Na današnji dan
2003
Gojira izdajo svoj drugi album The Link
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 2. 2024

Finski čelisti Apocalyptica se vračajo h koreninam, in to na čisti začetek v leto 1996 k izdaji debitanskega celovečerca Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos. 7. junija bo namreč izšel njegov naslednik – Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. Gre za prelomno izdajo, in to iz dveh razlogov. Omenjeni plošček je nastajal praktično 20 let, pri prvem singlu The Four Horsemen pa je sodeloval Robert Trujillo (Metallica). Po malo manj kot 20 letih pa je zasedbo zapustil bobnar Mikko Sirén, ki je svoj zadnji pečat pustil na omenjenem prihajajočem albumu. Apocalyptica se tako res vrača h koreninam kot trio s poklonom Metallici. Jeseni bodo plošček predstavljali po Evropi in nam najbliže bosta koncerta na Dunaju (10. oktober) in v Budimpešti (25. november).

Ride the Lightning
St. Anger
The Unforgiven II
Blackened
The Call of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
The Four Horsemen (ft. Rob Trujillo)
Holier Than Thou
To Live Is to Die
One
One (Instrumental)

Avtorica: Tina Urek
23. 2. 2024

Iz tabora finskih metal čelistov Apocalyptica je odjeknila vest, da se je band razšel z dolgoletnim bobnarjem Mikkom Sirénom. Spodaj lahko preberete celotno izjavo banda:

»Some of you may have already seen us playing without our drummer Mikko Siren in Brasil and Mexico earlier this year...or have heard rumors to this effect. We are very sorry to have to inform you that we have amicably parted ways with Mikko after 20 years. Recording our forthcoming album was our last collective achievement. Also, we want to reassure all of you that we – Eicca, Perttu and Paavo – will continue as APOCALYPTICA. We wish Mikko happiness and success in everything he aims for in all his future endeavors!!«

Pred dnevi pa smo tudi poročali, da se Apocalyptica septembra odpravljajo na turnejo po Evropi.

Avtorica fotografije je Saša Krajnc.

22. 2. 2024

Finski čelisti Apocalyptica sporočajo, da se septembra odpravljajo na evropsko turnejo. Tokrat gre vendarle za posebnejšo turnejo, saj se Apocalyptica z njo vračajo na začetke delovanja. Že ime turneje »Plays Metallica Vol. 2« razkriva, da bodo koncerti posvečeni preigravanju skladb velikanov Metallica. Band se bo 10. oktobra ustavil tudi v dunajskem klubu Gasometer, druge datume pa najdete na sliki.

21. 11. 2023

Finski čelisti Apocalyptica so izdali nov koncertni album Live In Helsinki - St. John's Church. Posnetek dotičnega koncerta si lahko do konca tega tedna brezplačno ogledate spodaj, tukaj pa lahko naročite omenjeno ploščo in preverite novo, posebno t.i. Black Week ponudbo mercha.

Avtorica: Tina Urek
19. 12. 2022

Apocalyptica so v sodelovanju s pevko Simone Simons in zasedbo Epica posneli videospot za single Rise Again.

20. 7. 2022

Konec preteklega tedna so Apocalyptica tudi uradno predstavili svojo različico slavne 5. simfonije skladatelja Ludwiga Van Beethovna. Slišite jo lahko tukaj ali na izbranem drugem portalu.

Avtorica: Tina Urek
14. 7. 2022

Finski čelisti Apocalyptica so predelali famozno 5. simfonijo Ludwiga Van Beethovna. Skladba bo uradno predstavljena jutri, predčasno pa jo lahko shranite tukaj. Vse priredbe znanih klasičnih komadov bodo izšle na EP-ju Classic Metal Metal Classic.

Avtorica: Tina Urek
8. 6. 2022

Apocalyptica se po 22 letih vračajo h koreninam in klasični glasbi. Konec preteklega tedna so namreč predstavili single in videospot za klasiko Bolero, katere avtor je skladatelj Maurice Ravel. Fantje so z izidom singla najavili EP Metal Classic, Classic Metal, na katerem bodo trije aranžmaji klasičnih skladb.

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2022

Konec preteklega tedna so finski violončelisti Apocalyptica izdali nov single I'll Get Through It. Tudi tokrat so sodelovali s svojim touring vokalistom Frankijem Perezom, k sodelovanju pa so povabili tudi legendarnega basista Geezerja Butlerja. Zasedba se sicer trenutno mudi po ZDA, 27. aprila pa bo koncert v Chicagu prenašala tudi v živo. Več o dogodku boste izvedeli na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
28. 1. 2022

Finski violončelisti Apocalyptica bodo jutri, 29. januarja, odigrali live stream koncert, ki so ga poimenovali The Church Tour Streaming Event. Vstopnice za dogodek in vse dodatne informacije najdete tukaj.

19. 4. 2021

Apocalyptica so pretekli teden objavili videospot za samostojni single White Room (Cream), pri katerem je sodeloval Jacoby Shaddix (Papa Roach). Poleg spota pa so imeli v sredo tudi brezplačni pretočni koncert, ki si ga lahko v celoti ogledate tukaj.

Avtorica: Tina Urek
9. 3. 2021

Finski violončelisti Apocalyptica nadaljujejo s polno paro. Na pomlad so se pripravili z novim singlom White Room, ki je priredba legendarnega komada skupine Cream. Ker pa Finci v osnovi nimajo vokalista, so si ga tudi tokrat izposodili. Družbo jim v novem komadu dela Jacoby Shaddix iz zasedbe Papa Roach.

Avtorica: Mateja Felc
8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

18. 1. 2021

Finska zasedba Apocalyptica je izdala nov single, ki pa ni povsem nov. Komad je namreč rezultat nekakšne posodobitve zelo znane uspešnice Bitersweet. Pri novo naslovljenem Ei Vaihtoehtoo so fantje sodelovali s finskim raperjem Palefaceom.

Avtorica: Tina Urek
27. 11. 2020

Danes zvečer, natančneje ob 20. uri po našem času, boste lahko v sklopu on-line koncertov Tuska Utopia spremljali nastop zasedbe Apocalyptica. Finski festival Tuska namreč pod imenom Tuska Utopia organizira koncerte domačih zasedb na različnih unikatnih lokacijah; za čeliste je to srednjeveška cerkev sv. Mihaela (Finström). Za enourni koncert z intervjujem in ogledom lokacije boste plačali 15 EUR (karto kupite tukaj), s tem da si boste z vstopnico koncert lahko potem predvajali še 5-krat.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
KONCERTI & FESTIVALI
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija