NOVICE

14. 7. 2020

Pyroxene so nedavno objavili videospot za novo skladbo Quarantine, navdihnjeno iz občutka obupa in frustracije, ki ju vsak od nas na nek svoj način doživlja v teh negotovih časih med pandemijo Covid 19. Glavno vlogo je odigrala Vanesa Centrih, snemalec je bil Jan Hauschen, kot producent pa se je tokrat preizkusil vsestranski Kristjan Hacin, sicer prva kitara skupine.

Ljubljansko heavy metal zasedbo po novem sestavljajo Jan Tehovnik (vokal), Kristjan Hacin (kitara, spremljevalni vokal), Jure Vukina (bas, spremljevalni vokal), Žiga Ravšelj (bobni) in Gregor Volk (kitara, spremljevalni vokal).

28. 3. 2018

Ljubljanski častilci ognja z imenom Pyroxene, ki imajo v svojih vrstah dva nova člana, Jovico Novkovića (bas) ter Nejca Švajgerja (kitara), se konec aprila podajajo na krajšo turnejo po Nemčiji. Prenovljeno zasedbo boste lahko v živo premierno slišali 13. aprila na festivalu Metal Weekend #4 v Kranju, kjer bodo tisti dan nastopili še Britof, Valuk in Within Destruction.

5. 10. 2017

Pyroxene sporočajo:

"Jesen je zavila listje v škrlatno rdečo barvo – barvo, ki teče po žilah vsakega pravega metalca. Deževje je pošteno namočilo suho zemljo; suho kakor usta pivoljubnih deklet. Veter je razmršil težkó ukročene dolgolase grive ter zavel tudi med ljubljanske heavy metalce Pyroxene. Po treh letih kovanja glasbenega železa sta se od benda poslovila Matevž Hrovat – Mate (bas kitara) ter Andraž Kumar (ritem kitara). Skupini se je na novo pridružil Jovica Novkovič (bas kitara)."

Tako bo skupina danes premierno nastopila v sveži štiričlanski postavi na otvoritvi Kadilnice of Death v Orto Baru. Do konca leta sledi še 8 koncertov, datume zanje najdete na njihovem plakatu.

8. 5. 2017

Bliža se koncert ljubljanske solid metal skupine Pyroxene v Channel Zeru, ki ga fantje v četrtek prirejajo ob izidu samonaslovljenega ploščka. Izdali so ga 21. aprila pri Inverse Records in po premiernem poslušanju v lokalu Captain's Cabin ga bodo v četrtek predstavili še v živo. Pred klubom na Metelkovi obljubljajo tudi ognjeni uvod v koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Časovnica:

21.00 fire show
22.00 koncert


Tukaj lahko preverite, kako zveni skladba Bullets Fly, za Helium 3 pa so v začetku leta posneli tudi videospot.

Danes in jutri lahko še sodelujete v nagradni igri, ki vam lahko z nekaj sreče prinese CD ali vstopnico za četrtkov koncert. Odgovoriti morate samo na vprašanje: Čigava je v originalu skladba Electric Funeral?

18. 4. 2017

Pyroxene – smrt in razdejanje za marsikatere bobniče, ljubljanska solid metal zasedba, je tik pred izdajo plošče pri finski založbi Inverse Records. Na plati bodo štirje konceptualno povezani komadi in priredba Black Sabbath – Electric Funeral.

Tracklista:
Fireborn
Bullets Fly
Cleansed in Fire
Electric Funeral
Helium 3


Band o izidu pravi:
"Glavna ideja izhaja iz božanstva Overlord fireborn Pyroxene. Hrepenenje po spremembi, boljši družbi in pravici, ogrnjeno v mistične poteze. Vse se začne z vstajenjem. Fireborn, ustvarjalec sonc v heavy metal preobleki z etno pridihom in težkimi ritmi.

Članom Pyroxene glasba poleg umiritve misli, občasne ekstaze in osvoboditve pomeni tudi način življenja. Vizije so z izdajo albuma pri finski založbi usmerjene tudi v tujino, vendar se zavedamo, da se vse začne doma, na svoji grudi. Koncert ob izidu plate bo na Metelkovi v klubu Channel Zero 11. 5. 2017. Razvrat, ogenj in energija!"30. 12. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »Pa smo zakorakali v novo koledarsko leto in čas je za prvi KoD koncert v letu 2017!
Kot uvod v še eno leto blasfemije in metaliziranja se v Orto Bar vrača novomeško-ljubljanska melodična death metal mašinerija Necrotik, ki je začetek jeseni šminkerski klub Cirkus krstila z njegovim prvim circle pitom in uprizorila pravi rušilni cirkus, kakršnega ta dvorana še ni videla.
Na odru Orta se jim bodo pridružili njihovi kolegi in prav tako stari znanci Kadilnice of DeathPyroxene, mlada heavy metal zasedba, ki si pridno utira pot na čezmejske odre.
Oba banda sta znana po tem, da so njuni nastopi konkreten in neprestan šus v glavo, in nič manj ne gre pričakovati tudi 5. januarja!
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.«

27. 9. 2016

Slovenski solid metalci Pyroxene so objavlli »teaser« naslovnice za novi EP, ki ga lahko pričakujemo najkasneje do konca tega koledarskega leta! EP bo vseboval 4 avtorske skladbe in bonus track, katerega naslov pa zaenkrat še ne bodo izdali.

10. 2. 2016

Ljubljanska heavy metal zasedba Pyroxene je posnela svoj prvi videospot za najnovejši single z naslovom Helium 3.

Fantje naj bi v kratkem nastopili tudi v Kranju v sklopu dvodnevnega dobrodelnega koncerta za Trainstation Squat, o katerem bo več podrobnosti znanih v prihodnjih dneh.

4. 2. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Zaradi bolezni pevca so Deck Janiels žal bili primorani odpovedati jutrišnji koncert v Orto Baru. Perspektivnim Pyroxene se bo tako pridružila še ena odlična mlada zasedba, in sicer hard rock/blues skupina For Tease, katere dinamična mešanica starega rocka in bluesa, pospremljena s fenomenalnim, močnim ženskim vokalom, vas bo prevzela do najglobljih kotičkov telesa in duše. Ne zamudite, začnemo že nekaj čez 21h!« /J.G./
30. 1. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »V Orto Baru se nam ta četrtek, 5. februarja, obeta večer odličnega starošolskega hard rocka, kajti v okviru Kadilnice Of Death bosta nastopili skupini Deck Janiels in Pyroxene! Deck Janiels so že uveljavljeni kamniški rokerji, ki so si delili odre s kar nekaj velikimi bandi, zmagali na natečaju neuveljavljenih skupin ter leta 2013 izdali svoj studijski prvenec z naslovom On the Rocks, ki je prejel številne pozitivne kritike. Pyroxene je perspektivna mlada skupina, ki v svoji glasbi kombinira elemente, klasičnega rocka, bluesa in heavy metala. Poleg glasbenega dela zasedbe se lahko band pohvali tudi z odličnim pevcem, ki zadnje leto in pol publiko navdušuje tudi v vlogi frontmana legendarnih Lenih Kosti. Vsekakor koncert, ki ga pravi rokerji ne smete zamuditi! Metal večer v Kadilnici Of Death bo kot vedno potekal od 21h do pozno v noč, s koncertom v zgornji dvorani Orto Bara pa začnemo ob 21:30. Vstopnina za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s člansko izkaznico.« /J.G./
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana