posebni gostje pridružili še njihovi glasbeni kolegi YXOU z Dunaja.

17. 9. 2021

Kanadski doom'n'bass trio Seum je včeraj nepričakovano objavil koncertni EP Live From The Seum-Cave, ki je že na voljo na Bandcampu in vseh vodilnih digitalnih platforah.

Koncertni izdelek vsebuje material z EP-ja Summer Of Seum, prvenca Winterized in povsem novo skladbo Blueberry Cash, ki jo namerava skupina tudi posneti v studiu za svojo naslednjo izdajo.

Spisek skladb je sledeč:
Seum
Sea Sick Six
Super Tanker
Life Grinder
Winter Of Seum
Blueberry Cash

17. 9. 2021

Poljski death/doom metalci Wingless predstavljajo prvi single in otvoritveno skladbo Imperceptible s prihajajočega albuma Nonconform, ki izide 1. oktobra pri založbi Selfmadegod Records.

Nonconform prinaša naslednje skladbe:
Imperceptible
Separated From All Life
Contempt And Defiance
Sadness Filled With Silence
Nyctophilia
Constellations
Drowning In Sadness
Wingless
When You're Short Of Tears

17. 9. 2021

Blackwater Holylight so objavile drugi single in otvoritveno skladbo Delusional s prihajajočega albuma Silence/Motion, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi RidingEasy Records.

Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za predhodni single Around You.

17. 9. 2021

Italijanska enočlanska progesivna/ambientalna/new age zasedba Mistheria (Bruce Dickinson, Vivaldi Metal Project) bo ponovno združila moči z bobnarjem Geritom Lammom (Xandria, Catalyst Crime), in sicer za prihajajoči album z naslovom EpiClassica. Pri prvem, zaenkrat še neimenovanem singlu, bodo tako sodelovali Gianluca Mastrangelo (vokal), Mistheria (klaviature), Francesco Corapi, (kitara), Wanda Ortiz (bas) in Gerit Lamm (bobni).

17. 9. 2021

Ruska stoner/doom metal zasedba Without God bo danes pri založbi Solitude Productions izdala nov studijski album z naslovom Siberian Tunes: Purple Clouds, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. To je že njihova druga izdaja v roku enega meseca po EP-ju Siberian Tunes: The Green Light, ki je luč sveta ugledal sredi avgusta.

Tracklista je sledeča:
Bad Seeds
Escape
Celebration
Mask
Anxiety
Not A Care
Song Of The Stone
Winner

17. 9. 2021

Newyorški sludge metal trio Somnuri je objavil videospot za nov single In The Grey z aktualnega albuma z naslovom Nefarious Wave, izdanega v začetku junija pri založbi Blues Funeral Recordings.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
24. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana