VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
17. 3. 2023

Kamra so posneli video za skladbo Colossal Blight, ki ga je danes ob 18.30 premierno na Youtubu objavil kanal Black Metal Promotion. Omenjena skladba je zadnja po vrsti na aktualnem prvencu Cerebral Alchemy, ki je jeseni izšel pri Avantgarde Music in Edged Circle Productions.

Naslednji ritual v živo bo band izvedel na festivalu Črna Loka, ki se bo letos odvijal med 7. in 9. julijem v Škofji Loki.

17. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da je sobotni koncert Iron Median zaradi bolezni odpovedan.

A je že znan nov datum koncerta, in sicer je to 8. april. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za nov datum.

17. 3. 2023

Lani decembra odpadli koncert doomerjev Mist bi moral biti prvi koncert v produkciji ekipe Stone Kraft Prod. V začetku letošnjega leta sta potem že bila uspešno izvedena dva koncerta, in sicer Ottone Pesante januarja in Beesus ter Jegulja februarja, pred nami pa sta trenutno še dva:

2023/04/01 Nick Oliveri, Market Garden
2023/05/15 Messa

Če dodamo še dogajanje v novogoriški Mostovni, kjer bodo konec meseca nastopili Brainsore, Opran Možgan in Protype5, na novo obujeno Sežano in na splošno neprekinjeno delovanje v MKNŽ Ilirska Bistrica, potem smo priča kar pestremu metalskemu dogajanju na skrajnem jugozahodnem delu naše male deželice.

17. 3. 2023

HammerFall z besedilnim videom za skladbo Riders Of The Storm napovedujejo jubilejni izid četrtega albuma Crimson Thunder, ki so ga ob 20. obletnici posneli na novo. V letu 2002 je bandu na Švedskem prinesel platinasto ploščo, 28. aprila letos pa bo omenjeni album izšel v novi zvočni podobi pri Nuclear Blast.

17. 3. 2023

Avstrijski okultni rockerji Dusk so podpisali pogodbo z založbo Argonauta Records za izdajo svojega debitantskega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal še letos.

»Navdušeni smo, da lahko oznanimo podpis z italijansko založbo Argonauta Records, ki deli in sprejema našo strast do težkih rifov in spogledovanje z zvoki 70. in 80. let. Za nas je to zelo posebna priložnost, da sodelujemo z založbo, ki ima tako vplivno zgodovino in celo vrsto uspešnih umetnikov v podobnih žanrih,« pravi skupina.

Dusk so bili nedavno potrjeni za letošnji Vienna Metal Meeting, na katerem bodo 7. oktobra v Areni na Dunaju nastopili v družbi skupin, kot so Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum in druge.

17. 3. 2023

Angleška melodična death metal/metalcore zasedba Sylosis je objavila nov video za single Deadwood. Band pravi, da je to šele začetek za letošnje leto. Več informacij sledi.

17. 3. 2023

Japonski death metalci Defiled so obelodanili naslovni komad prihajajočega albuma The Highest Level. Gre za bandov že osmi dolgometražni izid po vrsti, izšel pa bo 28. aprila pri Season Of Mist.

17. 3. 2023

Dødheimsgard so včeraj obelodanili videospot za single Abyss Perihelion Transit s prihajajočega albuma Black Medium Current, ki bo 14. aprila izšel pri Peaceville Records.

17. 3. 2023

Newyorški progresivni metalci Sarmat so objavili izsek pesmi s prihajajočega EP-ja Dubious Disk, ki bo izšel 19. aprila pri založbi I, Voidhanger. Izseku lahko prisluhnete spodaj oziroma prednaročite EP na Bandcampu. Pri projektu, ki ga prežemajo vplivi jazza in sci-fija, med drugim sodelujeta Steve Blanco (Imperial Triumphant, Pak) in Oleg Zalman (Artificial Brain).

Člani Sarmat so:
James Jones – bobni
Cotter Champlin – kitara
Steve Blanco – baskitara, klavir
Andrew Gonzalez – vokal
Oleg Zalman – kitara
Cameron Carrella – trobenta, krilni rog

17. 3. 2023

Ameriški vitezi Obsequiae, ki opevajo pokopano srednjeveško pomlad, so objavili posnetek nastopa na festivalu Fire In The Mountains lanskega julija v Wyomingu v ZDA. Posnetek koncerta je na voljo spodaj.

17. 3. 2023

Nemški melodični black/death metalci Thulcandra so posneli videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Hail The Abyss, ki bo izšel 19. maja pri Napalm Records. Bandov peti studijski celovečerec sicer prinaša naslednje skladbe:

In the Eye of Heaven
Hail the Abyss
At Night
Velvet Damnation
On the Wings of Cosmic Fire
Acheronian Cult
As I Walk Through the Gateway
Blood of Slaves
In Darkness We Descend
The Final Closure
The Second Fall (live)
Deliverance in Sin and Death (live)

17. 3. 2023

Islandski black/death metal band Úlfúð bo danes pri Dark Descent Records izdal prvenec Of Existential Distortion, ki ga založba ponuja v posluh na Youtubu in na Bandcampu.

17. 3. 2023

Finska enočlanska atmosferična pagan black metal zasedba Vermilia je izdala video za skladbo Marras, ki se nahaja na aktualnem albumu Ruska iz lanskega leta.

17. 3. 2023

Enočlanski eksperimentalni black metal band Óreiða z Islandije predstavlja naslovno skladbo prihajajočega albuma The Eternal, ki bo 12. maja izšel pri Debemur Morti Productions in prinaša naslednjih šest komadov:

The Path
The River
The Climb
The Apex
The Eternal

17. 3. 2023

Thrash/death metal zasedba Dieth, pri kateri bas kitaro vihti David Ellefson (ex-Megadeth), predstavlja nov single To Hell And Back. Izid istoimenskega albuma je napovedan za 2. junij, so pa gospodje za single posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

17. 3. 2023

Založba Xtreem Music tukaj premierno ponuja v posluh dolgo pričakovani prvenec francoske death metal zasedbe Catacomb z naslovom When the Stars Are Right, in sicer pred uradnim izidom, ki bo 23. marca.

17. 3. 2023

Avstralski black/death metal pokemon Snorlax je podpisal z založbo Unorthodox Emanations, ki spada pod okrilje Avantgarde Music. Več informacij o drugem celovečercu bo znanih kmalu, do takrat pa si lahko zavrtite aktualni prvenec II.

17. 3. 2023

Norveška heavy metal zasedba pod vodstvom Jørna Landeja z imenom Jorn sporoča, da ima novega basista. To je postal Øyvind Strønen.

17. 3. 2023

Norveški black metalci Heimland kot prvi single s prihajajočega prvenca Forfedrenes taarer predstavljajo skladbo Skugger fra ei svunnen tid. Omenjeni album bo izšel 5. maja pri založbi Edged Circle Productions in obsega naslednje naslove:

Doedens foerstning
Ved doedens vugge
Lagt i ruiner
Iskald raatten jord
Forfedrenes taarer
Skugger fra ei svunnen tid
Ættestupet

17. 3. 2023

Tokijski hardcore/death doomerji Kruelty bodo danes pri založbi Profound Lore izdali svoj drugi studijski dolgometražec Untopia, ki mu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

17. 3. 2023

Norveški progresivni rockerji Lumsk, nekoč folk metalci, po 16 letih prekinjajo molk z novim studijskim albumom. Ta bo nosil naslov Fremmede toner in bo izšel 5. maja pri Dark Essence Records. Poznavalci zasedbe se lahko veselijo dvanajstih novih komadov:

Det Døde Barn
En Harmoni
Avskjed
Under Linden
Fiolen
Dagen er Endt
Das Tode Kind
A Match
Abschied
Under der Linden
Da Veilchen
The Day is Done

KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija