Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 4. 2024

Avstralski progresivci Teramaze so napovedali enajsti album Eli: A Wonderful Fall From Grace. Ta je konceptualno nadaljevanje predhodnikov Her Halo (2015) in Sorella Minore (2021) in s tem tudi zaključek te trilogije. Tracklista:

A Place Called Halo
The Will of Eli
Step Right Up
I Mantissa
Madam Roma
Standing Ovation
Hands Are Tied
A Wonderful Fall From Grace

13. 3. 2024

Dark blues/folk projekt Adama Nergala Darskega (Behemoth) Me And That Man so objavili besedilni video za skladbo White Faces.

8. 3. 2024

Angleške heavy metal legende Saxon so objavili video za komad Madame Guillotine. Komad najdete na aktualnem albumu iz letošnjega leta Hell, Fire and Damnation.

13. 12. 2023

Ameriški death/doom metal band Vincent Crowley je objavil besedilni video za pesem That Which Lurks Below the Sea s svojega drugega albuma Anthology of Horror, ki bo izšel 23. februarja pri Hammerheart Records in obsega naslednje naslove:

Intro VI VI VI
Amityville's Horror
That Which Lurks Below the Sea
Under the Hanging Tree
Nowhere to Hyde
Blood Moon Lycanthropy
Gods of Crimson Cullings
Coupe de poudre
Madame Laveau (Voodoo Queen)
Killer (priredba King Diamond)

23. 11. 2023

Kot smo že poročali, so se angleški veterani Saxon poleti zaprli v studio in začeli pripravljati material za nov dolgometražec, zdaj pa so gospodje obelodanili naslov in datum izida. Album z naslovom Hell, Fire And Damnation bo izšel 19. januarja naslednje leto pri založbi Silver Lining Music, pri kateri ga že lahko prednaročite, spodaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad plošče. Tracklista:

The Prophecy
Hell, Fire And Damnation
Madame Guillotine
Fire And Steel
There’s Something In Roswell
Kubla Khan And The Merchant Of Venice
Pirates Of The Airwaves
1066
Witches Of Salem
Super Charger

10. 11. 2023

Nemška black metal zasedba Vorga predstavlja skladbo Tragic Humanity s prihajajočega albuma Beyond the Palest Star, ki bo izšel 1. decembra pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico zanj je naslikal Adam Burke.

28. 9. 2023

Me And That Man, dark blues/folk band Adama Nergala Darskega (Behemoth), bodo naslednje leto nastopil na znamenitem Inferno Metal Festivalu.

Poleg Me And That Man so nove potrditve naslednje: Mantar, Befouled, Zustand Null in Visegard.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvijal med 28. in 31. marcem 2024.

30. 5. 2023

Francoski atmosferični black metalci Aodon so objavili sklado Egon, ki je drugi single z njihovega tretjega albuma Portraits. Izšel bo 9. junija pri Willowtip Records. Tracklista:

Swen
Egon
Mayerson
Adam
Miquella
Andreas
Liza
Inaki
Sheelagh

25. 5. 2023

Umrl je tudi Mark Adams, originalni basist zasedbe Saint Vitus. Naj počiva v miru.

Foto: Nadja Kolmanič

3. 3. 2023

Deathcore zasedba Bodysnatcher iz ZDA je objavila videospot za komad Dead Rabbit, ki je posvečen preminulemu bobnarju Adamu.

6. 2. 2023

Vigilance je postojnska heavy/speed metal/hard rock zasedba, ki je svojo pot začela pred več kot desetimi leti kot četverica, ki so jo takrat sestavljali Gilian Adam, Tine Kaluža, Anže Stegel in Jakob Rejec. Do danes je zasedba med drugim izdala štiri celovečerce in dva polvečerca, okoli enega od slednjih pa se bo danes vrtela naša nagradna igra. Govora je seveda o aktualnem samonaslovljenem ploščku.

Če želite prejeti brezplačno kratko majico z dizajnom banda, zgoščenko ali vinilno ploščo, se udeležite aktualne nagradne igre.

29. 11. 2022

Enočlanska black/death/doom metal banda Tchornobog in Abyssal sta v petek izdala skupni album The Vomiting Choir | Antechamber of the Wakeless Mind pri založbi Lupus Lounge. Miks in mastering splita je opravil Stephen Lockhart v studiu Emissary, naslovnico pa je naslikal Adam Burke (Nightjar Illustration).

27. 10. 2022

Nedavno smo poročali, da Jonathan Topore ni več član zasedbe Rivers Of Nihil. Zdaj je band zapustil še vokalist Jake Dieffenbach, eden od ustanovnih članov. Vlogo vokalista bo tako na prihajajoči turneji prevzel basist Adam Biggs.

15. 7. 2022

Blackened deathcore velikani Carnifex so pred nekaj dnevi najavili posebno turnejo v čast 15. obletnice izida albuma Dead In My Arms. Ob tej priložnosti pa so se tudi odločili, da ponovno posnamejo komad Lie To My Face, pri katerem je sodeloval Adam Warren (Oceano).

Avtorica: Tina Urek
17. 6. 2022

Death metal/grindcore zasedba Misery Index je posnela drum playthrough video za Necessary Suffering. Glavna zvezda videospota je seveda dolgoletni bobnar zasedbe Adam Jarvis.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija