VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 8. 2022

Dino Cazares (Fear Factory) je oživel svoj drugi projekt, in sicer zasedbo Divine Heresy. K sodelovanju je tokrat povabil vokalistko Lauren Hart (Once Human), zaenkrat pa bo sam prevzel snemanja kitare in basa za novi material. Kot je zapisal v uradni izjavi, trenutno nima primernega basista ali bobnarja za koncerte in/ali snemanje, zatorej vabi vse iz ZDA, ki so pripravljeni sodelovati, da se mu javijo. K sodelovanju ne namerava povabiti nekdanjih članov, prav tako pa je zasedba trenutno brez založbe, zato so vse finance stvar osebnih prihrankov in dohodkov.

Avtorica: Tina Urek
27. 7. 2022

The Dead Daisies so zaradi soočenja s Covid-19 dobili dva nova člana oziroma zamenjavi. Glenna Hughesa bo na vokalih zamenjal kar Dino Jelusić, medtem ko bo na mesto basista stopil Yogi Lonich.

Avtorica: Tina Urek
1. 7. 2022

Nemški thrasherji Bonded pod vodstvom Bernda »Bernemanna« Kosta (ex-Sodom) imajo novega basista; pridružil se jim je Christian »Speesy« Giesler (ex-Kreator). Speesy je z bandom že sodeloval, saj je odigral bas na naslovni skladbi leta 2020 izdanega prvenca.

18. 5. 2022

Glam metal zabavljači Steel Panther sporočajo, da so zaključili snemanje najnovejšega dolgometražca. Več podrobnosti žal še ni znanih, prav tako pa še ni znana dokončna zamenjava na mestu basista, saj je band lansko leto zapustil Lexxi Foxx.

6. 5. 2022

Günt von Schratenau oz. Günter Auschrat (The New Black, Consfearacy, ex-Abandoned idr.) je novi basist skupine Hammer King.

29. 4. 2022

Švedsko-nizozemski black metal zasedbi In Aphelion se je pridružil basist Dennis Holm, ki že igra s švedskimi black metalci Avslut. Doslej je z In Aphelion sodeloval pri priredbi Pleasure to Kill (Kreator) in videospotu za komad Luciferian Age.

20. 4. 2022

Deftones, ki so se razšli z dolgoletnim basistom Sergiem Vego, so potrdili, da je nov član zasedbe Fred Sablan. Sablan, ki je najbolj poznan kot basist Marilyna Mansona, je z zasedbo že odigral prve nastope.

13. 4. 2022

Konec preteklega tedna so finski violončelisti Apocalyptica izdali nov single I'll Get Through It. Tudi tokrat so sodelovali s svojim touring vokalistom Frankijem Perezom, k sodelovanju pa so povabili tudi legendarnega basista Geezerja Butlerja. Zasedba se sicer trenutno mudi po ZDA, 27. aprila pa bo koncert v Chicagu prenašala tudi v živo. Več o dogodku boste izvedeli na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
30. 3. 2022

Progressive metalcore zasedba Erra se je razšla z dolgoletnim kitaristom Seanom Priceom. Ta se je zasedbi pridružil leta 2012 na mestu basista, leta 2014 pa je prevzel vlogo kitarista. Za odhod iz banda se je odločil zaradi osebnih in kariernih težav in stisk, ki so nastale zaradi posledic pandemije Covid-19.

Avtorica: Tina Urek
14. 2. 2022

Hardcore metal zasedba Sakrabolt pravi: »Žal smo razšli poti z našim basistom Klemnom zaradi različnih glasbenih interesov. Želimo mu vse najbolše pri njegovih projektih!«

Kdor bi torej želel obuti njegove čevlje, naj klikne na fotko in sledi navodilom banda.

2. 2. 2022

Iz tabora švedske death metal zasedbe The Crown sporočajo, da jih je zapustil Magnus Olsfelt. Olsfelt je bil ustanovni član zasedbe, ki je leta 1990 nastala pod imenom Crown Of Thorns. 

19. 1. 2022

Švedska zasedba Soilwork je predstavila novega basista. Uradni član je namreč postal nekdanji »session« basist Rasmus Ehrnborn, ki se je zasedbi pridružil leta 2019 ob promociji takrat svežega ploščka Verkligheten. Sodeloval je tudi pri snemanju EP-ja A Whisp Of The Atlantic, prav tako je posnel bas za prihajajoči studijski plošček. Ta naj bi izšel konec letošnjega leta.

Avtorica: Tina Urek
18. 1. 2022

Postojnski melodični death metalci Licence to Hate so se razšli z basistom Miho Klunom, zato iščejo zamenjavo zanj. Interesenti se lahko na band obrnete prek Facebooka.

29. 10. 2021

Nemško-francosko-ameriška doom/stoner rock zasedba Demon Incarnate je v svoje vrste sprejela novega člana Michaela Müllerja, ki je zamenjal Matza Naumanna na basu. Skupino trenutno poleg novinca sestavljajo še vokalistka Lisa Healey, kitarista Jan Paul in Donny Dwinanda Putra ter bobnar Kai Schneider.

Demon Incarnate so junija letos pri založbi Metalville izdali svoj tretji studijski album z naslovom Leaves Of Zaqqum, ki so ga posneli sami v Studiu Greywolf pod budnim očesom Charlesa Greywolfa (Powerwolf). Do sedaj objavljena singla In Disguise in The Liar's Tongue je skupina pospremila tudi s pripadajočima videospotoma.

Leaves Of Zaqqum prinaša naslednje skladbe:
In Disguise
The Liar's Tongue
To Resist
Longing For Pt. 1
Black Veil
Lunar Majestic
Over The Under
Longing For Pt. 2
Serve The Cause
Grave Worms

29. 7. 2021

Včeraj je že tretjič v tem tednu odjeknila novica o smrti legendarnega glasbenika. Po tem, ko smo zvedeli, da sta preminula Mike Howe (Metal Church) in Joey Jordison (Slipknot), je včeraj svetovno javnost pretresla še novica o smrti Dustyja Hilla, basista legendarnih ZZ Top. Dusty je bil star 71 let.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 8. 2022
Kaltenbach Open Air 2022
Spital am Semmering, Avstrija
18. 8. 2022
Frantic Fest 2022
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras