VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
29. 8. 2023

Britanski simfonični/power metalci Imperial Age in domači Hogminister so odpovedali nastop na 15. ediciji MetalWitcha. Hogminister so odpovedali nastop zaradi poškodbe enega člana, namesto njih bodo nastopili Okl's FruitLoops.

Takšna pa je izjava organizatorja v zvezi z odpovedjo headlinerja: »Žal so tudi Imperial Age morali odpovedati letošnji nastop zaradi napak v komunikaciji. Uradna izjava 'Unfortunately we had to cancel our performance at Metal Witch Open Air in Ljubljana, Slovenia on the 9th of September, because the promoter failed to fulfil his contractual obligations on time.'«

Organizator pravi še, da je že našel primerno zamenjavo, ki jo bo razkril v kratkem.

29. 8. 2023

Domači grinderji Glista so posneli video za komad Potion of Dializa s svojega prihajajočega drugega albuma Never Apologise for Defending Yourself From Being Violated.

29. 8. 2023

Slovensko-malteški metalcorovci Decline the Fall se napovedali svoj drugi album Perspectives. Ta bo izšel 4. novembra.

Na isti dan bo zasedba začela s promocijsko turnejo, ki bo band vodila z Malte, preko Slovenije na Madžarsko. Vse datume turneje, na kateri bodo v vlogi predvozačev nastopili Broken Calling, najdete na priloženi sliki, več informacij o novem ploščku pa naj bi tudi bilo znanih kmalu.

29. 8. 2023

Poslušate lahko Unholy Deification, 13. album ameriških death metal legend Incantation.

29. 8. 2023

Italijanski heavy/speed metalci Tytus se pripravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo med 7. in 16. septembrom odigrali devet koncertov, od tega tudi enega v Sloveniji, in sicer 15. septembra v Klubu Gromka. Na petih od teh koncertov bodo nastopili kot predskupina Night Demon, v Ljubljani pa bodo nastopili kot headlinerji v družbi domačih Britof.

29. 8. 2023

Zasedba A-Z, ki jo sestaljata Ray Alder (Fates Warning) in Mark Zonder (ex-Fates Warning), je posnela besedilni video za pesem Window Panes z aktualnega samonalsovljenega ploščka iz lanskega leta.

29. 8. 2023

Black metal dvojec Death Shroud iz Amerike bo 8. septembra preko WormHoleDeath Records ponovno izdal letošnji plošček Parhelion.

29. 8. 2023

Švedski enočlanski band Grift kot drugi single s prihajajočega albuma Dolt land v obliki videospota predstavlja skladbo Nattens pilgrim, ki jo je pospremil z videospotom. Tracklista:

Silverne stig (Silver pathway)
Nattens pilgrim (Pilgrim of the night)
På vingar slumrande (On wings in slumber)
Evas backe (Eva’s hill)
En hemskog (A home forest)
Gyllene sal (Golden hall)

29. 8. 2023

Aktualni plošček Fearless in Love avstralskih Voyager bo ponovno izdan na vinilu. Nova izdaja bo vsebovala tudi evrovizijski hit Promise in še skladbi Prince of Fire ter Ultraviolet. Prednaročila so možna tukaj.

29. 8. 2023

Češki thrasherji Exorcizphobia so z besedilnim videospotom za Reflections napovedali svoj četrti album Spiritual Exodus. Plošček bo izšel 22. septembra pri Doomentia Records in bo prinesel osem komadov:

Initiation
Violence and War
Reflections
Down The Rabbit Hole
Those Who Oppose
Ring-Pass-Not
Through a Glass Darkly
Tiwanaku

29. 8. 2023

Predstavljamo nenavadno super skupino Quadvium, ki se lahko pohvali kar z dvema slavnima baskitaristoma. Člani zasedbe so:

Jennings Smith - kitara
Steve Di Giorgio (Testament, Death) - baskitara
Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence) - baskitara
Yuma van Eekelen - bobni

Zasedba trenutno pripravlja nov album, ki naj bi izšel v prvi polovici leta 2024.

29. 8. 2023

Avstrijski death metalci Athiria so minuli petek v obliki besedilnega videspota razkrili Decay, drugi single s prihajajočega albuma Conjure the Beast.

29. 8. 2023

Black metal zasedbi Malfeitor in Úlfarr iz Združenega kraljestva sta v petek še enkrat več izdali skupno samonaslovljeno split izdajo. Ta je najprej izšla pri Worship Tapes in pri Wulfhere Productions na kaseti, minuli teden pa pri Purity Through Fire še na CD-ju in vinilu.

29. 8. 2023

Minuli teden je prvič na vinilu izšel plošček The Hinderers ameriške industrial/melodic death/groove metal zasedbe Dååth. Plošček je na voljo v treh različnih barvah.

29. 8. 2023

Basist Chaz Grimaldi (ex-Steve Grimmett's Grim Reaper) se je pridružil ameriškim heavy metalcem Immortal Sÿnn, ki trenutno delajo na novem materialu, ki bo izšel 15. septembra na EP-ju z naslovom Hellspawn.

29. 8. 2023

Poljski black metalci Furia bodo izdali nov album. Ta bo nosil naslov Huta Luna in bo ugledal luč sveta 10. oktobra pri založbi Pagan Records. Več informacij o albumu sledi.

V namene promocije albuma bo zasedba izvedla headlinersko turnejo po Poljski, kjer jo bodo spremljale še tri druge zasedbe: Zamilska (techno, industrial), Owls Woods Graves (black metal, punk) in Krzta (sludge metal, mathcore). Vse datume te turneje najdete na priloženi sliki.

29. 8. 2023

Groove/death metal zasedba Abyss of Hel je podpisala za MDD Records, kjer naj bi do konca leta izdala dolgometražni prvenec, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot sta Sepultura in Fear Factory. Več informacij sledi.

29. 8. 2023

Španski heavy metalci Slowburn so razkrili, da bo njihov drugi studijski album z naslovom Fire Starter izšel 17. oktobra pri založbi Fighter Records. Plošček prinaša teh deset komadov:

Psycho War
Exiled
The Beast
On Fire
I'm Revenge
Two Years
Touch the Sky
Last Chance
Falling
The Price of Liberty

29. 8. 2023

Španski black metal dvojec Cryfemal napoveduje že svoj deveti celovečerec La gran victoria del mal. Ta bo izšel 20. oktobra pri Immortal Frost Productions na CD-ju in digitalno. Album bo postregel z osmimi komadi:

Necrocaina
Mal inmortal
Escencia del caos
Manten la furia fuera
Noctambulismo
Despide el ser
Fuerza sepulcral
Muerte adversaria

29. 8. 2023

Nemški simfonični metalci Silent Revenants so podpisali za založbo Wormholedeath Records, kjer bodo 13. oktobra ponovno izdali svoj lanski drugi album The Withering of the Blue Flower.

29. 8. 2023

Italijanski simfonični power metalci Apostolica so razkrili še drugi single s prihajajočega drugega albuma Animae Haeretica. Gre za pesem Skyfall.

29. 8. 2023

Ameriški industrialci FleischKrieg s komadom Bloody Prophets II napovedujejo album Still Beating: Herzblut II. Več informacij sledi.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
26. 9. 2023
God Is An Astronaut / Shadow Universe
Reportaža
25. 9. 2023
Wind Rose / All For Metal / Seven Kingdoms
Galerija
25. 9. 2023
God Is An Astronaut / Shadow Universe
Recenzija
22. 9. 2023
Bloodbound - Tales from the North
Recenzija
21. 9. 2023
Immortal - War Against All
Recenzija
20. 9. 2023
Undead - Putrefactio
Galerija
19. 9. 2023
Tytus / Britof
Reportaža
19. 9. 2023
SitiS / Snøgg / Jegulja / Kaoz
KONCERTI & FESTIVALI
29. 9. 2023
Finsterforst, Heathen Foray, Nordblut, Crowheart
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
30. 9. 2023
Vulvathrone, Uporabniki
ZMŠ Krško, Krško
1. 10. 2023
Iskandr, Witching
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2023
Batushka, Arkona, Aeternam, Varang Nord
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
3. 10. 2023
Batushka, Arkona, Aeternam
Cvetličarna, Ljubljana
3. 10. 2023
Eyehategod, Iron Walrus
MKNŽ, Ilirska Bistrica