VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
28. 5. 2024

Predstavljamo domačo zasedbo Mehanika, ki v svoji glasbi združuje različne žanre, in sicer prog rock, metal in alternativni pop. Mehanika so:

Boštjan Meh (vokal, baskitara),
Damjan Kuzmijak (kitara),
Klemen Markelj (bobni).

Trojec je že izdal pesem Generator:

28. 5. 2024

Ljubljanski progresivni stonerji Ambra so objavili drugi posnetek z Live sessiona v Studiu Metro. Gre za pesem Serious Games.

28. 5. 2024

V soboto, 18. maja, so se v medvoškem Klubu Jedro znova predstavili učenci in učenke Šole bobnov Klemen Markelj. Vsak učenec je zaigral en komad iz rock ali metal repertoarja, pri tem pa so jih spremljali:

Sandi Ževart na bas kitari,
Nejc Vidmar na električni kitari,
Andrej Jeličič-Šerif na vokalu.

Dva učenca sta pa prišla s svojim bandom, in sicer Maks Kovač z Nightcrawler in Amadej Rozman s Kresnik. Tonski mojster je bil prav tako bivši učenec Šole bobnov Klemen Markelj, in sicer Žan Ambrožič, ki trenutno bobna pri black metal zasedbi Srd.

28. 5. 2024

Znani so vsi bandi za Basinfirefest 2024, in sicer: 1000 BOMBS, ACID FORCE, ARKONA, AS EVERYTHING UNFOLDS, ASAGRAUM, ATREYU, BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CELESTE, CRADLE OF FILTH, CROWBAR, DANGERFACE, DEADROOTS, DESTRUCTION, DOGMA ART, DREAM STATE, FATA MORGANA, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HEJTMAN, HENTAI CORPORATION, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, MEAN MESSIAH, NANOWAR OF STEEL, NIAKARA, NYRST, PAN LYNX, PANZERFAUST, PRVNÍ HOŘE, REFORE, ROTTING CHRIST, SATISFACTION, SHOGUN TOKUGAWA, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS.

Češki festival bo potekal od 26. do 29. junija, poleg tega je organizator dodal možnost nakupa enodnevnih vstopnic, medtem ko je program po dnevih že tudi objavljen.

28. 5. 2024

Ameriški melodični enočlanski power metal band Knightfall, za katerim stoji Keith Dombrowski, Stefani Keogh (vokal) in Patrick Goble (kitara) so združili moči in posneli single Warcries, ki je del aktualnega ploščka Destiny Calling.

28. 5. 2024

Italijanski brutal death metalci Fulci in italijanska elektronska zasedba Talpah so izdali Cyberflesh, soundtrack za novo igro in strip.

28. 5. 2024

Nemški stoner/doom dvojec Vast Pyre je podpisal za založbo Octopus Rising, kjer bo izdal dolgometražni prvenec, s katerega že lahko poslušate single Focus Deceased.

28. 5. 2024

Norveški pionirji gothic metala Trail Of Tears so minuli petek z EP-jem Winds of Disdain prekinili enajstletni studijski molk. EP lahko naročite na CD-ju ali LP-ju in poslušate v celoti na eni od teh povezav.

28. 5. 2024

Norveški black metalci Kirkebrann bodo 28. junija na vinilu, CD-ju in digitalno izdali album Mot trellenes forfall… To bo drugi dolgometražni album Norvežanov, ki pa prinaša te komade:

Offer
En slaves frihet
Englemaker
Manifest by Murder
Tårer av sand, et liv i grus
Malstrøm
Nattevred
Den som hater (CD version bonus track)
Parasittenes planet
Vandringa
Narkose psykose
Jakten på visdom
Vi går med stormskritt…

28. 5. 2024

Nemški melodičarji Impact Approved so posneli besedilni videospot za komad Pigslaughter s prihajajočega albuma Way of the Warrior.

28. 5. 2024

Brazilski melodični death metalci Eldermoon so v obliki videospota izdali naslovni komad prihajajočega albuma Egregora, ki bo izšel 30. julija pri Sliptrick Records.

28. 5. 2024

Danski black metalci Horned Almighty so za 5. julij napovedali izid sedmega albuma, ki so mu nadeli naslov Contagion Zero. Ta prinaša sedem pesmi:

The Messiah Scourge
Gospels of Sickness
Vermin on the Mount
Ascension of Fever and Plague
Furnace of Sulphur and Fire
Darken the World
Epilogue ... of Hades and of Death

28. 5. 2024

Indijski heavy metalci Against Evil so posneli videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Give 'Em Hell.

28. 5. 2024

Poslušate lahko Boszork​á​nyszimf​ó​ni​á​k, najnovejši EP madžarskega atmosferičnega black metal dvojca WitcheR.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija