VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 6. 2022

Dirty Skunks tudi to poletje ne počivajo. Tokrat bodo v Kranju poskrbeli za vroč poletni smrad, saj se bo v kranjskem Trainstation SubArtu 9. julija odvijal Heavy Summer Stench. Za težke riffe bodo poskrbeli Metalsteel, Hellsword, Dust Collector in Black Ivy. Več informacij najdete tukaj.

1. 6. 2022

Metalsteel, ki trenutno pripravljajo prav poseben album, bodo to poletje za nekaj nastopov ponovno združili moči z legendarnim vokalistom Jamesom Rivero, s katerim so že sodelovali v preteklosti. Več informacij sledi.

12. 5. 2022

Metalsteel so objavili nekaj utrinkov iz studia Rsl Production, kjer so pri Bojanu Pahljini posneli instrumentalno podlago prihajajočega EP-ja. Manjkajo samo še vokali in instrumentalni posnetki gostujočih glasbenikov. Na prihajajočem mini albumu bo medvoška zasedba izdala skladbe slovenskih hard & heavy bandov iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, ki so vplivali na njen razvoj od samih začetkov.

Avtorica fotografij je Miroslava Božić.

5. 5. 2022

Alex Škofljanec, ki ga bolje poznamo kot nekdanjega vokalista zasedb Metalsteel in Negligence, je postal del ekipe MetalRock Akademije. Alex bo tako skrbel za poučevanje petja in predajal bogate izkušnje vsem željnim novih znanj. Več informacij lahko najdete tukaj.

5. 5. 2022

Kot smo na našem portalu že večkrat omenjali, se v taboru medvoških Metalsteel že lep čas nekaj kuha. Zdaj je postalo znano, da se odpravlja band v petek v studio Studio Rsl Production, kjer bo posnel poseben projekt. Gre za skladbe slovenskih hard & heavy bandov iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, ki so vplivali na razvoj banda od samih začetkov. Skladbe bodo dobile metalsteelovski pridih, in kot pravijo fantje in dekle, bo pri projektu sodelovalo kar nekaj gostov, med drugim tudi nekateri originalni člani skupin iz takratnega obdobja.

1. 4. 2022

Ker se festival Metaljot Raspaljot Open Air 2022 počasi približuje in ker se je v zadnjih mesecih nekaj stvari spremenilo ali posodobilo, smo na enem mestu zbrali najpomembnejše informacije za vas.

Organizator sporoča: »Metaljot Raspaljot Open Air je enodnevni festival, ki se bo odvil 1. julija v srednjeveškem mestnem jedru Laškega, na idilični lokaciji graščinskega dvorišča. Festival ponuja odličen glasbeni program, čudovito kulinariko in močno stremi k temu, da je obiskovalcu, kar se da prijazen in domač festival. Samo mesto Laško ponuja številne zanimivosti, atrakcije in lepote, še posebej pa slovi po bogati pivovarski tradiciji in termalnem turizmu, poleg številnih drugih znamenitosti, pa vsekakor ne gre prezreti niti laškega gradu, ki se dviga nad samim mestnim jedrom. Samo prizorišče festivala bo prekrito z ogromnim šotorom, tako da morebitno slabo vreme ne more pokvariti veselja. Do Laškega so iz vseh strani odlične povezave z vlakom, za tiste, ki pa boste prišli z lastnim prevozom, pa je v neposredni bližini ogromen brezplačen parkirni prostor – če vas vse to slučajno še ni prepričalo, dodajmo še res nizko ceno festivalske vstopnice - Metaljot Raspaljot je več kot festival!«

Seznam nastopajočih: Benediction (death metal), Batushka (black metal), Cytotoxin (brutal technical death metal), Insanity Alert (crossover/thrash metal), Infest (death/thrash metal), Sarcasm (thrash metal), Metalsteel (heavy metal) in Daimona (black metal).

Vstopnice so še na voljo, vendar sta kompleta kart za 25 in 27 evrov že razprodana. Na voljo so vstopnice po običajni ceni v predprodaji, in sicer za 29 evrov, na dan festivala pa bo mogoče kupiti vstopnice za 32 evrov, če festival do takrat ne bo razprodan. Spletni nakup vstopnic je možen tukaj, fizične vstopnice pa lahko kupite v trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

4. 3. 2022

Na domači festival Metaljot Raspaljot prihajajo angleške death metal legende Benediction. Zasedba, ki deluje že vse od leta 1989, je leta 2020 izdala album Scriptures, ki nam ga bodo predstavili v Laškem. Poleg njih bodo na oder stopili še Batushka, Cytotoxin, Insanity Alert, Infest, Sarcasm, Metalsteel in Daimona.

Avtorica: Tina Urek
24. 2. 2022

Metalsteel, ki so lani izdali že sedmi dolgometražec Forsaken By The Gods, sporočajo, da za letos pripravljajo nov studijski projekt. Več informacij naj bi fantje in dekle oboževalcem sporočili kmalu.

22. 2. 2022

Organizator festivala Metaljot Raspaljot sporoča, da so Vader prestavili celotno turnejo in zato odpovedali nastop na letošnji izvedbi festivala, ki bo 1. julija na občinskem dvorišču v Laškem. Trenutno še išče ustrezno zamenjavo, ostali potrjeni nastopajoči pa so Batushka, Cytotoxin, Insanity Alert, Infest, Sarcasm, Metalsteel in Daimona.

Vader bodo sicer nastopili že spomladi na Orto Festu, in sicer 27. aprila skupaj z belgijskim melodeath/metalcore bandom Reject the Sickness in švedskim melodičnih death metal bandom Mara.

22. 11. 2021

Septembra letos so heavy metalci Metalsteel v samozaložbi izdali svoj 7. celovečerni album z naslovom Forsaken by the Gods. Nam znate povedati, kje je bil posnet videospot za zadnji single Becoming Human ravno s tega albuma? Tukaj je povezava do nagradne igre, s pomočjo katere lahko z malo sreče dobite en plošček zastonj.

16. 11. 2021

Domači festival Metaldays je včeraj objavil zajetno število nastopajočih, ki se pridružujejo že najavljenim zasedbam. Po abecednem redu se seznam tridesetih novincev (med katerimi je kar nekaj domačih zasedb) bere tako: Brutal Sphincter, Carnation, Cold Snap, Convictive, Cypecore, Darkfall, Death Angel, Doodseskader, Eternal Delyria, Fleshcrawl, INMATE, Jegulja, Manntra, Meshuggah, Metalsteel, Mist,  Moonspell, Morost, Noctem, Pilgrimage, Shores Of Null, Signs Of Algorithm, Skindred, Srd, Stallion, Suffocation, The Privateer, Visions Of Atlantis, Voices, Vulture Industries.

Avtorica: Tina Urek
8. 10. 2021

Jutri bodo Metalsteel premierno v živo predstavili svoj 7. studijski album Forsaken by the Gods. Pred njimi bodo nastopili Sarcasm, časovnica pa zgleda takole:

19.00 Vrata
20.00 Sarcasm (45 min)
21.15 Metalsteel (90 min)

14. 9. 2021

Metalsteel predstavljajo nov videospot za skladbo Becoming Human z novega, sedmega studijskega albuma Forsaken by the Gods, ki izide jutri, 15. septembra. Videospot je bil posnet na letošnjem festivalu MetalDays v Tolminu. Pod avtorje skladbe so podpisani vsi člani skupine, besedilo zanjo je prispeval kitarist Rok Tomšič, govori pa o občutkih in trpljenju eteričnega bitja, ki se iz vesolja manifestira v človeško bitje.

Za kamero je tudi tokrat poprijel dolgoletni sodelavec banda Max Petač (Max Visuals), video pa je montiral basist Matej Sušnik.

6. 9. 2021

Veseli Dihurčki klubsko sezono začenjajo že v četrtek z otvoritvijo prenovljene Kadilnice of Death, do konca leta pa imajo zaenkrat načrtovanih 31 koncertov, na katerih bo nastopilo okrog 90 bandov.

Dogodki na Facebooku in ostale informacije za posamezne koncerte sledijo v prihajajočih dneh in tednih, spodaj pa izpostavljamo najzanimivejše za naš portal.


DIRTY SKUNKS ORTO JESEN 2021!

9. 9. Kadilnica of Death

Ensanguinate, Chains, Razvalina

16. 9. Kadilnica of Death

Sober Assault, Licence to Hate, Obduction

23. 9. Kadilnica of Death

Mist, Septic Order, Daimona

30. 9. Riffeater

Ambra, Hoba, Decair

1. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Kaoz, Curse of Instinct, Reach A.D., Guattari, Smrt

7. 10. Kadilnica of Death

Maskardh, Taste of Plague, Inferior Minds

8. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Metalsteel

15. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Glista, G.U.B., Trobec, Agregat

21. 10. Kadilnica of Death

Carnifliate, Morana, Sovrag

22. 10. Riffeater

Britof, The Canyon Observer, Teodore

28. 10. Kadilnica of Death

Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris

4. 11. Kadilnica of Death

Snogg, Lintver, Sign of the Devil

5. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Iron Median

12. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Morost, Agan, March of War

18. 11. Kadilnica of Death

Hellcrawler, Dark Sphere, Natt

25. 11. Kadilnica of Death

Ater Era, Paragoria, Black Reaper

2. 12. Kadilnica of Death

Hellsword, Ways of a Heretic, Nefarious Vermin

3. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Noctiferia, Armaroth, Siderean

10. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Dethrone the Corrupted, Inmate, Sakrabolt, Ghost of Veronica, King Decaying

16. 12. Kadilnica of Death

Challenger, Moshead, Black Ivy

17. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Vader

20. 7. 2021

Znan je razpored nastopov bandov po dnevih na letošnji skrčeni ediciji festivala MetalDays oziroma MetalDays - The Weekend of Solace:
četrtek, 29. 7. 2021: Decapitated, Metalsteel, Srd, Mist
Petek, 30. 7. 2021: Moonspell, SkyEye, Morost, Inmate
Sobota, 31. 7. 2021: Igorrr, Noctiferia, Brutal Sphincter, Manntra

Hkrati je že tudi možno kupiti enodnevne festivalske vstopnice, medtem ko so že tudi znane vse druge podrobnosti v zvezi z delovanjem festivala, ki jih lahko najdete v celoti tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
28. 6. 2022
Chains / Løben
Reportaža
27. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorius
Galerija
24. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorious
Galerija
23. 6. 2022
Ashine / Parnepar / Žblj Mozaik
Recenzija
22. 6. 2022
Deathspell Omega - The Long Defeat
Galerija
20. 6. 2022
SkyEye / Moshead
Recenzija
17. 6. 2022
Kreator - Hate über Alles
Reportaža
15. 6. 2022
Iz zakulisja: SkyEye
KONCERTI & FESTIVALI
28. 6. 2022
Alice Cooper, Michael Monroe
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Mastodon, Kvelertak, Baroness
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
30. 6. 2022
UK Tech-Fest 2022
Newark, Združeno kraljestvo
1. 7. 2022
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2022
Graščinsko dvorišče, Laško
2. 7. 2022
Whitesnake, Steel Panther
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
5. 7. 2022
Five Finger Death Punch
Sportarena, Budimpešta, Madžarska