VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
4. 10. 2022

Danes ob 10. uri se začne prodaja 1000 early bird vstopnic za Tolminator Metal Fest 2023. Te lahko kupite na portalu MojeKarte.si po ceni 120 EUR.

4. 10. 2022

Včeraj je na Facebooku odjeknila vest, da je Simon Škrlec (Melechesh, Vulvathrone) novi bobnar pri death metal zasedbi Sinister.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

4. 10. 2022

Jutri se v Nemčiji začne turneja Activate Europe, v okviru katere bodo do konca meseca skupaj nastopali ameriški progresivni thrasherji Vektor in nizozemski progresivni thrasherji Cryptosis. Kot dodatna pomoč bosta nastopili zasedbi Comaniac in Algebra. Vse datume lahko preverite na priloženi sliki, sicer pa se bo karavana že ta petek ustavila blizu nas, in sicer na dunajskem festivalu Vienna Metal Meeting 2022.

4. 10. 2022

Švedi Ofdrykkja so razkrili The Mære, prvi single s prihajajočega albuma After the Storm.

4. 10. 2022

Italijanski black/thrasherji Necrodeath bodo po letošnjem singlu Transformer Treatment / Come to the Sabbath novembra izdali še svoj trinajsti album. Ta bo nosil naslov Singin' In the Pain in bo izšel pri Time To Kill Records. Več informacij sledi.

4. 10. 2022

Ameriški death metalci Disinter se po osmih letih studijskega premora vračajo z novim albumom. Breaker of Bones bo njihov šesti dolgometražec po vrsti, izšel bo 14. novembra pri Pest Records in bo vseboval deset komadov:

Corrode Into Nothing
Breaker of Bones
IDLH
Assertation of Belief
Curse of Eternal Night
Cold Cell Torture
Red Queen
Bring All of Hell
Destroyed by Hate
Silent Manipulation

4. 10. 2022

Poljski progresivni black metalci Heiden so razkrili komad Musím ti tolik říct s prihajajočega albuma Andzjel.

4. 10. 2022

Ameriški death metalci Gorgatron bodo 4. novembra pri Blood Blast Distribution digitalno in na kaseti v omejeni nakladi 100 kosov izdali EP z naslovom Agony Reborn. Tracklista:

Execrated Liturgy
Agony Reborn
The Unwilling
Dead Embryonic Cells (Sepultura Cover)

4. 10. 2022

Italijanski doom/sludge metalci Griefbringer s komadom Disfigurement za 18. november pri Church of Crow Records napovedujejo prvenec z naslovom The Horrible Wilting. Tega in tracklisto lahko preverite spodaj:

4. 10. 2022

Black death metalci Sirrush, ki so nedavno podpisali za založbo Non Serviam Records, so v obliki besedilnega videospota razkrili naslovni komad svojega prihajajočega albuma Molon Labe. Album izide 25. novembra.

4. 10. 2022

Katalonski progresivni metalci Foscor so objavili priredbo Would?, ki jo v originalu izvajajo Alice in Chains.

4. 10. 2022

Kanadski death metalci VHS se pripravljajo na izdajo svojega šestega albuma z naslovom Deep Gashes and Long Lashes. Album, ki ga že lahko prednaročite, bo izšel 31. oktobra pri Horror Pain Gore Death Productions, seznam pesmi pa je takšen:

I Want Your Eyeball (featuring Riki of Golem Of Gore)
Deep Gashes And Long Lashes
Filthy, Slimy, Pervert (featuring Alessio of Guineapig)
Fear, Murder, Obsession
Solange
Quack, Quack (featuring Fiore of Fulci)
Six Women For The Murderer
Deep Red
Witch....
Murder Witnessed Through Hallucinogens (featuring Il Becchino of Tenebro)

4. 10. 2022

Doomerji Wolf Counsel so minuli teden izdali svoj peti album z naslovom Initivm in objavili video za pesem Healer s tega albuma. Tracklista:

Healer
Torchbearer
Ruins
Aeons
The Old Ways
Initivm
Raven Dawn
On Stranger Shores
Farewell

4. 10. 2022

Nizozemski thrash/death metalci Infantry so posneli besedilni video za pesem Under Destruction, ki je del letošnjega albuma Terminal Society. Infantry so:

Glenn Veldman – bobni
Ronald van Baren – vokal
Arjen Kleiss – kitara
Andrea Serra – baskitara
Luc Steemers – kitara

4. 10. 2022

Švedski doom metal rockerji Avatarium so v obliki besedilnega videospota razkrili pesem Stockholm s prihajajočega albuma Death, Where Is Your Sting.

4. 10. 2022

Ameriški black thrasherji Daeva so objavili video za Polluting the Sanctuary (Revolutions Against Faith) s prihajajočega albuma Through Sheer Will and Black Magic.

4. 10. 2022

Poljski black metalci Yfel 1710 so razkrili komad Wszystko, co sprawi, że będzie was mniej s prihajajočega albuma Zlatują się Ćmy.

KONCERTI & FESTIVALI
6. 10. 2022
KoD otvoritev sezone: Ensanguinate, Dickless Tracy, Black Camo
Orto Bar, Ljubljana
6. 10. 2022
Reverber, Terminal Disease
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
7. 10. 2022
Vienna Metal Meeting 2022
Arena, Dunaj, Avstrija
8. 10. 2022
Suma, Britof, Hoba
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 10. 2022
The Stone, Terrörhammer
Dom omladine Beograda, Beograd, Srbija
8. 10. 2022
Black (Metallica tribute)
Orto Bar, Ljubljana