Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 2. 2024

Danski melodični death metalci Vanir so razkrili single Fall of Arkona s prihajajočega albuma Epitome.

8. 12. 2023

Ruska pagan/folk metal zasedba Arkona je objavila posnetek koncerta, ki ga je 23. septembra odigrala v klubu Urban v Moskvi in naslovila Live On The Threshold Of The Abyss. S to potezo obeležuje izid svojega desetega dolgometražca Kob', ki je letos poleti izšel pri Napalm Records.

3. 10. 2023

Danes bodo v Cvetličarni nastopili Batushka, Arkona, Aeternam in Varang Nord, in sicer po takšnem časovnem zaporedju:

18.00 vrata
18.30–19.05 Varang Nord
19.20–20.00 Aeternam
20.20–21.30 Arkona
22.00–23.10 Batushka

29. 9. 2023

Ruska pagan/folk metal zaseba Arkona predstavlja besedilni video za skladbo Ydi z aktualnega albuma Kob', ki je poleti izšel pri Napalm records.

V živo lahko novi album slišite že naslednji teden, kajti Arkona, Batushka in Aeternam igrajo v torek v ljubljanski Cvetličarni.

25. 9. 2023

Poljska black metal zasedba Batushka, ki jo vodi Bartłomiej Krysiuk, se bo ta četrtek podala na evropsko turnejo, ki bo zasedbo pripeljala tudi v zagrebški Boogaloo in ljubljansko Cvetličarno. Na tej turneji bodo Poljaki med drugim odigrali komade s svojih zadnjih dveh EP-jev, katerih naslovnici najdete na priloženi sliki.

Če želiš brezplačno prejeti enega od omenjenih EP-jev, se udeleži aktualne nagradne igre.

20. 6. 2023

Ruski pagan/folk metalci Arkona ob izidu novega albuma Kob', ki je izšel prejšnji petek preko Napalm records, predstavljajo nov video za skladbo Ugasaya.

Nov album bodo jeseni predstavili na turneji z Batushko in Aeternam, med katero bodo 3. oktobra nastopili v ljubljanski Cvetličarni.

17. 5. 2023

V torek, 3. oktobra, se bo v Ljubljani ustavila karavana Black Pilgrimage Tour, ki jo vodijo poljski black metalci Batushka in ruski pagan velikani Arkona. Za ogrevanje bodo poskrbeli kanadski Aeternam, dogodek pa se bo odvil v Cvetličarni. Vstopnice po predprodajni ceni 30 EUR so že na voljo.

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2023

Arkona so predstavili single Mor, ki je del njihovega prihajajočega studijskega albuma Kob. Ta bo izšel 16. junija pri Napalm Records.

Avtorica: Tina Urek
12. 4. 2023

Arkona sporočajo, da bodo 16. junija izdali dolgometražec Kob'. Album bo izšel pri založbi Napalm Records, že zdaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad.

12. 6. 2020

Fleetburner je mednarodna moderna rock/metal zasedba, ki jo vodi Nizozemski kitarist Kevin Storm, nastala pa je po skupni turneji z Vulture Industries. Tam je bil namreč prisoten kot session kitarist. Skupaj z bobnarjem omenjene zasedbe, Tomasom Myklebustom sta se tako odločila za ustanovitev skupnega projekta, v katerega pa je Storm kasneje uspešno povabil še basista Petra Iwersa (ex- In Flames), klaviaturista Veli-Mattija Kananena (Kalmah, One Morning Left) ter vokalista Kena Simerlya. Poleg že omenjenih, ki so uradni člani projekta, pa je Storm k sodelovanju povabil še Christopherja Amotta (Dark Tranquillity, ex- Arch Enemy), Nilsa Courbarona (Sirenia), Masho Arkiphovo (Arkona) ter Agnete M. Kirkevaag (Maader Mortem). 

Septembra bo tako pri Butler Records izšel debitantski dolgometražec, na tej povezavi pa lahko preko izbranega ponudnika prisluhnete prvemu singlu Open Water.

Avtorica: Tina Urek
24. 12. 2018

Francoska založba Debemur Morti je 15. obletnico delovanja obeležila s kompilacijo Servants of Chaos II, na kateri so skladbe skupin, ki so pomembno prispevale k njeni zgodbi. Med njimi sta med drugim priredba Immortal v izvedbi Au Champ Des Morts in prvi single Yerûšelem, novega projekta članov Blut aus Nord, vseh 15 skladb ponuja v posluh na Bandcampu.

Na Servants of Chaos II so naslednje skladbe:

Behexen – Queen of Apostasy
Slidhr – Stones on Soil
Arkona – Silence in the Dark
Aoratos – Ecstases Of Dread
Blut Aus Nord – Dimensions of Chaos
Au Champ Des Morts – Sanglot
Au Champ Des Morts – Blashyrk (Mighty Ravendark)
Wallachia – Transilvanian Majesty
October Falls – Without Credence
Manes – The Answer (Is at the End)
Yerûšelem – Autoimmunity
Throane – Nuées
Tenebrae In Perpetuum – Triumphata Morte
Dødsengel – Thothfire
Terra Tenebrosa – Donum Serpentis

9. 1. 2018

Arkona so objavili videospot za skladbo V pogonie za beloj ten'yu s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Khram, ki izide 19. januarja pri založbi Napalm Records.




4. 1. 2018

Znan je predvideni dnevni razpored nastopajočih bandov, ki bodo med 31. januarjem in 4. februarjem v Bohinjski Bistrici nastopili na drugi izvedbi festivala Winter Days of Metal.

Četrtek, 1. februar:

Fleshless, Arkona, Skálmöld, Srd, Carnage Calligraphy, +1

Petek, 2. februar:

Grailknights, Dropkick Murphys, Gaahls Wyrd, Hour of Penance, Ritual Day, Infected Chaos

Sobota, 3. februar:

Milking the Goatmachine, Asphyx, Ahab, Endezzma, Immorgon, Novacrow


Vstopnice so na voljo v spletni trgovini MH Shop, preko sistema Eventim in na vseh bencinskih servisih Petrol po Sloveniji. Ponudbo nastanitev in prostočasnih paketov lahko preverite pri Turističnem društvu Bohinj, ki je partner festivala (vse informacije najdete na tej povezavi).

Tukaj pa lahko dogodek spremljate na Facebooku.

19. 12. 2017

Arkona predstavljajo skladbo Shtorm s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Khram, ki izide 19. januarja pri založbi Napalm Records.

23. 11. 2017

Arkona so objavili dražilnik za prihajajoči studijski album z naslovom Khram, ki bo izšel 19. januarja pri založbi Napalm Records.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija