NOVICE

21. 7. 2021

Domača metal/hardcore zasedba Reach se je zaradi spremenjene postave preimenovala v Reach A.D. in pred nekaj dnevi objavila komad Fortunate Son.

Fante lahko v živo ujamete:

– 23. julija pred klubom Jalla Jalla na Metelkovi skupaj z bandi Sovrag, Carl x Johnson in Sakrabolt,

– 7. avgusta pred klubom TrainStation SubArt v Kranju skupaj s kolegi Srd, Jegulja, Smrt in Razvalina.

21. 7. 2021

Prekmurski simfonični black metalci Dark Sphere so minuli teden izdali single z naslovom Brimstone and Fire. Po njihovih besedah gre za najtemačnejši in najbrutalnejši komad, ki so ga kdaj koli posneli.

Zasedbo trenutno tvorijo Aleksej Ošlaj (vokal), Zoltan Durič (kitara), Miroslav Žitek (bas kitara), Rebeka Vučko (klaviature) in Darko Senčar (bobni), sicer pa je peterica pri miksu in masteringu sodelovala z Mihaelom Jelenkom, za video pa je poskrbel Jure Jerebic.

21. 7. 2021

Norveška progressive rock zasedba Drott, v kateri sodelujejo Arve Isdal (Enslaved), Ivar Thormodsæter (Ulver) in Matias Monsen, predstavlja videospot za prvi single The Marauders s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Orcus, ki bo izšel 24. septembra pri založbi By Norse Music. S svojim raznolikim glasbenim ozadjem, od metala in jazza do klasične glasbe, ustvarjajo žanr, ki ga lahko označimo le kot Drott. Trio, ki ga navdihujejo naravne sile, vraževerje in duhovnost, s svojo glasbo raziskuje svetlobo v temi.

Tracklista albuma je naslednja:
The Lure
Caerdroia
Katabasis
The Strait
Psychopomp
By The Lunar Lake
The Marauders
Grey Gull
Arch Of Gloom
Orcus

21. 7. 2021

Argentinski okultni fuzz rockerji Wicca na svojem Bandcampu predstavljajo najnovejši single, ki nosi naslov Magic Crystal.

Wicca so kitaristka/vokalistka Aix Pilmayquen Lamas, kitarist Sebastian Regueira, bobnar Pxchx Mielnik in basist Pablo Michelin.

21. 7. 2021

The Picturebooks predstavljata videospot za najnovejši single Catch Me If You Can, v katerem se jima je na gostujočih vokalih pridružil Chris Robertson iz skupine Black Stone Cherry. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom The Major Minor Collective, ki bo izšel 3. septembra pri založbi Century Media Records.

Na albumu poleg Robertsona sodelujejo tudi The Well, Neil Fallon (Clutch), Dennis Lyxzen (Refused, INVSN), Lzzy Hale (Halestorm), Elin Larsson (Blues Pills), Jon Harvey (Monster Truck), Erlend Hjelvik (Hjelvik, ex-Kvelertak) in drugi.

21. 7. 2021

Ameriška death metal zasedba Replicant je razkrila skladbo Excess Womb s prihajajočega dolgometražnega albuma Malignant Reality, ki bo 10. septembra izšel pri založbi Transcending Obscurity Records.

21. 7. 2021

Crippled Black Phoenix so konec prejšnjega tedna pri Season Of Mist izdali nov EP Painful Reminder / Dead Is Dead, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

Skupino po novem sestavljajo Justin Greaves (kitara, bobni, bas, sampli, žaga), Belinda Kordic (vokal, tolkala), Helen Stanley (klavir, sintesiser, sonometer, trobenta), Andy Taylor (kitara, baritone kitara, 12 strunska kitara) in Joel Segerstedt (vokal, kitara).

21. 7. 2021

Kanadska doom/punk/psychedelic zasedba Slowpoke je objavila skladbo Sid The Cat, prvi single s samonaslovljenega prvenca, ki bo na voljo 22. avgusta. Za miks albuma je poskrbel Rick Hollett (sHeavy, Hey Rosetta!), medtem ko je bil za mastering zadolžen Chris Keffer (Black Keys, Cheap Trick).

Tracklista je sledeča:
Stony Iommi
Slumlord
Sid The Cat
Miami Camo
Windtalker
Sanctuary
Slowpoke

21. 7. 2021

Lingua Ignota predstavlja videospot za nov single Perpetual Flame Of Centralia, ki je nastal v sodelovanju z modno oblikovalko Ashley Rose Couture. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem albumu Sinner Get Ready, ki izide 6. avgusta pri založbi Sargent House.


21. 7. 2021

Norveška death metal zasedba Diskord je objavila skladbo Gnashing s prihajajočega albuma z naslovom Degenerations, ki bo izšel 3. avgusta pri Transcending Obscurity Records.

21. 7. 2021

Novozelandska cosmic sludge zasedba Planet Of The Dead je objavila videospot za skladbo Pilgrim s prihajajočega albuma z naslovom Pilgrims, ki izide 23. julija.

Tracklista je naslednja:
Gom Jabbar
Pilgrim
Nostromo
The Sprawl
Escape From Smith's Grove
Directive IV
The Cursed Earth
The Great Wave

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 7. 2021
ODPOVEDANO! Slipknot
Stadthalle, Gradec, Avstrija
28. 7. 2021
Železna Retrospektiva: Sickbreed, Theodore
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
29. 7. 2021
MetalDays 2021
Tolmin
29. 7. 2021
ACFH: Koikoi, Haloban
Pruh, Svečina
30. 7. 2021
Paragoria, Agan, Glista, Razvalina
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
31. 7. 2021
Monfy Sound Fest 2021
Area Verde, Monfalcone, Italija