Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 16. 5. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

13. 5. 2021

Power thrash zasedba Eruption je podpisala pogodbo z založbo From The Vaults, ki se nahaja pod okriljem kultne danske založbe Mighty Music. Pri založbi From The Vaults bodo Eruption izdali četrti, za zdaj še neimenovani album, na katerem se bo predstavil tudi novi kitarist, Gregor Lavtar (Moshead). Band trenutno dela na novem materialu, ki predstavlja vse, česar ste vajeni od zasedbe, hkrati pa obljublja še precej več. Več informacij o albumu bo na voljo v bližnji prihodnosti.

Avtor priložene fotografije zasedbe je Simon Pelko.

13. 5. 2021

V času, ko so vsi osredotočeni na izdajo singlov in hitrega zadoščenja na Spotify ipd. pretočnih portalih, je luč sveta ugledala založba, ki je osredotočena na izdajo albumov. From The Vaults je klasična glasbena založba, specializirana za metal. Pri založbi pravijo, da obožujejo NWOBHM, power metal, speed metal in klasični pravoverni heavy metal. From The Vaults sodeluje tako z uveljavljenimi izvajalci kot tudi novimi talenti, izdaja pa tudi ponatise albumov iz preteklosti. Za založbo stojijo veterani heavy metal scene, in sicer Michael Stützer, kitarist danske thrash metal zasedbe Artillery, Tom Noble, manager zasedbe Tygers Of Pan Tang in dolgoletni britanski glasbeni novinar, in Kim Vestergaard, heavy metal navdušenec in del ekipe Artillery.

Sicer pa vodja založbe Michael Stützer pravi: »Vse skupaj se je začelo leta 1974 s koncerti in ploščami, s Slade in Black Sabbath, nato Judas Priest, Iron Maiden, Metallico in Slayer in tako naprej. V vedno rastoči zbirki imam okrog 4000 CD-jev in 1000 gramofonskih plošč. Ponosen sem, da imam zdaj priložnost odkrivati glasbene skupine, ki imajo še
vedno prava metalska srca, jih podpirati in jim pomagati.«

Za svetovno distribucijo From The Vaults skrbi SPV/Napalm (fizične izdaje) in Believe (digitalne izdaje). Za marketing, promocijo in zaledno pisarno skrbi Target Group (Danska). MDD Records skrbi za promocijo in marketing na nemškem in avstrijskem trgu. Rojstvo založbe bo 2. in 3. julija pospremil dogodek v klubu High Voltage v Københavnu z nastopom zasedb Alien Force in Metal Cross, sicer pa From The Vaults s ponosom predstavlja vrhunske prve izvajalce v njihovem okrilju:

Alien Force (DK)
Anoxia (DK)
Artillery (DK)
Crom (DE)
Eruption (Slovenija)
Evil (DK)
Gauntlet Rule (SE)
Meridian (DK)
Metal Cross (DK)
Screaming Shadows (IT)
Serpent Lord (GR)
Tysondog (UK)

13. 5. 2021

Zagrebška doom/sludge metal zasedba Lord Drunkalot je objavila besedilni video za skladbo Sun Demons z aktualnega debitantskega albuma z naslovom Heads & Spirits, ki je nedavno izšel tudi v fizičnem formatu preko založbe Planet K Records.

13. 5. 2021

Nemški black metal duet Runenwacht je objavil besedilni video za pesem Solang ein Mann kann stehen, ki napoveduje prihod šestega dolgometražca, s katerim zasedba obeležuje 10. obletnico obstoja. Krieg ernährt Krieg se tematsko osredotoča na tridesetletno vojno, izšel pa bo letos pri založbi Northern Fog Records.

13. 5. 2021

God Is An Astronaut so objavili video za živo verzijo skladbe Fragile s koncertnega albuma All Is Violent, All Is Bright Live, ki bo od jutri naprej dosegljiv na Bandcampu in vseh ostalih digitalnih platformah.

Tracklista je sledeča:
Fragile (Live)
All Is Violent, All Is Bright (Live)
Forever Lost (Live)
Fireflies And Empty Skies (Live)
A Deafening Distance (Live)
Infinite Horizons (Live)
Suicide By Star (Live)
Remembrance Day (Live)
Dust And Echoes (Live)
When Everything Dies (Live)

13. 5. 2021

Transport League na ogled ponujajo videospot za nov single March, Kiss, Die, na katerem kot gostujoči vokalist sodeluje Sal Abruscato (A Pale Horse Named Death, ex-Type O Negative, ex-Life Of Agony). Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem dolgometražnem albumu z naslovom Kaiserschnitt, ki bo izšel 21. avgusta pri založbi Mighty Music.

13. 5. 2021

Ameriška stoner/sludge metal zasedba Asthma Castle, v kateri sodelujejo člani skupin Pig Destroyer, Misery Index, Integrity, Scour in drugih, je objavila nov single z naslovom Chirality.

Single je bil najprej dosegljiv na kompilaciji »No Stagediving«, s katero so se zbirala sredstva za ohranitev priljubljenega glasbenega kluba Ottobar v Baltimoru, sedaj pa je na voljo tudi v digitalnem formatu.

13. 5. 2021

Finski melodični doom/death metalci Hanging Garden predstavljajo videospot za tretji single in naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Skeleton Lake, ki izide 21. maja pri založbi Lifeforce Records.13. 5. 2021

Založba Heavy Psych Sounds Records napoveduje novo digitalno kompilacijo Heavy Psych Sounds Vol. VII, ki bo na voljo 28. maja. Za zvrhano mero heavy psych-stoner-doom riffov bodo poskrbeli Dozer, Bongzilla, 16, High Reeper, Komatsu, Acid Mammoth, Stöner, Grime, Acid's Trip in drugi.

Spisek skladb je sledeč:
16 - Death On Repeat
1782 - The Chosen One
Acid Mammoth - Berserker
Acid's Trip - Faster Chopper Boogie
Big Scenic Nowhere - Blink Of An Eye
Bongzilla - Sundae Driver
Cosmic Reaper - Hellion
Dozer - Vultures
Grime - A Piece Of Meat
High Reeper - Winter King/Devil’s Grip
Hippie Death Cult - Hornet Party
Komatsu - Stare Into The Dawn
Pink Cigs - Lazy Lover
Sonic Flower - Super Witch
Stöner - Nothin'
Tons - Chronic Morning Obesity - Pt 1
Wedge - At The Speed Of Life

13. 5. 2021

Švedska psihedelična stoner/doom metal zasedba Moon Coven je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdala  svoj tretji studijski album Slumber Wood, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.13. 5. 2021

Švedska psihedelična stoner rock zasedba Skraeckoedlan praznuje 10. obletnico svojega debitantskega albuma Äppelträdet, ki ga bo 11. junija ponovno izdala na vinilu pri založbi The Sign Records, tokrat z vsemi besedili v švedskem jeziku. Tukaj je za pokušino že na voljo drugi single Arise The Sun.

13. 5. 2021

Ill Niño predstavljajo videospot za nov single All Or Nothing, v katerem gostuje tudi vokalist Sonny Sandoval (P.O.D.). Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom IllMortals, ki naj bi izšel letos jeseni.13. 5. 2021

Portugalska kaotična doom punk zasedba Canens Carcer namerava 2. junija pri Morbid And Miserable Records na kaseti izdati samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko že v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je naslednja:
Lord de Seis
Utter Chaos
Hollow Of Death
Utter Ataraxia
Malicious
Waste
Into His Realms…
Eyes Of Mars

13. 5. 2021

Ameriški atmosferični rockerji Comatose so objavili videospot za skladbo Skin z aktualnega debitantskega albuma A Way Back, ki je izšel v začetku letošnjega leta pri založbi Transcending Records. V skupini so združili moči člani Chrome Waves, Amiensus in Fail To Decay.


ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka